ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
„ДНИ НА КАРИЕРАТА” – ИЗКАЧИ СЕ КЪМ УСПЕХА!
По повод петото юбилейно издание на събитието, сайтът на „Дни на кариерата“, сектори ИТ, Телекомуникации и BPO е с нова визия.

61 български и международни компании, които имат отворени стажантски и работни позиции в секторите ИТ, телекомуникации и ВРО, ще ви очакват на 16 октомври 2014 г. в Интерпред - СТЦ София, етаж 1, от 10:00 до 18:00 ч. По време на събитието ще имате възможност да обсъдите възможностите за развитие с представители на всяка от тях. Специален участник в събитието е Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА).

През целия ден, по време на събитието, ще можете да се включите в практически работилници, които част от компаниите участници ще проведат. Там те ще ви разкажат за „тайните от кухнята“ на своята работа. Заедно с вас ще направят и симулации на истинската работна обстановка с помощта на истински казуси от практиката. Не ги пропускайте!

Не забравяйте и за и специалната томбола за най-активните студенти, подаръците в която ще бъдат осигурени от част от участващите компании. По повод петото юбилейно издание на събитието освен нова визия, добавихме и и още един нов елемент – по време на събитието, компаниите ще бъдат визуално разпределени по сектори, благодарение на различни по цветове табелки.

Организатор на форума е JobTiger, с финансовата подкрепа на Mobile Systems.Организационен партньор на събитието е Интерпред – СТЦ София.
 
XXII уикенд на HR екипите в
България | 28 – 29 ноември 2014 г.
Очаквайте на 4 декември 2014 г.
„Дни на кариерата“ в УНСС,
сектори: Икономика | Финанси | Маркетинг и реклама | Обслужване
на клиенти | Човешки ресурси
 
 
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Кой ще бъде ТОП ИКТ работодател на 2014 г.?

На 15 октомври ще бъдат представени резултатите по проекта и ще бъде награден “ТОП ИКТ Работодател” 2014.

Тема на кръглата маса са „Основните предизвикателства и начини за подобряване на мотивацията в ИТ сектора“, а основните акценти на дискусията, възникнали като резултат от проучването, които ще се обсъждат са:
  • Комуникация - Достатъчни ли са инвестициите на компаниите в изграждането на корпоративна фирмена култура?
  • Лидерство - Умения за лидерство и мениджмънт - все по-търсени и все по-високо оценени?
  • Даване на възможности - Може ли проактивността на служителите да се окаже фактор за постигане на по-високи резултати на компаниите?
  • Признание - Признанието - добавената стойност в работата на служителите.
Данните, които ще обсъдим заедно с всички партниращи на проекта организации, ни дават основание да вярваме, че изследването и класацията на водещите ИКТ компании в страната ще бъде от голяма важност и полза и за двете страни на пазара на труда - както за търсещите, така и за предлагащите заетост в ИКТ сектора.

Събитието ще се проведе в Sofia Airport Center /бул. Христофор Колумб 64/.
За повече информация:
e-mail: office@jobtiger.bg
тел.: 02/ 491 80 00
 
Новини от „Книгата, която ме вдъхновява“
„Книгата, която ме вдъхновява” е инициатива на JobTiger, която цели да популяризира четенето и интереса към книгите. Покрай инициативата имахме възможност да се запознаем с няколко млади български автори и няколко страстни любители на книгите. Вижте част от интервютата с тях: „Книгата, която ме вдъхновява“ ще продължи до 19 октомври, а на 1 ноември – Деня на народните будители – ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели. До тогава имате възможност да номинирате и гласувате за любимите си заглавия.
 
Интересно от JobTiger.tv
„Малкият принц“ трябва да се прочете поне 3 пъти в живота, а тази седмица вдъхнови нашите читатели

„Малкият принц“ носи мъдростта на времето в себе си. Това е книгата, която трябва да прочетеш поне веднъж на 10, между 20 и 30 и след 50 години, а тя всеки път ти показва ново парченце от света, всеки път носи непреходна мъдрост в себе си.

Българската асоциация на мрежовите академии е специален участник в „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и BPO
„Алианс за младежта” обединява компании, които ще противодействат на младежката безработица
3 вдъхновяващи заглавия (2-ра част)
Да поговорим за бъдещето с Георги Тенев от GLOBUL
Любопитно от JobTiger Блог
Заблудата, която ни закотвя на лоши работни места

Да допуснем, че мразите работата си. Работите я вече достатъчно дълго, познавате я в детайли, запознати сте добре с всички колеги и шефове. Тоест наясно сте, че омразата ви не е случаен етап или погрешно впечатление, базирано на недостатъчни и противоречиви данни. Въпросът ми тук е: „Колко време още ще се противите?

Опашките като работа и бизнес възможност
Кариерни съвети от Ейми Бейтман
Подбор на персонал – къде грешат HR-ите?
“Кой е най-големият ви недостатък?” – как се отговаря
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Най-доброто изложение в света за магистърски програми и докторантури идва в София

QS World Grad School Tour -най-популярната серия от изложения за магистратури и докторантури в света идва тази есен в София. Изложението ще се състои в четвъртък, 2 октомври в Шератон София Хотел Балкан и ще представи някои от най-добрите международни университети в света. Всички посетители ще имат възможност да кандидатстват за $ 1,7 м. стипендии за финансиране на техните програми за следдипломна квалификация. Участието в изложението е безплатно. Изисква се предварителна регистрация, която може да направите на topuniversities.com/events.

За първи път QS World Grad School Tour ще участва в сътрудничество с QS World MBA Tour, посветена част за MBA обучения за кандидатите, които желаят да се издигнат в кариерата си с MBA степен. За да се регистрирате за специалното MBA събитие, следвайте линка topmba.com/events.

Програма за деня

15:30                     Начало на изложението
15:30 – 20:00       Безплатна CV консултация
15:30 – 16:15       Семинар: Как да бъдем креативен ръководител докато учим в сърцето на Европа.Презентатор: Anne Gillet, HEC Management School - University of Liege
16:15 – 17:00       Семинар за прием ‘Разбиране на процеса по кандидатстване“ от Hult International Business School, Manchester Business School, Cardiff University, University of Trentoa
17:00                     Начало на изложението – среща с най-престижните университети
17:00 – 17:30      Въведение в GMAT
18:00 – 18:30      Въведение в IELTS Test & Cambridge Advanced
19:00 – 19:30      Кариерен MBA панел с успешно завършили студенти.
19:45 – 20:15      Семинар: Study Abroad
20:30                     Край на изложението

За повече информация относно QS World Grad School Tour и регистрация натиснете тук: topuniversities.com/events
Ако се интересувате от QS World MBA Tour, както и MBA обучение, следвайте линка: topmba.com/events
Лична, професионална и екипна мотивация от Гавин Ингал – За първи път в България!

На 8 и 9-ти октомври в София, британския лектор и автор Гавин Ингам ще проведе първите събития от новооткритата SoftSkills Akademy. Двете събития, с които ще открие Академията, ще са в различен формат и имат за цел да заредят аудиторията с енергия и мотивация. Гавин е автор на 2 книги ("Motivate People" и "Objection, Objection, Objection!"), в последните 10 години е провел стотици обучения на 4 континента на темите мотивация, работа в екип, продажби и лидерство за успех. Ще пристигне в България за първи път и ще води 2 събития:

- Вечерен семинар - 8-ми октомври, зала Интер Експо Център, София. В рамките на 3 часа, Гавин ще мотивира и зареди присъстващите с енергия, откривайки пред тях заобикалящите ги перспективи и предоставяйки им работещи стратегии за постигане на повече успехи. Събитието е идеално за търговски екипи, консултанти и всички служители с нужда от допълнителна мотивация в ежедневието си.

- Бизнес обучение - 9-ти октомври, зала SEC на Парадайс център. Гавин ще проведе бизнес обучение насочено към управители на малки и средни фирми, мениджъри на различно ниво в средни и големи компании, управители на различни по големина екипи и членове на екипи.
Обучението ще предостави работещи техники за:
  • Краткосрочна и дългосрочна мотивация на екипа;
  • Ангажиране на екипа с целите на компанията;
  • Развитие на екипа за достигане на върховна производителност и др.
Гавин ще посети България за първи път, като всичко за събитието, лектора и пълна програма с темите можете да откриете на официалната страница на събитието Rocking Motivation – www.motivation.tothetop.bg

Сега имате възможност да се възползвате от 10% отстъпка от цената с промо код: TigerMotivation.