JobTiger новини от месец октомври 2006 г.:
 • 10 октомври, Конференция “Българският университет на прага на Европейския съюз: традиции и предизвикателства” в чест на 15 годишнината от създаването на Нов Български университет
  На 10 октомври, в Гранд хотел София, в чест на 15 годишнината от създаването на Нов Български университет, се проведе конференция под надслов “Българският университет на прага на Европейския съюз: традиции и предизвикателства”.
  Беше представен положителният опит, натрупан в българските университети, основните проблеми, които изискват решение, както и същността на необходимата реформа във висшето образование в България на прага на Европейския съюз.
  Участие в конференцията взеха министри, ректори на много български университети, представители на бизнеса, чуждестранни гости.
  Светлозар Петров, управител на Джобтайгър, представи темата “Кариерните центрове - първи успехи във взаимодействието между бизнеса и образованието”.
   
 • 23-24 октомври, Global Mental Health Congress, Focus on the never served, New Delhi, India
  Организатор: NBCC International и Световната здравна организация

  На 23 и 24 октомври, в Ню Делхи, Индия, се проведе Световен конгрес по психично здраве. Основен акцент на конгреса беше популяризирането и осигуряването на помощ и услуги, свързани с психичното здраве в световен мащаб на нуждаещите се, които са лишени или нямат достъп до такива услуги. Беше представена и обсъдена възможността услугите за психично здраве да се предоставят от вече сертифицирани консултанти в областта на образованието и кариерното развитие по програмата GCDF, след преминаване на допълнително обучение и сертифициране за извършване на подобна дейност (MHF – Mental Health Facilitator).
  Конгресът се проведе под патронажа на Международната организация за сертифициране на консултанти (NBCC International) съвместно със Световната здравна организация.
  Светлозар Петров, управител на Джобтайгър, представи България, която е член на NBCC International. Специален гост на конгреса беше г-жа Хариет Фулбрайт, президент на J.Williams & Harriet Fulbright Center и д-р Бенедето Сарачено, директор на департамент Психично здраве и зависимости в Световната Здравна Организация в Женева.
   
 • 27 - 29 октомври, Шести национален форум: “Дни на ученето през целия живот – България, 2006”,
  Организатор: Институтът за международно сътрудничество към Сдружението на германските народни университети

  В рамките на форума бяха проведени работни срещи на теми:
  “Ученето през целия живот – практики и перспективи”
  “Обучение за възрастни и пазар на труда”
  “Кариерно развитие и обучение на работното място”
  “Професионално обучение на хора в неравностойно положение – перспективи и практики”

  Акцентът на всички работни срещи беше основните аспекти в Лисабонската стратегия за насърчаване развитието на човешкия капитал и ученето през целия живот, както и глобалните и националните стандарти, политики и практики в кариерното развитие и непрекъсната квалификация на персонала.
  Светлозар Петров, управител на Джобтайгър, представи темата “Мястото и ролята на Центровете за кариерно развитие във висшето училище - национална политика и практика”. Споделен беше и опита, и практиката на Джобтайгър, както и очакваното развитие в професионалното обучение и квалификация на персонал на фирми, на кариерни консултанти в университетите и средните и професионални училища в България.
  Участие във форума взеха европейски експерти, представители на МТСП, НАПОО, съвета на ректорите на висшите училища в България и представители на много заинтересовани организации.
  Срещите се проведоха в Кемпински хотел Зографски и в Софийски Университет “Климент Охридски”.
   
 • Индивидуални срещи-обучение с безработни от Варна, обучавали се по проекта АУПТ, изпълняващ се от JobTiger
  От 26 до 28 октомври, г. в център “Работа” към Кариерния център на Технически Университет Варна, се проведе поредното обучение (индивидуални срещи) с безработни от град Варна по проект Активни услуги на пазара на труда, финансиран от Световната Банка. Проектът се изпълнява от ДжобТайгър ООД и е насочен към реинтеграция на безработните на пазара на труда в гр. Варна. Безработните лица са преминали обучения по специално разработена методология, проведени от висококвалифицирани специалисти.
  Индивидуалната работа с всеки участник доказа необходимостта от предварителни консултации и обучение за търсене на работа, самооценка и правилен избор в професионалната кариера.
  Проектът продължава и през месеците ноември и декември. Изразява се в индивидуална работа с участниците в проекта и със срещи с работодатели от гр.Варна и областта.

Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец ноември обяви за позициите Delphi, C ++, JAVA и PHP специалисти ще се публикуват безплатно.
   
 • Празници през месец ноември:
  • 1 ноември (сряда) – Ден на народните будители – работен ден
  • 8 ноември (сряда) – Архангеловден (имен ден празнуват Ангел, Ангелина, Михаил, Михаела, Гаврил, Радка/о, Райна, Райчо, Рангел) – работен ден
  • 24 Ноември (петък) - Св. Екатерина /Катя/ - работен ден
  • 30 ноември (четвъртък) – Андреевден – работен ден

Panta Rei:
 • Екатерина Георгиева е новият Старши специалист “Човешки ресурси” в Експертния отдел на дирекция “Човешки ресурси” в ОББ.
  Преди това Екатерина Георгиева заема позицията “Мениджър подбор и развитие на пресонала” в “Магазини Фамилия” и “Специалист подбор” в Кавен Ирадис.
  За контакти:
  E-mail: georgieva_ek@ubb.bg