ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
74 компании ще наемат служители и стажанти на „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO
Във времена, в които намирането на добра нова работа при стабилен работодател става все по-голямо предизвикателство, кариерните форуми са своеобразна отправна точка за млади професионалисти, търсещи активно сполучлива кариерна реализация. Именно такова събитие е традиционният кариерен форум, организиран за шеста поредна година от JobTiger, „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO. Това е единственият специализиран кариерен форум за компании, опериращи в областта на информационните технологии, телекомуникациите и business process outsourcing. През годините той се утвърди като отлично място за среща на млади експерти и световно признати компании от България и света.

Тази година събитието дава заявка да бъде още по-полезно и мащабно, след като 74 водещи компании, сред които Software Group, Scale Focus, AIG, TechHuddle, eCommera, William Hill Online, Concentrix Services Bulgaria Ltd., SEEBURGER, Ipsos, Experian заявиха своето участие. Броени дни след откриването на записването, местата за изложители бяха изчерпани.

Ползата от участието в този форум е недвусмислена и съвсем конкретна – както за фирмите-изложители, така и за посетителите, търсещи кариерен старт. Компаниите имат реална възможност да се срещнат с млади специалисти, които са се насочили към стаж или първа работа. Посетителите са мотивирани специалисти, проактивно търсещи професионална реализация и това е своеобразна гаранция, че присъствието им на форума не е случайно или необмислено. Освен това, изложителите спестяват време и средства, тъй като не се налага да анонсират в медиите свободните си позиции, да осъществяват предварителен подбор и да интервюират твърде широк кръг от потенциални бъдещи служители.

От своя страна, чрез участието си във форума посетителите имат възможност в рамките само на един ден да се запознаят с над 70 компании и да подберат перспективни позиции, отговарящи на нуждите и стремежите им.

Заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO на 14 октомври от 10:00 до 18:00 часа в залите на организационния ни партньор Интерпред – СТЦ София. Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, със спонсорската подкрепа на Software Group. Участието за посетители е както винаги безплатно.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Кой ще бъде ТОП ИКТ Работодател на 2015 г.?

На 13 октомври в Sofia Airport Center ще се проведе кръгла маса за обявяване на резултатите от тазгодишното издание на проучването „ТОП ИКТ Работодател“.

Данните, които ще обсъдим заедно с всички партниращи на проекта организации, ни дават основание да вярваме, че изследването и класацията на водещите ИКТ компании в страната ще бъде от голяма важност и полза и за двете страни на пазара на труда - както за търсещите, така и за предлагащите заетост в ИКТ сектора.

Кръглата маса ще бъде последвана от церемония, на която ще наградим победителите в конкурса “ТОП ИКТ РАБОТОДАТЕЛ“ за 2015 г. Организатори на събитието, част от едноименния проект, са ICT Media и JobTiger.

Проектът се изпълнява със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България (AmCham), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

Генерални партньори на инициативата са Tishman International Companies - компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC) и CSC (Computer Sciences Corpоration) Bulgaria . Партньори на проекта са Experian, Taulia, SoftServe и AAA.
Отново е време за HR уикенд, за есенен HR уикенд!

В неформална, приятелска обстановка, JobTiger отново организира традиционната есенна HR среща, на която да дискутираме актуални въпроси от работното ежедневие на HR-а, съчетано с много забавление и приятни емоции.

Очакваме Ви на 20 и 21 ноември 2015 г. в хотел „Калина Палас“, гр. Трявна на XXIV- тата среща на HR екипите в България.

Ще се радваме да се включите с предложения за теми, които са Ви интересни и бихте искали да дискутираме по време на семинарната програма.

Очакваме Вашите предложения на:
Т: +359 2/49 180 22
Е: events@jobtiger.bg
Стартира записването за курс по „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android” във Варна

Безплатният курс за студенти от ТУ – Варна се организира от Samsung и е част от инициативата на компанията “Tech Institute” за подпомагане на младите хора в борбата с безработицата

Технически университет – Варна и Samsung, с подкрепата на JobTiger, организират втори безплатен курс за възпитаниците на висшето училище. Тази есен, те ще имат възможност да се включат в курс по „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android”.

Обучението по „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android” е изцяло практическо, насочено към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий. Инициативата е част от програмата “Тech Institute” на Samsung, чрез която компанията организира практически курсове за подобряване на дигиталните умения на студентите и ги подготвя за бъдещата им реализация на пазара на труда. Всички курсове в програмата се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung.

Лектори в курса ще бъдат доказали се професионалисти от Musala Soft и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании.

По време на обучението, всеки от младежите ще има възможността да разработи собствено мобилно приложение. Освен че ще надградят техническите си познания, с всеки от младежите ще се проведе и персонално кариерно консултиране. В края на курса, участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Технически университет – Варна. Освен това, курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

В началото на годината, компаниите осъществиха подобен безплатен курс, но обучениeтo бе насочено към „Програмиране с Java”. В него взеха участие 20 студенти, като след завършването двама от тях бяха наети на работа в Musala Soft, а други получиха служебни повишения, заради новопридобитите им познания.

Курсът за „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android“ стартира на 17 октомври, а желаещите да се включат могат да кандидатстват до 5 октомври. Повече информация за курса може да научите тук: http://www.jobtiger.bg/tech-institute-varna/
Форум учи младите хора как да си намерят мечтаната работа

На 10.10.2015 г., събота, от 9:30 часа в Голяма конферентна зала на УНСС ще се проведе младежки кариерен форум (Y)Our Future - Sofia. По време на събитието участниците ще получат полезни съвети от високо специализирани професионалисти и лектори в сферата на подбора на кадри. HR специалисти ще проведат индивидуални консултации с всеки от младежите, ще им изготвят професионални оценки и ще им дадат напътствия за изготвянето на качествени CV-та. Освен това участниците ще преминат през професионална фотосесия, за да се снабдят с подходящи за своите автобиографии снимки. В рамките форума търсещите работа младежи ще имат възможност да осъществят директен контакт с компании, търсещи нови кадри и да си уговорят час за интервю при тях или дори да бъдат наети още на същия ден.

(Y)Our Future се организира от Junior Chamber International – София, с подкрепата на Студентски съвет - УНСС и Междууниверситетски център за развитие на кариерата - УНСС.

(Y)Our Future е един от глобалните проект на Junior Chamber International (JCI). Целта на проекта е да се помогне на младите хора да намерят мечтаната работа. В България той е реализиран за пръв път във Варна през месец май като още по време на събитието четирима души са били наети на работа.

Повече информация за събитието може да се намери на интернет страницата на проекта: www.our-future.eu/sofia2015 и във Фейсбук на: https://www.facebook.com/events/1632476020346751/

Участието в събитието е безплатно, но след предварителна онлайн регистрация на посочения сайт. Срокът за кандидатстване е 05.10.2015г. Местата са ограничени!

За участие в събитието ще бъдат допуснати само регистрираните и одобрени кандидати.
 
Интересно от JobTiger.tv
„Дни на кариерата“ – тест за подготвеността на посетителите

Подготовката за участие в кариерен форум е именно онова нещо, което може да ви даде конкурентно предимство пред останалите посетители. Може да звучи самоподразбиращо се, че подготовката е задължителна, но истината е, че и до днес мнозина посетители на изложения за стаж и работа не си дават труда да се подготвят предварително. Затова и добре подготвените кандидати веднага изпъкват, а шансовете им за успех се повишават сериозно.

  • Студенти от ТУ – Варна с 4 проекта за дигитални технологии на „Европейска нощ на учените“
  • Актьорски съвети за преодоляване на притеснението по време на интервю за работа
  • Българските ученици учат онлайн, но не забравят и книгите. Искат по-интересни часове
  • Отлагането – как да го победим със систематизиран подход
  • Спрете да се претоварвате. Как да откажете вежливо допълнителна работа
  • Митове и легенди при кандидатстването за работа
  • Защо искате да работите при нас?
  • Автоматизацията идва, професии ще изчезват и ще живеем по-добре, ако сме умни
  • Най-богатите млади милиардери са от технологичния бизнес
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Изберете професионалното компютърно обучение в IT STEP

Стартира есенният прием за трите направления на академията:
• Компютърна графика и дизайн
• Разработване на софтуер
• Мрежови технологии и системно администриране

Вероятно знаете, че работата в IT-сферата гарантира висока заплата, възможност за работа от всяко едно кътче на земята, уникални условия и работна среда, допълнителни бонуси и много повече. В Компютърна Академия IT STEP, вие ще имате възможност да получите висококачествено IT-образование, което да ви помогне да влезете безпроблемно в IT-индустрията.

За да го направите, свържете се с представител на IT STEP на телефон: 02/465-12-21 и си запишете час за безплатна консултация.
„Дни на Италианското образование” 2015

Четвъртото издание на изложение „Дни на Италианското образование” ще се проведе на 10-11 октомври, от 11-17ч. в сградата на „Интерпред”, София. Изложението е част от инициативата „Седмица на италианския език и култура” и се организира от агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“ под патронажа на “Италиански Културен Институт” и “Италианска търговска камара”.

Study in Italy е единственият специализиран форум за обучение в Италия, който ще представи едни от най-добрите италиански университети с програми на италиански и английски език. Българските студенти ще имат възможност да се срещнат лично с представители на институциите и да получат информация за програмите, изискванията за прием, крайните срокове и възможностите за стипендии.

За присъстващите на изложението ще има и много изненади. „Италианският Културният Институт“ ще даде три безплатни стипендии за езикови курсове, които ще бъдат изтеглени чрез жребии измежду посетителите на Study in Italy 2015. Освен за безплатен курс по италиански език в Kултурния институт, присъстващите на изложението ще могат да участват и в томбола за 2 самолетни билета, предоставени от авиокомпания „АлИталия“.

Таксите за обучение в държавните университети в Италия се определят на база семейни доходи и повечето български студенти плащат между EUR 800 и EUR 3300. За регистрация и допълнителна информация, кликнете тук.

Университетите
POLITECNICO DI MILANO * UNIVERSITÀ CATTOLICA DEL SACRO CUORE * UNIVERSITY OF ROME TOR VERGATA * UNIVERSITY OF PISA * CA’ FOSCARI UNIVERSITY OF VENICE * UNIVERSITY OF EASTERN PIEDMONT * ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN * NUOVA ACCADEMIA DI BELLE ARTI MILANO - NABA * DOMUS ACADEMY * JOHN CABOT UNIVERSITY
Намерете Вашата магистратура

По време на изложението на QS World Grad School Tour, което ще се състои в София Балкан Хотел на 1 октомври, четвъртък от 15:30- 20:00, ще имате възможност да се срещнете с директорите по прием на топ университети и бизнес училища от Америка и Европа като: Brandeis International Business School, King's College, London School of Economics, IE Business School, University of Glasgow.
За да се регистрирате за изложението за магистратури и докторантури посетете нашия уебсайт: topuniversities.com/events

Защо да го посетите?

Директна комуникация
• Говорете лично с хората, които взимат решения в най-добрите университети предлагащи широк спектър от магистратури, докторантури и MBA програми
• Запознайте се и обменете опит с възпитаници на водещи институтици, както и с други кандидати
• Получете експертни съвети за подготовката за изпити, финансиране и кариерни опции от консултанти на British Council, Fulbright и Британика
• Получете CV консултация и професионална снимка за Linkedin профил
Финансова подкрепа
• Кандидатствайте за ексклузивни стипендии от QS и партньорски институции на стойност US$1.7М
Семинари и информационни сесии
• Подобрете кандидатурата си и резултатите от IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate със съвети от British Counci и Британика.

За повече информация относно QS World Grad School Tour, както и за регистрация за събитието, натиснете topuniversities.com/events
Ако проявявате интерес към QS World MBA Tour и MBA обучения, регистрирайте се на topmba.com/events

За повече информация относно изложението:
Eleni Bolou, Marketing Manager QS
Eleni@qs.com