JobTiger новини от месец декември 2006 г.:
 • 12 декември, официално стартира потралът "Кариера с технологиите на Майкрософт", създаден от JobTiger.bg и Майкрософт България
  В рамките на проекта е разработена специализирана подсекция в сайта www.jobtiger.bg, където специалисти в областта на технологиите на Майкрософт могат да търсят възможности за успешна професионална реализация. От своя страна, работодателите ще могат да осъществяват подбор на квалифицирани кадри.
  Сайтът предоставя подробна информация за предлаганите обучения и възможности за професионална сертификация по технологиите на Майкрософт от акредитираните учебни центрове в страната.
  На него ще са на разположение и контактите на съществуващите Академии за информационни технологии (Microsoft IT Academy).
  Повече по темата
  Виж "Кариера с технологиите на Майкрософт" - http://microsoft.jobtiger.bg/
 • 11 – 15 декември, ИЧС София, сертифициране на нова група кариерни консултанти от средните училища по програмата Global Career Development Facilitator (GCDF)
  Завърши обучението на нови 25 кариерни консултанти от средните и професионални училища и от регионалните структури на НПЦ към МОН за сертифициране по програмата за кариерни консултанти GCDF. Освен кариерни специалисти в най-големите 25 университета в България, вече има и над 80 обучени кариерни специалисти в средните и професионални училища в цяла България. Обучението на следващата група кариерни консултанти продължава и през следващата година.
  Програмата продължава до края на 2007г. и включва обучението на близо 1700 кариерни консултанта от цялата страна. Целта е във всяко средно училище с над 500 ученика да има обучен кариерен консултант, който да подпомага учениците в тяхната професионална ориентация, да ги подготвя и обучава как да планират, организират и развиват професионалната си кариера, както и в практични умения за търсене на работа, подготовка на документи за кандидатстване и умения за провеждане на интервю с работодатели.
  Информация за GCDF сертифицирането може да получите на тел.: 02/ 9489 132.
 • 18.12.2006, х-л Сити, София, семинар „Ориентиране през целия живот”
  На семинара, организиран от Център за развитие на човешките ресурси, бяха разгледани въпроси, свързани с развитието и обучението на отговорно към кариерата си младо поколение. Светлозар Петров, управител на JobTiger и Моника Будинова, мениджър ЧР и подбор, представиха темата “Кариерното планиране – инструмент за осигуряване на адекватност към потребностите на българските работодатели”.
 • 18.12.2006, Бизнес парк София, церемония по връчване на приза „Човешки ресурси 2006” и благотворителен бал-концерт
  На таз годишното издание на приза „Човешки ресурси 2006”, Светлозар Петров, управител на Джобтайгър ООД, беше отличен с наградата „Мениджър на професионален уеб-сайт за подбор на персонал”. Призът е връчен за създаването и подпомагането на кариерни центрове във висшите училища в България от екипа на Джобтайгър. Наградите се организират от фондация „Човешките ресурси в България и Евроинтеграцията” и списание „Човешки ресурси”.
 • Завърши участието на Джобтайгър в проект АУПТ (Активни услуги за пазара на труда)
  На 1 декември, във Фестивален и конгресен център Варна, с прес-конференция с варненските журналисти, завърши работата на Джобтайгър по проект АУПТ Варна. На нея бяха споделени добрите практики и алтернативни възможности за подбор на персонал в областта. Бяха обсъдени трудностите и проблемите при реализиране на подобни проекти, както и стратегии за подобряване и задържане на ефекта от тях.
  По - късно през деня беше организирана среща между работодателите от региона, на която бяха разгледани същите въпроси. На срещата присъстваха представители на фирми, членки на варненския клон на Българската Асоциация за Управление и Развитие на Човешките Ресурси, както и представители на фирми, назначили безработни участници в проекта. Денят завърши със среща между работодателите и безработните, като беше установен личен контакт и бяха обсъдени конкретни възможности за професионална реализация.
 • Излезе третият бюлетин на университетските кариерни центрове в България
  В бюлетина може да намерите информация за новооткритите кариерни центрове в страната, за проведени обучения и дни на кариерата, за организирани и проведени стажантски програми, както и линкове с полезна информация за кариерното развитие.
  Бюлетинът може да намерите тук: http://careercenters.staj.bg/careerLib.php?id=103


Предстоящи събития:
 • Учредяване на NBCC България На 09.01.2007 г., в София, ще се проведе среща с представители на NBCC (National Board for Certified Counselors - http://www.nbccinternational.org/). Целта на срещата е официално да се учреди NBCC България, под чието ръководство ще се провеждат обученията и сертифицирането на кариерни консултанти по програмата GCDF (Global Career Development Facilitator) и ще се гарантира спазването на етичните стандарти от сертифицираните професионалисти. NBCC България ще функционира в рамките на създадената от JobTiger Фондация на бизнеса за образованието (http://fbo.jobtiger.bg/).
 • Продължават обученията „Започни кариерата си с JobTiger и ...”
  В началото на 2007 г. предстои провеждането на нова серия обучения под мото: „Започни кариерата си с JobTiger и Центъра за кариерно развитие”! Обученията са насочени към студенти и целят да запознаят аудиторията с пазара на труда в България, изискванията на работодателите, тенденции в съвременното кариерно консултиране и ориентиране. На срещите ще бъде представена и дейността на кариерните центрове към различните университети в България.


Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец януари обяви за търговски представители ще се публикуват безплатно.
 • Празници през месец януари:
  • 1 януари (понеделник) – Васильовден, неработен ден.
  • 2 януари (вторник) – Свети Силвестър, неработен ден. Имен ден празнуват Силвия, Силвестър.
  • 6 януари (събота) – Йордановден, неработен ден.
  • 7 януари (неделя) – Ивановден, неработен ден.
  • 18 януари (четвъртък) – Атанасовден, работен ден.


JobTiger ви пожелава щастлива и успешна Нова 2007 година!