JobTiger новини от месец октомври 2005 г.:
 • JobTiger и Клубът на младия HR към Асоциацията за развитие и управление на човешките ресурси проведоха семинар на тема “Кариерно консултиране в България” – 28-29 октомври, 2005 г., х-л Хармония-Хранков, Банкя.
  Участниците в семинара се запознаха със съвременните теории и практики в областта на кариерното консултиране. Представена беше програма за въвеждане и адаптиране на сертификата за кариерни консултанти GCDF (Global Career Development Facilitator). Това е един от най-популярните сертификати в тази област с повече от 400 000 кариерни консултанти от цял свят.
  ...още за кариерното консултиране...
   
 • Представител на JobTiger присъства на откриването на кариерни центрове и на срещи с представители на местния бизнес
  В периода 24-27 октомври 2005 г. бяха организирани поредица от срещи, на които присъстваха повече от 180 представители на бизнеса и образованието в три района на страната – Габрово, Русе и Варна. В центъра на вниманието по време на срещите бе обучението на бизнесмените и университетските преподаватели относно важността на успешното провеждане на стажантски програми за студентите, бизнеса и университетите.
  На 25 и 26 октомври бяха официално открити кариерните центрове в Русенския университет и Икономическия университет в гр. Варна. На откриването присъстваха ректорите на университети и официални лица.
   
 • Наръчник за успешно провеждане на студентски стажове
  Директорът на кариерния център в лондонския "Кингс колидж" и университетски специалист по кариерно консултиране г-н Тери Джонс, подготви наръчник за успешно провеждане на студентски стажове в България. Проектът е финансиран от Британското посолство и подпомогнат от проекта “Пазар на труда” на Американската агенция за международно развитие. Наръчникът беше официално представен на срещите на бизнеса и образованието от една страна и представителите на JobTiger и ААМР. Екипът на JobTiger разполага с Наръчника и може да предостави копие при проявен интерес.
   
 • Приключи конкурсът за студентска стипендия JobTiger 2005/2006
  На 01 ноември 2005г., на пресконференция в Пресклуба на БТА, бяха обявени резултатите от конкурса за студентска стипендия на JobTiger 2005/2006 г. Стипендията спечели Мария Костова Цънцарова – Софийски университет, първи курс, Журналистика и масови комуникации. Поощрителни награди в размер на 100 лв., еднократно, получиха: Борис Кирилов Атанасов – Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски”, четвърти курс, Международни икономически отношения и Гергана Валентинова Демирева - Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски”, първи курс, Политология.
  Условие за участие в конкурса беше написването на есе на тема “Моята кариера в България”. В конкурса взеха участие 58 студенти от различни български университети.
  Повече информация: http://www.JobTiger.bg/scholarship/2005/


Предстоящи събития:
 • Обучение на кариерни специалисти
  През ноември стартира подготовката на нови 12 кариерни консултанти като част от Националната програма за студентски стажове на Проект Пазар на труда и JobTiger.
  Кариерните центрове, които ще бъдат изградени или подпомогнати в рамките на програмата, са Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Технически университет – София, Университет за национално и световно стопанство, Висше строително училище, Висше транспортно училище, Аграрен университет и Университет по хранителни технологии – Пловдив, Национален военен институт – Велико Търново, Химикотехнологичен и металургичен университет, Югозападен университет – Благоевград, Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг и Професионална гимназия по облекло – Русе.
  Целта на обучението е от втория семестър на учебната година кариерните центрове да бъдат обслужвани от кариерни консултанти, сертифицирани по международната програма Global Career Development Facilitator (GCDF).
   


Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger
  През месец ноември всички позиции за градовете Стара Загора, Карлово, Казанлък, Калофер и Сопот ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.
   
 • Празници през месец ноември:
  • 1 ноември (вторник) – Ден на народните будители – работен ден
  • 8 ноември (вторник) – Архангеловден (имен ден празнуват Ангел, Ангелина, Михаил, Михаела, Гаврил, Радка/о, Райна, Райчо, Рангел) – работен ден
  • 30 ноември (сряда) – Андреевден – работен ден


Panta Rei:
 • Сирма Накова в Сензор-Найт Индастриъл ЕООД
  Сирма Накова е Координатор "Човешки ресурси" на фирма Сензор-Найт Индастриъл ЕООД. Фирмата е лидер в разработката и производството на високо-топлинни сензори, предназначени за автомобилната индустрия. Сирма е заемала позицията специалист в отдел "Управление на човешките ресурси" в HVB Bank Biochim.
  За контакт:
  e-mail: ssn@xpeqt.com
   
 • Екатерина Георгиева в Магазини Фамилия
  От началото на месец октомври Екатерина Георгиева е Мениджър подбор и развитие на персонала в Магазини Фамилия. Преди това тя е заемала длъжността Специалист Подбор в Кавен-Ирадис ООД.
  За контакт:
  тел. 02 9441920, 94333525; 0889 879 889
  e-mail: egeorgieva@familia-bg.com