Стартира Форум „Кариери 2007”!
На 2 април в Националния дворец на културата министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев даде официален старт на форума за студентски стаж и кариера "Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот”. В присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в София – Майкъл Хъмфрис, управителя на JobTiger - Светлозар Петров и Аделина Костова – мениджър “Човешки Ресурси” на генералния спонсор на форума – Нестле България АД, министър Василев пожела успех и все по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти. JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа и Нестле България АД организират шесто поредно издание на форума.
Тази година в Софийското издание на форум “Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот” участват 120 фирми от цялата страна, сред които 34 IT компании, 16 инжeнерни и 11 фирми производители, търсещи технологични специалисти, инженери и програмисти. Във форума ще вземат участие и редица фирми, опериращи в сферата на търговията (19), финaнсови институции (16), както и около 20 агенции и консултантски дружества. За пръв път Представителството на Европейската комисия в София ще участва във форума като по този начин държавната администрация вече е представена на Форум “Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот” от 2 институции.
Още за Форум Кариери в другите градове

JobTiger новини от месец март 2007 г.:
 • JobTiger с нова ценова политика
  От 28.03.07 г. JobTiger въвежда нова ценова политика относно публикуването на обяви за работа на сайта. Определящ фактор за цената им вече не е периодът на активност, а позицията на обявата в списъка на сайта. Всеки работодател има възможност сам да определи мястото, където да бъде позиционирана неговата обява в www.JobTiger.bg и съответно сам да изчисли цената, която ще трябва да плати, за да получи това място. Новата ценова политика предоставя избор от цени в зависимост от бюджета на работодателя. Периодът на активност на всяка обява е 1 месец, като може да бъде намален в зависимост от нуждите на работодателя.
  Вижте повече тук или се обадете на: T: +359 2 9489 132/138/139
 • Нови цени на рекламните услуги на JobTiger
  JobTiger промени цените за предоставяните рекламни услуги на сайта. Повече информация ще намерите тук.
 • Бизнес групата JobTiger разширява дейността си
  TigerClub е новата компания в бизнес групата JobTiger, която ще се фокусира в предлагането на специализирани услуги за задържане и мотивиране на персонала. Със старта на новата дейност JobTiger затвърждава основния принцип в дейността си - комплексния подход към пазара на труда, базиран на нуждите както на работодателите, така и на кадрите, които търсят работа.
  TigerClub предлага различни инструменти от HR практиката – групови социални придобивки, допълнителни придобивки за ключови служители, услуги за корпоративни и индивидуални клиенти на преференциални цени и др. Някои от услугите на TigerClub са уникални за страната и все още не са навлезли в практиката за управление и задържане на персонала в България, като придобивките за ключови служители, които ще включва услуги като подръжка и ремонт на дома и автомобила, почасово отглеждане на деца, химическо чистене от офиса и дома и други. Цялостната дейност на компанията ще стартира през май 2007. Повече информация за услугите, които предлага TigerClub можете да намерите тук или на: T: +359 2 944 4349, E: grakovska@jobtiger.bg.
 • JobTiger.bg придоби правата за разпространение на онлайн тестове МАРР в България
  Следвайки своята дългосрочна програма за развитие и подобряване на предлаганите услуги, и в резултат на успешно сътрудничество с МАРР България, JobTiger.bg придоби правата за разпространение на онлайн тестове МАРР в България.
  Тестовете МАРР (Motivational Appraisal of Personal Potential) са предназначени за:
  • Всички, които се интересуват от кариерното си развитие;
  • HR специалисти и работодатели: измерване на личната мотивация към работата и работните процеси на служителите; оценка при наемане нови служители, планиране на кариерното развитие, реорганизиране, изграждането на екипи.
  За контакти и поръчки T: +359 2 9489 139
  Повече информация относно тестовете MAPP ще намерите тук.
 • Завърши първата част от GCDF обучението за бизнеса
  Завърши първата част от сертификационното обучение за кариерни консултанти по програмата GCDF (Global Career Development Facilitator).
  Обучението е предназначено за специалисти по развитие, управление и подбор на кадри. Участниците ще се дипломират в началото на месец май.
 • Успешно приключи проект „Преодоляване на различията между образователната система и нуждите на публичния сектор” с партньори Фондация на бизнеса за образованието и Британското посолство.
  По проекта беше разработена методология за провеждане на стажантски програми в държавната администрация, която започва да се прилага успешно в различни административни структури. Специално подготвени ментори ще помагат на стажантите да се интегрират успешно в работния процес, а университетските кариерни центрове ще улесняват връзката между академичните и институционалните ръководства. Съществена част от методиката е принципът на обратна връзка, от който ще имат полза всички участници в стажантските програми и ще рефлектира в промени на системно ниво – подобряване качеството на подготовката и на условията за наемане и задържане на млади специалисти.
Предстоящи събития:
 • Дни на кариерата в гр. Свищов
  На 9 май ще се проведат Дни на кариерата в гр. Свищов – Студентски дом на културата. Събитието се организира от Стопанска академия „Д.А.Ценов” и JobTiger. За заявка на участие – T: +359 631 66360 и E: career.center@uni-svishtov.bg. Повече информация за специалностите и университета можете да намерите на www.uni-svishtov.bg.
 • VIII МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БАУРЧР, 17-19 май 2007 г., к.к. Златни пясъци, хотел "Адмирал"
  От 17 до 19 май 2007 г. ще се проведе VIII международна конференция на Българската Асоциация по Управление и Развитие на Човешките Ресурси (БАУРЧР) на тема "НОВИТЕ В ЕС: СПОДЕЛЯНЕ НА ПРАКТИКИ ПО УПРАВЛЕНИЕ НА ХОРАТА"
  Още информация за конференцията, моля вижте тук.
  Онлайн регистрация за участие
  Конкурс за тиймбилдинг
  За контакт с БАУРЧР:
  Т: +359 2 9501090, 9501091, E: bhrmda@bhrmda.orbitel.bg
Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger.bg
  През месец април 2007 г. JobTiger ще публикува безплатно обяви за персонал за заведения.
 • Уеб страници с домейн .jobs
  Уеб страниците с домейн .jobs служат на специалистите и отделите по управление на човешки ресурси като осигуряват бърз и лесен начин да информирате хората, които търсят работа за свободните работни места и възможностите за развитие във Вашата компания. Това е нов начин да представите своите интереси и цели пред широк кръг хора, използвайки свое собствено НR пространство в Интернет - www.vashatakompania.jobs.
  Повече информация можете да видите на адрес: www.register-jobs.com.
 • Празници през месец април:
  • 1 април, неделя – Цветница / Връбница. Ден на хумора и сатирата
  • 7 април, събота – Ден на здравния работник
  • 8 и 9 април, неделя и понеделник – Великден! Неработни дни
  • 12 април, четвъртък (работен ден) – Международен ден на авиацията и космонавтиката
  • 22 април, неделя – Световен ден на Земята
  • 30 април, понеделник – Неработен ден.
  Вижте календара на JobTiger за работни и неработни дни по месеци.
Panta Rei…
 • От началото на март месец Десислава Стоева /до преди това Специалист подбор на персонал в Happy Bar&Grill/ е на нова позиция. Тя заема длъжността Мениджър Човешки Ресурси в "EIJ" ООД - холдинг с няколко фирми, занимаващи се с различна дейност - търговия и продажби, строителство и компютърни конфигурации.
  За контакти:
  E: job.EIJ@hq.panda.bg, M: +359 888 255 029
 • Изпълнителен директор на TigerClub ще бъде Гергана Раковска, която се присъедини към бизнес групата на JobTiger през март 2007.
  За контакти:
  E: grakovska@jobtiger.bg, T: +359 2 944 4349.