JobTiger новини от месец април 2008 г.:
 • Форум Кариери 2008 – рекорден брой компании и рекордни посещения

  На 21 април, в гр.Велико Търново, завърши седмото издание на Форум Кариери, който тази година се проведе в осем университетски града в България.

  Форум 2008 е форум на рекорди - 179 компании от цялата страна и близо 18500 посетители участваха в най-голямата среща на търсещи и предлагащи работа в България. Интерес към бъдещо включване в инициативата проявиха и представители ни академичните среди в Бургас.

  Организаторите на Форума – Джобтайгър ООД и МДААР благодарят на Нестле България АД за финансовата и морална помощ, на всички компании, участвали във форума и на всички съмишленици и хора, които ни подкрепят! Надяваме се, че заедно ще продължаваме да бъдем факторът за създаване на устойчива среда за професионалното развитие на младите българи.

  Статистика за посещенията на форума може да видите тук.

  Оптимизмът от цифрите и мащаба на събитието през тази година е голям. Наблюденията ни обаче показват, че въпреки увеличените възможностите за платени стажове и постоянна работа в най-различни бизнес сектори, интересът на студентите продължава да е далеч от желания от работодателите. Въпреки засилената предварителна реклама, презентациите, които екипът на ДжобТайгър изнесе в някои от най-големите университети и информацията, поместена в интернет, студентите дошли с адекватно подготвени автобиографии и списък с фирмите, които ги интересуват са все още рядкост. Прави впечатление и това, че известните компании или добре рекламираните компании, с ясно формулирани послания и брандирани щандове, привличат повече вниманието на младите хора. Често обаче възможностите за развитие в някои от тези компании са ограничени или неизгодни за кандидатите. Това обърква младите хора и създава усещането, че след като големите компании няма какво да им предложат, какво остава за другите.

  В тази връзка пред работодателите се отварят много различни области за разгръщане на дейността си - планиране и разпространение на предварителна информация за набиране на кадри за бъдещи периоди, за стажанти или служители на временна заетост; изграждане на стажантски програми – еднократни или с продължително краткосрочно ангажиране; изграждане на политика и система за развитие на персонала; обучение на мениджъри за работа със стажанти и въобще с хора.

  За търсещите работа, от друга страна, отчитаме, че инициативата, отвореността, заинтересоваността, вземането на решения, планирането и проучването на професионални възможности са сферите, в които всеки може да направи много повече, с или без помощ от кариерни специалисти или специалисти по човешки ресурси.

  Въпреки това и без да сме максималисти или песимисти, можем да отбележим, че интересът към Форум Кариери 2008 беше повече от задоволителен и искрено се надяваме, че сме допринесли за повишаването на шансовете за професионална реализация на младите хора в България.

  Догодина Форумът ще се проведе и в гр.Бургас – гответе се!
Предстоящи:
 • 13-15 юни, сертификационно обучение за кариерно консултиране за специалисти по човешки ресурси

  Стартира записването за поредното сертификационно обучение за кариерни консултанти. Обучението е разработено за нуждите на специалистите по човешки ресурси от частния и неправителствения сектор. Форматът на обучението е изцяло практически, като се набляга на усвояването на конкретни техники и умения за консултиране, подпомагане, стимулиране и мотивиране личностното и професионалното развитие като динамичен процес, продължаващ цял живот. Използват се съвременни коучинг методи и техники. Семинарът се провежда в пет присъствени дни (3 + 2), като е предвиден период за самоподготовка и работа с реални клиенти. Участниците се супервизират и фасилитират от обучени по системата Global Career Development Facilitator (GCDF) тренери.

  Семинарът приключва с издаване на международно признат сертификат (EU, US).

  Предвидените дати за начало на семинара са 13-15 юни. Периодът на самоподготовка изисква от 2 до 4 седмици. Оптимален срок за записване – 18 май 2008 г.

  За информация и записване в следващите издания: тел.: 02/ 9489 128 или gcdf@jobtiger.bg

  Девета международна конференция на БАУРЧР "Управление на талантите в глобалното общество – привличане, развитие, задържане"
  15-17 май 2008 г., к.к. Слънчев бряг, х-л Маджестик

  Заповядайте на щанда и на презентацията на Джобтайгър ООД, за да се запознаете с новата гама продукти за подбор, задържане и развитие на персонала, както и за персонал на лизинг или временна заетост.
Полезно за вас:
 • Статистика за посещенията на обявите за работа в www.JobTiger.bg
  В списъка с обяви за работа (под името на съответната обява) всеки работодател може да вижда статистика за всяка една от тях по отношение на:
  • брой посещения;
  • колко пъти обявата е изпратена от агент;
  • колко пъти е изпратена на приятел;
  • колко са препоръчаните потребители по One Click Money обяви.
  Обявите могат и да бъдат сортирани по тези критерии.
  Упътващият текст към тази секция също е обновен!
   
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец май 2008 г. може да публикувате безплатни обяви в www.jobtiger.bg за специалисти, работещи в сферата на "Образование, обучение, библиотечна дейност", както и обяви за длъжност "Шофьор". Също така този месец може да публикувате безплатни курсове, стипендии, обучения, организирани от Вас с период на активност до три месеца.
   
 • Празници през месец май:
  • 1 май, четвъртък – Международен ден на труда. Неработни дни – 1 и 2* май.
  • 6 май, вторник – Гергьовден. Неработни дни – 5** и 6 май.
  • 21 май, сряда - Св. Константин и Елена.
  • 24 май, събота - Ден на българската просвета, култура и славянска писменост.
  * Отработва се на 10 май.
  ** Отработва се на 17 май.


  За още информация за почивни и празнични дни през месеца, вижте календара.
Panta Rei ...
 • Евгения Иванова е новият HR Manager в Парк Хотел Витоша. До скоро Евгения заемаше позицията Специалист "Човешки ресурси" в Германос Телеком България. За контакти:
  Т: 02/ 816 8862, 63, Ф: 02/ 816 8864, Е: hrmanager@vitoshaparkhotel.com.