JobTiger новини от месец август 2006 г.:
 • Промени в JobTiger
  За да отговорим на очакванията на нашите потребители (търсещи работа и работодатели) се стараем непрестанно да се променяме и усъвършенстваме.
  След пълното обновяване на секция "За търсещи работа" през юли, ето че дойде ред и на промените и новите функции в секцията "За работодатели".
  Целта им е да:
  • улеснят работодателя при писането на обяви (меню "Обяви за работа") и да съкратят процеса на обработка на постъпилите он-лайн кандидатури (меню "Кандидати")
  • повишат ефективността и съкратят времето за търсене в базата данни с актуални автобиографии (меню "Търсене на кандидат")

  • МЕНЮ "ЗА РАБОТОДАТЕЛИ > ОБЯВИ ЗА РАБОТА"
   Промяна: С улеснената форма за писане на обява се стремим да спестим времето и усилията Ви при създаване на обявата.
   Промяна: Нов изглед на страницата с Вашите обяви. Вече имате възможност да сортирате записаните обяви по най-удобния за Вас начин, да разберете статуса им и дали има нови кандидатури по тях. Вижте повече.
    
  • МЕНЮ "ЗА РАБОТОДАТЕЛИ > КАНДИДАТИ"
   Промяна: Нов изглед на страницата "Кандидати". Сами определяте начина на показване на списъка с обяви, за да преглеждате бързо и лесно кандидатите по тях.
   Промяна: Чрез различни икони виждате информация за кандидата още преди да сте отворили автобиографията му и по този начин пестите време. За да разберете значението на конкретната икона, завлечете мишката над нея и задръжте. Въведени са иконки със следните значения:
   • кандидатура, която все още не сте разглеждали;
   • вече сте се свързвали с дадения кандидат и сте отбелязали това в полето “Контакт”;
   • не сте разглеждали тази автобиография досега (от друга обява или като резултат от Търсене в базата данни);
   • автобиографията е обновена след последния път, когато сте я разглеждали;
   • разглеждате мотивационното писмо на кандидата.
   • кандидатът е кандидатствал и за друга Ваша позиция.
   Можете да видите и дали автобиографията има снимка.
   Нова функционалност "Етикети": Функция, позволяваща Ви да:
   • Поставяте "Етикети" на автобиографии, отговарящи на определени характеристики (например такива, подходящи за дадена позиция);
   • Търсите по етикетите сред автобиографиите, получени в отговор на обявената позиция.
   Може да поставяте и търсите по повече от един етикет сред автобиографиите!
   Подробности относно работата с етикети може да намерите във Вашия акаунт (подменюта Кандидати и Търсене на кандидат).
   Нова функционалност "Търсене сред получените кандидатури" за дадена позиция: За тези, които получават много автобиографии за дадена обява! Като допълнителен критерий за търсене може да използвате създадените от Вас етикети на автобиографиите.
   Нова функционалност "Коментар към длъжност": Към предишните общи коментари към автобиография – "Личен" и "За други работодатели" е добавена още една възможност – коментар към конкретна длъжност. Той Ви позволява да запишете информация за съответната автобиография, която сте получили като кандидатура за тази длъжност. В последствие, ако получите тази автобиография за друга длъжност, виждате коментара който сте записали за нея, както и за коя длъжност е била изпратена.
   Промяна: Подобрена е функцията "Групов отговор", за да изпращате едновременно отговор само на определени от Вас кандидати, като изберете автобиографиите им. Ако няма избрани автобиографии груповият отговор се изпраща на всички кандидати, за които няма сложена отметка в полето "Контакт".
    
  • МЕНЮ "ЗА РАБОТОДАТЕЛИ > ТЪРСЕНЕ НА КАНДИДАТ"
   Работодателят влиза в това меню, за да търси в базата данни автобиографии на хора, пожелали да бъдат откривани от работодатели.
   Ново: Достъп до всички автобиографии
   Може да разгледате всички автобиографии "За търсене" без да задавате критерий!
   Досега беше необходимо да приложите поне един критерий, а по този начин не всички автобиографии бяха видими след филтрирането.
   Ново: Запазване на резултатите от търсенето чрез етикети
   Функцията "Запис" на резултатите от търсене на кандидат е заменена от поставянето на етикети на намерените автобиографии.
   В последствие може да използвате етикета като критерий за търсене, за да видите всички автобиографии записани чрез него. Така можете да запишете повече търсения, отколкото в старата версия, където бяха възможни максимум 5 записа.
   Ново: Маркиране на подходящи автобиографии в "Пробно търсене"
   Когато използвате безплатния пробен вариант на услугата "Търсене на кандидат" (Достъп до база данни с автобиографии), можете да отбележите тези, които са подходящи за Вас с етикет.
   Когато преминете към платената услуга, намирате тези автобиографии, чрез етикета, който сте създали.
   Подобно на меню "Кандидати" и в "Търсене на кандидат" бързо получавате информация за автобиографията още преди да сте я разгледали. Иконките имат следните значения:
   • вече сте се свързвали с този търсещ работа и сте отбелязали това в полето "Контакт";
   • не сте разглеждали тази автобиография досега (от обява или като резултат от Търсене в базата данни);
   • автобиографията е обновена след последния път, когато сте я разглеждали;
   • този търсещ работа е кандидатствал за позиция, обявена от Вас. Когато преглеждате автобиографията можете да видите и за коя(и) позиция(и) е кандидатствал, както и коментарите към нея(тях).
   Можете да видите и дали автобиографията има снимка.
  Искрено се надяваме тези промени, насочени към подобряване на нашите услуги да са полезни за Вас и да улеснят работата Ви със сайта.
  Екипът на JobTiger е на разположение за допълнителна информация и съдействие.
  Ще се радваме да получим и обратна връзка от Вас на e-mail: feedback@jobtiger.bg.

Предстоящи събития:
 • Стипендия "JobTiger"
  В края на месец септември ще бъде обявена стипендията "JobTiger", която се учредява за трета поредна година. Ще бъдат присъдени една, две или три стипендии, в зависимост от представянето на участниците, след провеждане на конкурс на тема "Защо съм студент".
  За повече информация: Стипендия JobTiger 2006/2007.
   
 • Второ издание на практическата сертификационна програма по управление на веригата за доставки
  В края на септември стартира второто издание на практическата сертификационна програма по управление на веригата за доставки. Програмата, организирана от проект Пазар на труда на Американската агенция за международно развитие в партньорство с Американския университет в България, е без еквивалент в страната. Тя изгражда в участниците най-съвременни, доказали своята ефективност в глобален мащаб умения за повишаване на конкурентноспособността на фирмите. Ръководителят на програмата е практик с 20 годишен международен опит в повече от 14 страни.
  Проектите, които участниците в програмата разработват се оценяват и одобряват от ръководствата на фирмите им.
  Стойността на проектите разработени по време на първата програма с цел намаляване и оптимизиране на разходите на компаниите възлиза на 150 млн.лв.
  За повече подробности и записване за участие в програмата можете да посетите: сайта на Американския университет в България и Проект Пазар на труда.
   
 • Проучване в областта на конкурентноспособността и управлението на веригата на доставки
  Започна първото в България проучване в областта на конкурентноспособността и управлението на веригата на доставки спонсорирано от големите работодателски организации в страната. Резултатите от проучването ще бъдат безплатни за участниците.
  За участие можете да се регистрирате тук.

Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец септември позициите за юристи ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.
   
 • Празници през месец септември:
  • 1 септември (петък) – Св. преподобни Симеон Стълпник (Симеоновден) - имен ден празнуват Симеон, Марта. Работен ден.
  • 6 септември (сряда) – Ден на Съединението на България. Неработен ден.
  • 14 септември (четвъртък) – Кръстовден. Работен ден.
  • 17 септември (неделя) – Вяра, Надежда и Любов.
  • 22 септември (петък) – Ден на Независимостта на България. Неработен ден.


Panta Rei:
 • Общинска банка с нов HR екип
  Емил Мартинов, Стоян Милев и Милена Дойчева се присъединиха към HR екипа на Общинска Банка АД. Г-н Мартинов ще отговаря за цялостното управление на дейността по човешките ресурси. Той има дългогодишен стаж в банковата сфера. Преди това е работил над 10 години за Siemens и HVB Bank Biochim, където е отговарял за организацията на процеса в отдел "Заплащане и администриране на персонала" към дирекция "УЧР". Стоян Милев е работил над 5 години в областта на HR обучение, развитие и оценка на персонала в HVB Bank Biochim. Г-жа Милена Дойчева е работила над осем години в банковия сектор, с опит в организационното развитие, анализи и планиране.
  За контакт:
  Емил Мартинов – Тел.: +359 2 9300 130, e-mail: Emartinov@municipalbank.bg
  Стоян Милев – Тел.: +359 2 9300 188, e-mail: Smilev@municipalbank.bg
   
 • Николай Николов пое новото направление Horizons в Jordan Sheppard Bulgaria
  Николай Николов е магистър по психология от Софийския Университе "Климент Охридски". Работил е в консултантска фирма в областта на ЧР, после като специалист подбор и развитие в HVB Bank Biochim, а след с процеса по сливане и като Recruitment Manager в интегрираната дирекция Човешки ресурси на Bulbank, HVB Bani Biochim и Hebros Bank. Николов има опит в подбора, обучението, развитието на ЧР, управлението на кариерата и таланта, както и в организирането на голям брой стажантски програми. В областта на човешките ресурси има над 5 годишен опит. В момента развива ново направление в дейността на Jordan Sheppard в България под името Horizons – консултантски услуги и проекти в областта на ЧР и подбора чрез Search & Selection методология.
  За контакт:
  Тел.: +359 2 963 43 23 (109), e-mail: nikolai.nikolov@horizonsbg.com