JobTiger новини от месец ноември 2007 г.:
 • Конференция "Интегриране на новите технологии във висшето образование"
  На 27 и 28 ноември в София се състоя конференция "Интегриране на новите технологии във висшето образование", организирана от Фондация на бизнеса за образованието, Съвета на ректорите и Майкрософт България.
  Основен проблем на бизнеса във връзка с ИТ персонала е наемането и задържането на служители с нужните умения, подчерта Теодор Милев - мениджър "Партньори в познанието", Майкрософт Централна и Източна Европа. Повишените изисквания в сферата на ИКТ, както и мобилността на кадрите на глобализиращия се пазар на труда, са сред основните факторите, които определят необходимостта от адекватно и навременно обучение и по-добра връзка между бизнеса и университетите.
  Майкростофт представиха нови възможности за българските университети - облекчен достъп до информационните технологии, висококачествени учебни програми за професионално обучение по компютърни умения (Microsoft IT Academy Program), съвременни системи за управление на учебния процес, актуални решения за комуникация и взаимодействие.
  На събитието присъстваха представители на висши училища от цялата страна, които обсъдиха и предизвикателствата, свързани с дистанционното и електронно обучение.


Полезно за вас:
 • Нова секция “Проекти” в автобиографиите на търсещите работа
  За търсещите работа потребители на www.JobTiger.bg е добавена още една възможност да представят подробно професионалния си опит, личните интереси и насоките си на развитие пред потенциалните работодатели. Те вече ще могат да добавят информация и за проекти, в които са участвали – име на проекта, продължителност, заемана позиция, големина на екипа, основни задължения и отговорности.
 • Нова функционалност в обявите на работодателите
  Корпоративно или търговско лого на компанията вече може да бъде поставяно както в самата обява, така и в общия списък с обяви за свободни работни места наред с името на позицията. Досега логото се виждаше само след като потребителите отворят полето “Представени фирми”. Новата функционалност ще позволи на кандидатите по-лесно да разпознават предпочитаните от самите тях компании и да следят свободните позиции, които фирмите публикуват. Освен за лично улеснение на пряко заинтересованите кандидати за нова работа, логото на компанията в общия списък от обяви ще позволява на всеки потребител на сайта да следи и подходящи обяви за свои приятели и познати, на които да препоръчва (срещу заплащане от работодателя) подходящите обяви (One Click Money).
  За да се възползвате от новата функционалност на JobTiger.bg трябва да активирате услугата „Представени Фирми”, която представлява публикуване на информация за дейността на компанията, фирмено/корпоративно лого и уеб адрес. След активиране на услугата търсещите работа имат възможност да видят през нея и всички неповерителни обяви на работодателя.
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец декември 2007 г. може да публикувате безплатно обяви за търговски представители в сайта www.JobTiger.bg.
  Специалното ни предложение, за вас работодатели, е да публикувате представяне за компанията ви за цялата 2008г, което да е на разположение на кандидати и потенциални партньори, на цената на 3 месеца (60,00лв без ДДС).
 • Напомняме ви, че Джобтайгър е с нови телефонни номера:
  Т: +359 2 49180 20
  Т: +359 2 49180 21
  Т: +359 2 49180 22
  Т: +359 2 49180 23
  М: +359 88 134 2538
  Ф: +359 2 9433886
  office@jobtiger.bg
 • Празници през месец декември:
  • 4 декември (вторник) – св.Варвара;
  • 5 декември (сряда) – Преп. Сава Освещенни и Нектарий Битолски. Празнуват Сава, Савка, Слав, Славка, Владислав, Владислава;
  • 6 декември (четвъртък) – Никулден. Празнуват Никола, Николай, Николина, Ненка, Нина. Празник на рибарите, търговците и банкерите;
  • 8 декември (събота) – празнуват всички настоящи, бивши и бъдещи студенти;
  • 9 декември (неделя) – св.Ана;
  • 12 декември (сряда) – св.Спиридон;
  • * 15 декември (събота) – работен ден - отработване на 31.12.2007 г.;
  • 20 декември (четвъртък) – Игнажден. Имен ден празнува Игнат;
  • 24 декември (понеделник) – Бъдни вечер. Празнуват Евгени, Евгения, Бистра. Неработен ден;
  • 25 и 26 декември (вторник и сряда) – Коледа. Именици са Христо, Кольо, Божин, Божана, Младен, Радостин/а. Неработни дни;
  • 27 декември (четвъртък) – Стефанов ден. Празнуват Стефан, Стойко, Стоян, Стоил, Станка;
  • 31 декември (понеделник) – Нова година. Неработен ден;
  • 1 януари (вторник) – неработен ден.
  Вижте календара на JobTiger за работни и неработни дни по месеци.
Panta Rei
 • Зорница Андинова се присъедини към екипа на КУИНТАЙЛС КЛОН БЪЛГАРИЯ на позиция Мениджър Човешки Ресурси от юли 2007 година. На сегашната си позиция тя оказва съдействие на управителя и мениджърите на българския офис по всички въпроси, касаещи човешките ресурси. Осигурява протичането на процесите по отношение на администриране и развитие на персонала, качествен подбор, проучване и планиране.
  Зорница е магистър от УНСС, специалност ‘Стопанско управление и бизнес администрация’. Кариерата си започва на летище София, преминава през Юзит Калърс и компании в областта на Информационните технологии, като Тамбълуид Комюникейшънс, Глобалтех България.
  След повече от 7 години професионален опит, Зорница е фокусирана в прилагане на цялостна и ефективна система по управление на човешките ресурси в светлината на привличане на добрите кандидати, планиране и разработване на стратегия за подобряване и развитие на човешкия потенциал.
  За контакти:
  Куинтайлс Клон България
  Т: +359 2 9390605
  Ф: +359 2 939 06 20
  M: +359 889 191154
  E: bulgaria.recruitment@quintiles.com
 • Иво Василев е новият мениджър "Човешки ресурси" в МЕТРО Кеш енд Кери България. Той има 10-годишен опит в областта на управлението на човешките ресурси. Бил е част от HR екипа на Coca Cola HBC и директор "Човешки ресурси" във "Винпром Пещера".
  За контакти:
  E: ivo.vasillev@metro.bg