JobTiger новини от месец август 2005 г.:
 • Сертифициране на кариерни специалисти по GCDF (Global Career Development Facilitator)
  В момента протича заключителното обучение на обучителите по сертифициране за Кариерни Специалисти на консултантите от JobTiger, Проект Пазар на Труда на Американската Агенция за Международно Развитие (ААМР), кариерни специалисти от няколко университета и специалисти по човешки ресурси от бизнеса и държавната администрация.
  Международният сертификат за кариерни консултанти - GCDF (Global Career Development Facilitator) се притежава от повече от 400 000 специалисти от цял свят, работещи в сферата на човешките ресурси. Той е създаден в САЩ през 2000 година. Едно от основните му предимства е достъпната му цена и възможността да бъде получен от широк спектър специалисти по човешки ресурси и кариерни консултанти, които имат поне бакалавърско образование. Изключително подходящ е за млади специалисти, които работят в сферата на човешките ресурси.
  Предстои GCDF сертификата да започне да се предлага в България и по него да се обучават специалисти от образователните институции, държавната администрация и Бизнеса в България.
 • JobTiger с лекция по време на Летния Университет, организиран от националното представителство на студентските съвети
  Представител на JobTiger изнесе лекция на тема “Университетските кариерни центрове. Възможности за реализация след завършване на образованието” по време на поредния Летен университет, организиран за студенти от Студентските съвети на Висшите училища в България, Китен 2005.


Предстоящи събития:
 • Работната среща за взаимодействието на бизнеса и университетите се пренасрочи за 21 септември 2005 г. от 10.00 до 13.00 ч. в Гранд Хотел София*****. JobTiger и Проект „Пазар на труда” на Американската агенция за международно развитие (ААМР), със съдействието на Аккор Сървисиз България АД, организират работна среща на тема „Развитие на публично-частните партньорства. Университетските кариерни центрове и бизнеса”, с цел обявяване пред представители на медии и на водещи фирми-работодатели предстоящото откриване на единадесетте пилотни кариерни центрове, създадени от Проект „Пазар на труда” и JobTiger, а така също и представяне на тяхната дейност.
  За повече информация:
  Светла Стоева
  JobTiger.bg
  e-mail: svetla.stoeva@jobtiger.bg
  phone: +359 2 9489128
 • Стипендия “JobTiger”
  В началото на месец септември ще бъде обявена стипендията "JobTiger", която се учредява за втора поредна година. Ще бъдат присъдени една, две или три стипендии, в зависимост от представянето на участниците, след провеждане на конкурс на тема “Моята кариера в България”.
  За повече информация и условия за участие: Стипендия JobTiger 2005/2006.
 • Трудова борса
  Германо-Българската индустриално-търговска камара организира със съдействието на агенция БУЛГАРРЕКЛАМА и JOBTIGER трудова борса, която ще се проведе на 29 (четвъртък) и 30 (петък) септември 2005 г. в Интер Експо Център (бул. Цариградско шосе 147), София. Всяка фирма-участник ще разполага със стандартен щанд от 6 кв.м. за водене на разговори с кандидатите, на който фирмите трябва да осигурят присъствие от своите представители през цялото работно време на борсата: от 9.00 до 17.00 часа. Повече информация можете да намерите на: www.ahk-bg.org.
  Участие може да заявите в Германо-Българската индустриално-търговска камара: лице за контакт - Биляна Генова, тел. 02 816 30 23, 816 30 10, факс 02 816 30 19, e-mail: b.genova@ahk-bg.org


Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец септември позициите за мобилни банкери ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.
 • Празници през месец септември:
  • 1 септември (четвъртък) - Симеоновден - имен ден празнуват Симеон, Марта – работен ден
  • 5 септември (понеделник) – неработен ден, който се отработва на 10 септември (събота)
  • 6 септември (вторник) – Ден на съединението - неработен ден
  • 14 септември (сряда) – Кръстовден - работен ден
  • 17 септември (събота) - Вяра, Надежда и Любов – работен ден
  • 22 септември (четвъртък) – Ден на Независимостта – неработен ден
  • 23 септември (петък) - неработен ден, който се отработва на 17 септември (събота)


Panta Rei:
 • Светла Добрева-Япаджиева е Координатор “Човешки ресурси” на фирма Енерго-про България АД от пролетта на тази година. Фирмата се занимава с експлоатация на възобновяеми източници и производство на електроенергия. Преди това г-жа Добрева е заемала позицията Специалист “Човешки ресурси” на Сименс Информейшън енд Комюникейшън ЕООД.
  За контакт: s.dobreva@energo-pro.com.