ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Остават 10 дни до „Дни на кариерата“ сектори IT, Телекомуникации и BPO
Има и само още 10 дни, в които да се регистрирате за семинарната програма

На 10 октомври 2013 г. ще се проведе четвъртото издание на специализираните Дни на кариерата посветени на секторите IT | Телекомуникации | Business Process Outsourcing. Форумът се се организира от JobTiger, с финансовата подкрепа на AIG. Организационен партньор на събитието е Interpred - WTC Sofia JSC.

По време на събитието, посетителите ще могат да се запознаят с представители на водещи български и международни компании работещи в тези сектори. Тази година за участие се записаха 46 фирми.

По традиция, паралелно с изложението ще се провежда и семинарна програма. Тази година 14 компании ще представят дейността си и отворените работни позиции по време на интересни презентации, дискусии и демонстрации. Може да се запишете за участие в тях тук: Семинарна програма - „Дни на кариерата” в секторите IT, Телекомуникации, BPO.

Освен за полезните срещи с работодателите, организаторите отново са помислили и за забавната част в кариерното развитие. В рамките на „Дни на кариерата” ще се организира томбола с много интересни и нетрадиционни награди. Всеки посетител ще може да участва в нея, като събира по един печат от посетените щандове. Така не само ще се  забавлява, но и ще се запознае с предложенията за работа на повече компании … и разбира се, може да спечели награда.

Очакваме ви на 10 октомври в „Интерпред – СТЦ София” от 10ч. Носете автобиография и добро настроение със себе си!
 
Традициите не са това, което бяха:
XX-ти юбилеен HR уикенд |
22 – 23 ноември 2013 г. | Пловдив
GCDF сертификационен тренинг
по кариерно консултиране |
октомври 2013 г.
Rabotodatel na meseca
Известни са стипендиантите за
TÜV AUSTRIA Management Program
 
ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Новини от Топ ИКТ Работодател 2013
 • Срокът за участие в специализираното печатно издание ТОП ИКТ Работодател 2013, в което ще се представят и анализират данните от изследването е удължен до 7 октомври 2013 г.
  Всички компании желаещи да се включат в изданието, както и всички участници в изследването, ще имат възможност да представят на страниците на каталога своите продукти и услуги, и отличителните си характеристики като работодател.

  За повече информация и участие в изданието:
  Бистра Нейчева,
  T: 02 40 010 90
  М: 0887 36 78 09
  E: bistra_neicheva@idg.bg
 • JobTiger и ICT Media имат удоволствието да ви поканят на втората кръгла маса и церемонията по връчване на наградите в ТОП ИКТ Работодател 2013. Темата на тазгодишната кръгла маса ще бъде „Обучението, развитието и комуникацията – основни предизвикателства пред ИТ бранша!“.

  Част от акцентите по време на кръглата маса ще бъдат:
  • Кои са основните предизвикателства пред мотивацията и ангажираността на ИТ бранша (резултати от изследването)?
  • Кои фактори имат най-силно влияние върху ангажираността на служителите в ИКТ компаниите?
  • Оптимално ли са насочени усилията на HR специалистите и мениджърите към повишаване на ангажираността на служителите? Насоки за подобрение.
   Повече информация за втората кръгла маса и церемонията по връчване на наградите в конкурса може да намерите и на topictemployer.bg
  ТОП ИКТ Работодател 2013 е съвместна инициатива на JobTiger и ICT Media.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
На „ти” ли сте с тънкостите в човешките ресурси?

На 11 октомври (петък) стартира есенното издание на Школата за ЧР специалисти!

Първото обучение от школата ще е на тема „Трудови взаимоотношения и спорове – ефективни решения”. То е подходящо за всички ЧР специалисти, които са изправени пред предизвикателствата свързани с процедурите по човешки ресурси и трудовото право. Насочено е към актуалните въпроси и тънкостите за разрешаване на казуси свързани с трудовото право.
Обучението е изградено върху извлечени от практиката ценни идеи в областта и има за цел да представи практическите проблеми свързани с прилагането на нормативната уредба по назначаване, преназначаване и освобождаване на служители, както и да обърне внимание на уловките заложени в законите. Повече информация за първото обучение може да намерите тук.

Школа за ЧР специалисти ще включва поредица еднодневни обучения, които ще се провеждат всяка втора и четвърта седмица в месеца. Очаквайте скоро информация за второто обучение на тема „Изграждане на документални взаимоотношения със служителя”, което ще се проведе в края на октомври.
 
Интересно от JobTiger.tv
„Дни на кариерата” в секторите IT, Телекомуникации, BPO – полезен и забавен кариерен форум

Очакваме ви на 10 октомври в „Интерпред – СТЦ София” от 10ч. Носете автобиография и добро настроение със себе си!

„Търсим всякакви IT специалисти“ – разговор с Христо Хаджичонев от Experian Bulgaria
„Кариера в България. Защо не?“ – част 1 от панелната дискусия „Защо останах?“
Една седмица до DevReach 2013
Известни са стипендиантите за TÜV AUSTRIA Management Program
Репортаж от OnFest! 2013 – работните оферти на гейм индустрията
„Кариера в България. Защо не?“ – част 2 от панелната дискусия „Защо останах?“
Любопитно от JobTiger Блог
Реални техники за впечатляване на интервюиращ

Примерите от живота са най-силни и показателни. Тук ще чуете 4 техники, които кандидати са използвали по време на интервю за работа, и които, са им спечелили назначението.

Животните в офиса – за и против
Как да сме уверени по време на интервю за работа
Основната грешка при нетуъркинга
4 общи правила за CV-то
Защо трябва да репетираме и да се подготвяме преди интервю за работа?
В три изречения (LXXXVI)
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Удължава се срокът за регистрацията в БГ Сайт 2013

До 15 октомври 2013 се удължава регистрацията в престижния конкурс БГ Сайт 2013.

В уеб-надпреварата всички, които имат сайт или проект, който отговаря на категориите и условията, могат да го включат на адрес: http://bgsite.org/concurs/reg. След затваряне на цикъла на регистрация ще започне гласуването на журито и публиката за определянето на победителите за тази година.

В рамките на конкурса, JobTiger ще даде специална награда за Най-добра секция за работа в корпоративен сайт. Победителят в категорията ще бъде излъчен при отделно журиране с представители на Фондация БГ Сайт и JobTiger. Наградата е Employer Branding представяне в JobTiger.bg, а печелившият ще бъде анонсиран на официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса през ноември 2013 г.
Дни на Италианското образование. Study in Italy. | 12 - 13 октомври 2013 г.

Ако имате желание да следвате в Италия, владеете английски и/или италиански език и искате да научите как се кандидатства в италиански университети, посетете специализираното изложение за обучение в Италия: „ДНИ НА ИТАЛИАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2013”.

Изложението „ДНИ НА ИТАЛИАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2013”ще се проведе на 12 и 13 октомври в „Интерпред”, град София от 11-18 часа, под патронажа на “Италиански Културен Институт България” и “Конфиндустрия България”.

В рамките на изложението ще имате възможността да се срещнете и да разговаряте лично с представители на водещи университети в Италия. Задайте своите индивидуални въпроси и научете повече за специалностите, които се предлагат, необходимите документи и изисквания за прием, таксите за обучение, стипендии и крайни срокове за кандидатстване.
Нашата идея – твоят нов бизнес

Вземи идея от нас и стартирай свой бизнес!

От 7 до 13 oктомври в City Center Sofia ще чуете за embrioo Инкубатор, първият по рода си инкубатор, който формира екипи от млади хора с различни таланти и умения  и им дава конкретни идеи, които те да превърнат в свой бизнес.

Инкубаторът има прост механизъм, който обаче ще промени малкия и среден бизнес и ще даде шанс на стотици младежи да имат свой бизнес.

Сега embrioo.com, в партньорство с JobTiger.tv, търси млади хора, които искат да имат собствен бизнес. Очакваме ви от 7 до 13 октомври в централното фоайе на City Center Sofia, защото ние вярваме, че в България има много талантливи млади хора, които трябва да повярват, че тук има място за тях.
QS World Grad School Tour - Sofia | 10 октомври 2013 г.

QS World Grad School Tour е най-добрият международен панаир за магистърски програми и докторантури, където най-престижните университети от цял свят представят програмите си за следдипломна квалификация.

Кандидатите, които ще посетят изложението ще имат възможност да се срещнат с директорите по прием на най-добрите международни университети и да  получат повече информация относно програмите, които предлагат.

Повече за изложението и представените университети може да научите от програмата и сайта на събитието.