JobTiger новини от месец февруари 2006 г:
 • Стартира работата по проектите по програма АУПТ на Агенция по заетостта за гр.Варна и гр.Габрово
  По всеки от тях ще бъдат обучени по 30 безработни лица с умения, за които има търсене, но се нуждаят от помощ при устройването на работа. Бяха подготвени материалите за наръчник за работа с безработни лица. Наръчникът ще се коригира, обработва и отпечатва през месец март. В проекта са включени и двама кариерни специалисти като допълнителни бенефициенти.
   
 • Необходимост от кариерно ориентиране във висшите училища
  На 8 февруари се проведе среща–дискусия на тема “Необходимостта от кариерно ориентиране във висшите училища”, организирана от Съвета на ректорите на висшите училища, Фондация на бизнеса за образованието и Проект “Пазар на труда на” ААМР. На срещата освен ректорите на университетите присъстваха представители на МОН, Агенция по заетостта и работодателски организации. На срещата бе представен докладът на Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) - “Кариерното консултиране за политически експерти”.
   
 • Откриване на кариерен център към Аграрен университет – гр.Пловдив
  На 9 февруари с участието на Н. Пр. Джон Байърли, Посланик на САЩ в България, бе тържествено открит кариерния център на Аграрния университет в гр.Пловдив.
   
 • Обучение на кариерни консултанти
  От 14 до 18 февруари в гр.Хисар бе проведено обучение на кариерни консултанти. Водещ на обучението бе Лорета Дженингс, Careers & Appointments Officer, National University of Ireland, Maynooth. Основните теми включваха: оперативно функциониране на кариерните центрове, мотивиране на студентите за работа с кариерните центрове, индивидуално и групово консултиране.
   
 • Професионалното и кариерно ориентиране в системата на средно и професионално образование
  През месец февруари бе подписан договор между Национален педагогически център на Министерство на образованието и науката и Проект “Пазар на труда” на ААМР за изграждане на система и капацитет за професионално и кариерно ориентиране в системата на средното и професионалното образование в България. По този договор до края на 2007 година ще бъдат обучени общо 30 GCDF обучители и около 1700 кариерни консултанта, в резултат на което всяко средно училище с над 500 ученика ще има свой назначен и обучен кариерен консултант.

Предстоящи събития:
 • Форум “Кариери 2006”
  На 16 и 17 март с изложението в гр.София, зала 6 на НДК, стартира Форум “Кариери 2006 – Добра Кариера, Добър Живот”. Форумът се организира от JobTiger, Министерство на държавната администрация и административната реформа и Проект "Пазар на труда" на Американската агенция за международно развитие.
  Генерален спонсор на Форум “Кариери 2006” за трета поредна година е Нестле България АД.
  Повече информация за форума
  Заявка за участие
   
 • Подготвителни срещи със студенти за участие във Форум “Кариери 2006”
  Във връзка с подготовката за участие във форум “Кариери 2006” ще се проведат срещи със студентите от 22 университета.
  Повече информация за срещите
   
 • Кариерните специалисти с мобилни телефони и карти b-connect от Globul
  Globul дарява мобилни телефони с карти b-connect на кариерните специалисти от университетските кариерни центрове. Компанията вярва, че по този начин ще дадат още един съвременен комуникационен канал на българските студенти, които се интересуват от кариерно развитие. Телефоните ще бъдат официално връчени на кариерните консултанти на 6 март 2006г. от 11 часа в Червената къща в гр.София.
   
 • Срещи с работодатели на тема “стажантски програми”
  Продължават срещите с работодатели, посветени на стажантските програми, по време на които ще се обсъжда важността на стажантските програми за студентите, бизнеса и университетите, както и методологиите за тяхното провеждане. Следващите срещи ще се проведат на:
  • 15 март – гр. София, зала Мати, НДК
  • 20 март – гр. Велико Търново
  • 30 март – гр. Пловдив
  Повече информация можете да получите от екипа на JobTiger или Фондация на бизнеса за образованието.
 • Тържествено откриване на кариерни центрове в още два български университета
  През месец март тържествено ще бъдат открити университетските кариерни центрове на:
  • Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий” - 20 март;
  • Университет по хранителни технологии – гр.Пловдив – 30 март.
  Повече информация можете да получите от екипа на JobTiger или Фондация на бизнеса за образованието.
   
 • GCDF обучение на специалистите от втората вълна университетски кариерни центрове
  През месец март в гр.Русе ще се проведе заключителното обучение на специалистите от втората вълна университетски кариерни центрове за получаване на GCDF сертификат. В дните на обучението ще бъде отделено време за обмяна на опит между кариерните специалисти и разглеждане на университетския кариерен център на Русенския университет “Ангел Кънчев”.
 • Дни на кариерата в Стопанска академия “Д. А. Ценов” – гр.Свищов Във връзка и като част от тържествата по случай 70 годишнината на Стопанска академия “Д. А. Ценов”, на 12 април в гр.Свищов ще се проведат Дни на кариерата с участието на студентите от Академията.
  За контакти и повече информация:
  Драгомир Димитров
  Директор на Центъра за кариерно развитие
  СА "Д. А. Ценов"
  Тел.: +359 631 66 360
  Мобилен тел.: +359 887 04 64 24
  E-mail: career.center@uni-svishtov.bg

Полезно за вас:
 • Сертификационна програма “Основи на управлението на веригата за доставки”
  “Основи на управлението на веригата за доставки” е уникална сертификационна програма, пригодена за нуждите на управленческите кадри в бизнеса. Програмата е разработена от г-н Нимиш Джавери, експерт на проект „Пазар на труда” на ААМР, притежаващ повече от 20 години опит във фирми като GE, Ernst & Young, FedEx, SeaLand. Г-н Джавери e автор на изследване на проблемите на транспорта и логистиката и влиянието им върху конкурентоспособността на важни отрасли за българската икономика.
  За допълнителна информация:
  Център за образование и култура “Илиев”, ул. “Университетски парк” 1, Студентски град, гр.София 1700, тел.: 960 79 12; факс: 961 60 10; e-mail: cep@aubg.bg
   
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger
  През месец март позициите за градовете Хасково и Кърджали ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.
   
 • Празници през месец март:
  • 1 март (сряда), – Баба Марта, работен ден
  • 3 март (петък) – Национален празник на Република България, неработен ден
  • 8 март (сряда) – Международен ден на жената, работен ден
  • 22 март (сряда) – Първа пролет, работен ден

Panta Rei
 • Паулина Георгиева - Управляващ директор на ТАУРУС Консултантс.
  Паулина Георгиева поема управлението на компанията от Даниела Осиковска, досегашен Управляващ директор. През последните три години Паулина Георгиева е заемала позицията Старши Консултант във фирмата.
  Ани Габровска поема функциите на Заместник Управляващ директор. Даниела Осиковска остава в ТАУРУС Консултантс като собственик.
  За повече информация: тел. 963 00 70