МИНАЛИ СЪБИТИЯ

 • Тигърски награди, август 2011

  Нашият конкурс за истории, свързани с работата, продължи и през горещия месец август, а разказите, които получихме носеха свежия полъх на лятото, с очаквания шеговит и отпускарски привкус. Отличените истории са: Журито също хареса хумора в първата история, така че победителят за месеца е Борислава Бойчева с „Тиймбилдингасакис”, която заслужено печели E-book ридер iRiver Cover Story, 2Gb, Touch-screen.

  Конкурсът продължава със септемврийското предизвикателство – Таблет 10.1” Prestigio MultiPad PMP7100C!

  Участвайте или гласувайте за фаворитите си!
  Вижте всичко за правилата и наградите >>
  Не забравяйте и годишната награда Apple iPad 2.
   
 • Приключи практическият стаж на 40-те млади лидери по Национална стажантска програма EMPOWER 2011.

  EmpowerСлед интензивното обучение в Благоевград, в края на месец август 40-те стажанти на Empower приключиха и втората част от Националната стажантска програма на Фондация “Empower United” – 6-те седмици платена практика в 30 различни компании, лидери в своите сектори.
  Вижте какво мислят младите лидери за Програмата, за обучението и стажа си във Facebook, в Twitter и във Vimeo канала на Фондацията.
  Очаквайте скоро всички кратки видео материали и на сайта на Empower United!
   
 • Стартира KOSHER.bg - новата социална мрежа за студентски проекти и професионално развитие

  Logo Kosher.bg

  Проектът се осъществява от JobTiger – първият професионален уеб сайт за работа и HR агенция, с генералното спонсорство на UniCredit Bulbank и подкрепата на HP.

  Социалната мрежа Kosher.bg e платформа за подпомагане и развитие на студентски проекти в различни сфери - от изкуство до информационни технологии. Целта на Kosher.bg е да предостави място и възможност за изява на студентите в заниманията им извън универститета. Тук те ще могат да се сформират групи или т.нар. клубове по интереси, в които да развиват активно дейности в предпочетени от тях области. Всички студенти ще могат да участват в мрежата, като регистрират клуба по интереси, в който членуват към университета си или като създадат такъв и го регистрират в платформата.

  Социалната мрежа Kosher.bg ще постави студентите в условия, близки до реалния бизнес, за да ги насърчи да развият своите лидерски умения и предприемачески дух, така необходими след завършване на висшето образование. Всеки клуб ще има възможността да кандидатства с проект, близък по предмет до основната му дейност, и да получи директно финансиране на идеята си.
   
 • Първи информационни дни за първокурсници

  Img na listovkata Паралелно със старта на социална мрежа Kosher.bg JobTiger, организира и серия информационни дни за първокурсници, под надслов „Седмица за ориентиране на първокурсници и в твоя университет”, които се провеждат пилотно в три университета в София:
  • Технически университет – София: 12 - 16 септември 2011г.;
  • Университет за национално и световно стопанство – 19 - 21 и 26 - 27 септември 2011г.;
  • Софийски университет „Св. Климент Охридски”: 3 - 6 октомври 2011г.
  По време на седмиците за ориентиране първокурсниците ще получават цялата им необходима за успешен старт в университета информация, както и съвети от специалистите на JobTiger как да планират и организират професионалното си развитие още от първия учебен ден.

  Седмиците за ориентиране на първокурсници са инициатива на JobTiger.bg, организирана с любезното съдействие на кариерните центрове към участващите университети.

  За повече информация:
  T: (+359) 2 49180 22,
  M: (+359) 884 505 609,
  E: office@jobtiger.bg,
  www.JobTiger.bg

  Научете повече >>

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

 • GCDF – международна сертификационна програма за специалисти по човешки ресурси за кариерно развитие и консултиране
  30 септември - 1 октомври 2011 г.

  Global Career Development Facilitator За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.
  Основен фокус на тренинга: Усвояване на умения за консултиране, коучинг, развитие на потенциала на служителите.
  Научете повече за сертификата Global Career Development Facilitator!

  За записване и подробности може да се обръщате към екипа на Джобтайгър или да пишете на и-мейл: gcdf@jobtiger.bg
   
 • Очаквайте!

  Empower До средата на септември 2011 г. ще станат ясни резултатите от първия кръг на оценяване в конкурса Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи.

  Припомняме ви, че подадените през тази година 161 бизнес планове преминават през няколко етапа на оценяване. Всеки един от проектите, преминали през проверка на допустимост, се оценяват от по двама независими експерти. За втори кръг от конкурса се класират до 40 проекта, оценени най-високо от журито на първия етап. От „полу-финалистите” се очаква да представят лично своите идеи и бизнес планове.

  В началото на ноември 2011 г. най-добрите 10 кандидати ще се явят на финалния кръг пред Голямото жури, което се състои от  управителите на водещи организации, партньори на конкурса, и висши представители на държавната администрация и американското посолство. Окончателните победители, както и разпределението на наградния фонд от 200 000 лв, ще бъдат обявени на официална церемония непосредствено след финалния кръг.
  Следете сайта на Фондацията за последни новини и график за останалите два кръга на оценка по Награда EMPOWER!
   
 • Първо национално изложение на обучителни и консултантски компании в България „Teach & Consult 2011”
  27 – 28 октомври 2011, София, СТЦ „Интерпред”

  Just Be Festivals, съвместно с JobTiger, има удоволствието да ви покани на първия по рода си форум – изложение "Teach and Consult 2011", който ще събере под един покрив водещите обучителни и консултантски компании в България.
  Основните акценти на изложението ще бъдат представяния, демонстрации и участие на място в избран уоркшоп.

  На специализираното изложение “Teach & Consult” ще присъстват HR и тренинг специалисти от различни компании и браншове, HR мениджъри, специалисти по маркетинг и продажби, както и изпълнителни директори на широк кръг от компании. Това ще превърне изложението в отлична възможност за среща между тези специалисти и обмяна на опит и ценни идеи относно тренинги и обучения. Ако участието в това изложение представлява интерес за вашата компания, може да се свържете с нас за повече детайли:
  M: (+359) 878 20 20 28; 0887 523 156
  F: (+359) 2 822 02 05
  E: office@teachandconsult.biz
   
 • Дни на кариерата
  Сектор: ИТ, Телекомуникации, BPO (Business Process Outsourcing)


  Logo Dni na Karierata
  На 12 октомври 2011г. в СТЦ "Интерпред", зала "София" за втора поредна година ще се проведат специализираните "Дни на Кариерата", посветени на секторите IT, Телекомуникации, BPO.

  Организатор на събитието: ДжобТайгър ООД
  Организационен партньор е INTERPRED - WTC Sofia JSC.

  По време на ИТ дните на кариерата ще бъдат проведени:
  • срещи с работодатели и интервютата с кандидати;
  • семинарна програма на различни теми: презентации, демонстарции, решаване на казуси, задачи и т.н.;
  • томбола за най-активните участници в събитието.

  За записване и повече информация >>
   

ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:

ПЛАТЕНИ СЪОБЩЕНИЯ


Семинарът Design Thinking среща водещи дизайнери и бизнесмени

Социалната мрежа за графичен дизайн, CGArt.bg и предприемаческия клуб Start IT Smart Ви канят на семинара “Дизайн мислене” (www.designthinking.bg). Той ще се проведе на 14 и 15-ти октомври в Аулата на СУ "Климент Охридски" и ще включва шест лекции и два уоркшопа, свързани с визуалното представяне на една компания. Основната ни цел е да направим неформална и информативна среща между дизайнери и собственици на бизнеси.

Вярваме, че можем да създадем качествена основа, на която да сe създадат дълготрайни връзки и партньорства, които значително да подобрят визуалното представяне на българския бизнес в страната и извън нея. Лектори са известни и утвърдени специалисти в областите на бранд дизайна, дигиталния печат, презентациите, видео и други.
 
Основният организатор на събитието, мрежата CGArt.bg (www.cgart.bg) събра за една година повече от 700 души от най-различни сфери свързани с дизайна и е организатор и партньор при маркетинга и организацията на събития, свързани с предприемачество, дизайн, анимация, дигитален маркетинг и други. Партньори на събитието са СУ „Климент Охридски“, ФМИ, предприемачески клуб Start It Smart, Printguide.info, BGoferta.info, Bulged, ROI Communication, Groupidon, Jobtiger.bg, Newtrend.bg, Velin Petkov Studio, Make Sense, Sofia Business Community и Slides.bg.
 
За повече информация за събитието, посетете сайта - www.designthinking.bg.

DevReach 2011

DevReach 2011, международната конференция за разработчици с Microsoft технологии, ще се проведе на 17-18 октомври в кино Арена Младост, София! Регистрирайте се сега!

Накратко за DevReach:
Сред лекторите са: Скот Ханселман, Джеси Либерти, Тим Хъкаби, Тод Англин, Ричард Кембъл, Томислав Бронзин, Тибериу Ковачи, Стивън Форте, Сахил Малик, Емил Стойчев, Ед Мъстърс, Лино Тадрос, Мартин Кулов и др.

DevReach 2011 – технологии и теми
Сесиите са организирани в 5 основни потока (трака) с фокус върху: Visual Studio 2010, Silverlight 5, MS SharePoint 2010, MS SQL Server, ASP.NET, C#, HTML5, Javascript, Linq, Windows Azure, Cloud computing, Office365, Microsoft ALM Tools, Agile, Behavior Driven Development, HTML 5 and Javascript – през перспективата на Windows 8, Ajax, CSS 3 and jQuery, HTML5 for Tablets & Mobile Devices, разработка на мобилни приложения за iOS, Android and WP7. Конференцията ще даде възможност на разработчиците да получат актуална информация и експертен поглед върху бъдещото развитие на технологиите, особено след очакваните новости в Windows 8, които ще бъдат представени от Майкрософт в средата на септември на конференцията BUILD в Анахайм, Калифорния.

За винаги актуална информация за DevReach - Facebook, Twitter и LinkedIn.