ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Събитията на живо се завръщат! Регистрациите за есенните кариерни събития на JobTiger вече са отворени!
Със смекчаването на ограниченията, с които всички живяхме дълги месеци, ние от JobTiger вече нямаме търпение да рестартираме кампанията си за есенните ни кариерни събития НА ЖИВО!

Успешно отбелязахме и последните ни Виртуални дни на кариерата за годината. Време е виртуалното събитие да отстъпи сцената на реалните такива!

Повече от щастливи сме, че събитията пак са на дневен ред, и с удоволствие ви информираме, че продължават да текат регистрациите за кариерните ни дни през есента! Запазете датите в календарите си!

Запишете вашата компания и гарантирайте подбора си за есента!
Повече информация ще откриете на посочените линкове. Очакваме с нетърпение да се видим на живо!

Със старта на кампанията за есенните ни кариерни събития се обръщаме с молба да споделите вашето мнение.

Дали за есента на 2020 бихте предпочели виртуален формат или събитие на живо?

Ще се радваме да ни споделите в кратката анкета тук.

За нас е важно да доставим очакваните високо качество и стойност на нашите събитията и да удовлетворим желанията на посетителите. Целта ни е да предоставим кариерни форуми на изключително високо ниво, както винаги.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
С 1160 проведени интервюта завършиха Виртуални дни на кариерата 2020

Събитието, което предложи реални работни места в усложнената ситуация на пазара на труда, приключи успешно.

Виртуални дни на кариерата се проведоха за седми път в България на 16 юни 2020 г. от 11:00 до 17:00 ч. През това време над 30 водещи работодатели успяха да проведат точно 1160 онлайн интервюта със специалисти от различни сфери, от цялата страна и от чужбина.

Виртуалното кариерно събитие, организирано от JobTiger, е вече познат и приеман все по-добре формат. Онлайн кариерните форуми доказаха своя смисъл особено силно след успешното провеждане на първите „Национални ВИРТУАЛНИ дни на кариерата“, които бяха спешно трансформирани в изцяло онлайн формат, заради пандемията от коронавирус, възникнала в началото на годината.

„Виртуални дни на кариерата“ се реализира като още една възможност в кризата компаниите да намерят своите подходящи специалисти. Форматът на събитието позволява търсещите работа или стаж да кандидатстват от различни градове и държави по най-удобния и бърз за тях начин – от всеки компютър, таблет или смартфон, без да прекъсват нормалните си дневни активности и без да пътуват.

Участващите компании в седмото издание на събитието бяха от различни сфери – банки и финанси, информационни технологии, BPO, търговия, консултантски услуги, производство, човешки ресурси и др.

Анкетата на партньорите ни от Brazen Technologies с обратна връзка от участниците в събитието, затвърди мнението, че Виртуални дни на кариерата е високоефективен начин за създаване на контакти с 85% положителни мнения сред представителите на компаниите и 63% - сред търсещите работа, включили се деня. 93% от представителите на компаниите биха препоръчали онлайн чат събитието на свой приятел и 63% от търсещите работа биха направили същата препоръка за в бъдеще.
JobTiger.bg e сред отличените в класацията на 500-те най-добри работни портали в света

През юни 2020 г. Global Human Capital Group (GHCG) публикува класацията за 2020 г. на 500-те най-добри работни портали в света (228 държави). С гордост споделяме, че JobTiger.bg e сред отличените.

Това признание е част от корпоративната социална отговорност на GHCG, за да даде по-голяма видимост на порталите за работа, които в този момент на промяна на глобалната икономическа парадигма, вършат чудесна работа и допринасят за свързването на кандидатите за работа и компаниите. Бъдещето на работната сила е едно от най-важните предизвикателства за световната икономика, а и особено за обществото.

Класирането на 500-те най-добри сайтове за работа в света до 2020 г., както и списъкът на 228-те страни в света, които са участвали, е приложен и инфографиката може да бъде изтеглена безплатно на сайта на GHCG.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Най-доброто време за оптимизиране на онлайн присъствието ви е сега - Employer Branding от JobTiger

В тези предизвикателни дни, екипът на JobTiger не спира да търси перспективи, фокусирайки се над възможностите и отправя поглед отвъд настоящата ситуация.

В последните месеци HR общността все повече заговори за важността на изграждането и поддържането на работодателската марка по време на криза. Как да запазим своя корпоративен образ в новата непредвидима реалност? Как да развием работодателския си имидж така, че кризата да се превърне във възможност сега и за в бъдеще да привличаме лоялни партньори, клиенти и качествени служители?

Стабилното корпоративно лице е основен фактор за всички наши потенциални партньори, клиенти и служители, а всички ние сега сме в онлайн пространството.

В тази перспектива с гордост ви представяме единствената по рода си услуга Employer Branding профил.

Employer Branding – профилът на JobTiger.bg е специално разработен за компаниите, уважавани на българския пазар на труда заради грижите им за развитие и просперитет на служителите си, за въвеждане на добри HR, социални и екологични практики.

Вашият Employer Branding – профил има за цел именно да скъси дистанцията, да ви отличи от останалите работодатели, и да ви представи под прожекторите. Той ще отговори на максимален брой въпроси, които си задават търсещите работа, преди да кандидатстват в компанията.

Услугата е активна за цяла календарна година и включва преференциално публикуване на неограничен брой брандирани обяви (с приоритетно показване) напълно безплатно. Брандираните обяви достигат до точните кандидати, и получават допълнително разпространение в различните канали на JobTiger.

Employer Branding услугата е на стойност 2 000 лв без ДДС.

Вижте работодатели, които вече използват услугата като Vivacom, Lidl и Музейко.
Колко получават работещите на първа линия срещу COVID-19 в сравнение със средните национални заплати?

Старша медицинска сестра в Словакия получава (включително бонуси) почти колкото средната заплата за страната. Работещите на тази позиция в Чехия печелят с 16% повече на месец от средното за страната.

За сметка на това в Унгария старшите медицински сестри получават значително по-малко от средната заплата. У нас разликата между заплащането на тези служители и средната заплата е само 2% според Zaplatomer.bg.

Данните са от анализ на Zaplatomer.bg (съвместна услуга на българския пазар от JobTiger.bg и Paylab.com) на заплатите на работещите на първа линия в борбата с COVID-19.

Сред длъжностите на първа линия избрахме да анализираме заплатите на следните позиции: лекар, военнослужещ/войник, полицай, инспектор обществено здраве, старша медицинска сестра, главна медицинска сестра, пожарникар/спасител, парамедик, държавен здравен инспектор, медицинска сестра, здравен асистент, специалист по социална работа, шофьор на линейка, болногледач, санитар.

Цялото проучване може да прочетете в Zaplatomer.bg.
Лятно училище 2020!

Готови ли сте за весело и ползотворно лято и тази година?

Дойде време да обявим Летните занимания за деца от 6 до 14 години за лято 2020 със School and School по:
1/ Програмиране и роботика,
2/ Art & Design и
3/LittleHarvard + Английски

School & School е мултидисциплинарно, иновативно училище за деца и тийнейджъри. Благодарение на специално проектирана програма, базирана на развитие на потенциала на всеки индивидуално, децата имат възможност да намерят, чрез фини, приложни и технически науки, таланта и страстта си към определена дисциплина, която ще улесни избора им за бъдеща академична и професионална кариера. Нашата цел е да създадем творческа и стимулираща среда, а след това да наблюдаваме, откриваме, развиваме и подхранваме талантите при децата, като ги насърчаваме съзнателно да намират източника на собственото си вдъхновение и стремеж. Това правим чрез придобиване на конкурентни знания и умения по напълно различен и иновативен начин с някои от 20+ училищни програми в 4 области. Повече за програмите можете да научите на: www.schoolandschool.com или на страниците на School & School във Facebook, LinkedIn и Instagram.