JobTiger новини от месец март 2008 г.:
 • Форум Кариери 2008 – рекорден брой компании и рекордни посещения
  Около 15500 студенти посещават Форум "Кариери 2008" в първите четири града от тазгодишното турне.
  На 19 март, в НДК София, официално бе открит Форум "Кариери 2008 – Добра Кариера, Добър Живот". По традиция Форумът бе открит от Министърът на ДААР Николай Василев, Светлозар Петров - управител на Джобтайгър ООД и изпълнителният директор на Нестле България АД - Антонис Кандзелис.
  За първи път Форумът гостува в осем университетски града в България, а Свищов официално е новият град – домакин тази година. Интерес и желание за присъединяване изрази и Бургаски свободен университет! Надяваме се догодина Бургас да е сред градовете, в които се провежда най-голямата среща между бизнеса и младите хора.
  Въпреки че за официална статистика е още рано да се говори, интересът към Форума тази година значително надхвърля всички предишни години. Показател за това е не само броят компании и посетители, но и ентусиазмът на двете страни. До момента Форумът е посрещнал около 15500 посетители в София, Варна, Благоевград и Русе.
  Предстоят форумите в градовете Свищов, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. След срещата в последния град – Велико Търново – тазгодишният Форум Кариери 2008 ще бъде закрит.
  В края на месеца Джобтайгър ООД ще се включи в подобна инициатива на Бургаския свободен университет – Вечер на специалностите, като с това се надяваме да положим началото на бургаското участие в бъдещите форуми.
  Подробна статистика за посещението на форума очаквайте след 21 април.
  Ако желаете да се присъедините към фирмите – участници може да го направите тук.

 • Базата данни на JobTiger вече съдържа над 4000 автобиографии
  Базата данни на JobTiger, достъпна за работодатели, вече съдържа над 4000 автобиографии на едни от най-квалифицираните търсещи работа. (вижте статистика)
  Всеки ден нови 100 CV-та се добавят в нашата база и така тя е винаги актуална.
  Чрез търсенето на кандидат Вие можете да намерите най-подходящия човек за Вашата свободна позиция, без да чакате той сам да кандидатства.
  За повече информация относно периодите на активност и цените на услугата вижте тук или се свържете с екипа на JobTiger.
Предстоящи събития:
 • Форум Кариери 2008 продължава в следните градове:
  • Свищов, 7 април
  • Пловдив, 14 април
  • Стара Загора, 18 април
  • Велико Търново, 21 април
  За информация и регистрация: www.JobTiger.bg/careers/2008/?mode=employers.

 • 7 април, София
  Стартира поредното обучение на кариерни консултанти в образованието
  На 7 април, в София, започва ново обучение на кариерни консултанти в образованието, организирано от Фондация на бизнеса за образованието. В него ще се включат 20 нови университетски кариерни специалисти и преподаватели. Обучението има за цел разрастване и утвърждаване на Мрежата на университетските кариерни центрове. Участниците ще придобият компетенции и опит, необходими в работата на кариерните центрове, както и специализирани консултантски умения по методиката на международната сертификационна програма Global Career Development Facilitator (GCDF).

 • 11 април, София, Интерпред
  Стартира новото обучение на кариерни консултанти за специалисти "Човешки ресурси"
  На 11 април (петък) стартира поредното сертификационно обучение за кариерни консултанти. Обучението е разработено за нуждите на специалистите по човешки ресулри от частния и неправителствения сектор. Форматът на обучението е изцяло практически, като се набляга на усвояването на конкретни техники и умения за консултиране, подпомагане, стимулиране и мотивиране личностното и професионалното развитие като динамичен процес, продължаващ цял живот. Използват се съвременни коучинг методи и техники. Семинарът се провежда в пет присъствени дни (3 + 2), като е предвиден период за самоподготовка и работа с реални клиенти. Участниците се супервизират и фасилитират от обучени по системата Global Career Development Facilitator (GCDF) тренери.
  Семинарът приключва с издаване на международно признат сертификат (EU, US).
  За информация и записване в следващите издания: тел.: 02/ 9489 128 или gcdf@jobtiger.bg.

 • 18 април, х-л Форум Централ, Болонски семинар
  Фондация на бизнеса за образованието и Центърът за развитие на човешките ресурси* организират Болонски семинар на тема "Ролята на работодателите в Болонския процес – признаване на квалификациите и съвместни усилия при разработването на учебните програми". Събитието ще се проведе на 18 април 2008 г. в хотел Форум Централ (бул. "Цар Борис III" 41).
  *ЦРЧР е координиращ орган в България по Програма "Учене през целия живот" на Европейския съюз и работи по проекти в областта на образованието, професионалното ориентиране и пазара на труда.

 • 25 април, Вечер на специалностите в Бургаски свободен университет посветена на реализацията на ИТ специалисти в Бургас и региона
  На 25 април, в Центъра по информатика и технически науки към Бургаски свободен университет, ще се проведе ежегодната Вечер на специалностите. Компании от цялата страна ще предложат стажантски програми и постоянни позиции за млади ИТ специалисти. Инициативата се организира за пета поредна година от БСУ, като за първи път се осъществява и с подкрепата на Джобтайгър ООД. По време на събитието ще се проведе и дискусия между всички страни относно възможностите за реализация на ИТ специалистите. Ще бъде представена и международната сертификационна програма за обучение на кариерни консултанти (GCDF – Global Career Development Facilitator), провеждано от Джобтайгър. Програмата е подходяща за подготовка на специалисти по човешки ресурси, включително и в ИТ бранша.
  Сред фирмите от региона на град Бургас, които традиционно участват в тези срещи, са Orbitel, Intiel – Поморие, Teлеком ЕООД, КАК, Пролайн, Риск Електроникс, Информационно обслужване – Бургас, Лидер Технолоджис, Телетек, Бусофт, Комплекс, Комплекс -2000, БТК и др.
  Повече информация за програмата на форума може да намерите на адрес: http://www.bfu.bg.
  За регистрация за участие може да се обръщате към:
  Силвия Лецковска, БСУ, е-mail: silvia@bfu.bg, тел. 0897 261 252
  Евгения Николова, БСУ, e-mail: enikolova@bfu.bg
  или на телефони: (056) 900475, 900408.
Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец април 2008 г. може да публикувате безплатни обяви в www.jobtiger.bg за специалисти от следните браншове:
  • охранителна дейност / сигурност;
  • хотелиерство;
  • техническа поддръжка.

 • Празници през месец април:
  • 13 април, неделя, Благовещение;
  • 19 април, събота, Лазаровден;
  • 20 април, неделя, Цветница;
  • 27 април, неделя, Възкресение Христово (Великден);
  • 28 април, понеделник (неработен ден), Възкресение Христово (Великден).
Panta Rei ...
 • Сирма Накова пое управлението и развитието на Човешките ресурси в Елана Финансов Холдинг АД. Сирма има повече от 5 години практически опит в Управлението и развитието на Човешкия капитал. Последните 2 години и половина е работила за белгийския ЕЛЕКС холдинг, където е ръководила политиките и дейностите по управление на Човешките ресурси в няколко от компаниите в групата – Експект, СензорНайт и ЕПИК. Преди това е била част от екип Развитие на персонала в HVB Bank Biochim&Хеброс Банк.
  За контакти: nakova@elana.net или +359 2 81 000 13; +359 2 4035 013.

 • Петър Василев е новият HR мениджър на ЕПИК. Досега Петър заемаше тази позиция в Кавен Орбико.
  За контакти: p_vassilev@mail.bg или +359 888 441 430.