JobTiger новини от месец септември 2008 г.:
 • Инструмент за оценка на компетенциите на кариерните консултанти ще адаптира Фондация на бизнеса за образованието
  Фондация на бизнеса за образованието адаптира и ще внедри в България нов практически инструмент за оценяване на компетенциите на кариерните специалисти. Инструментът се подготвя в рамките на проект за трансфер на иновации Е-MEVOC (http://www.emevoc.net), който има за цел да стимулира развитието на кариерните консултанти. Чрез метода на самооценката специалистите, които предоставят услуги по професионално ориентиране в образованието, ще могат да сравнят своите личностни и професионални качества с международните стандарти. В рамките на проекта Е-MEVOC ФБО беше домакин на среща с партньорските организации от Латвия, Австрия и Гърция. Инициативата се финансира по секторна програма "Леонардо да Винчи".
   
 • Специалисти по човешки ресурси от строителния бранш ще бъдат обучавани от ФБО в умения за професионално ориентиране и консултиране
  ФБО стартира обучение по програмата Global Career Development Facilitator (GCDF) за специалисти от Камарата на строителите в България (КСБ). Обучението има за цел да създаде капацитет на регионално ниво за професионално ориентиране на кадрите в строителния бранш.
   
 • VI-ти форум "БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС ДНИ" на тема: "БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ"
  На 24.09.08г в Централен военен Клуб се проведе форум "Български бизнес дни". Основната тема на шестото му издание беше: "Българският бизнес в Европейския съюз". Програмата включваше три панела: Законови и нормативни изисквания в ЕС, Инвестиции, кредитиране и конкурентноспособност в рамките на ЕС и Съвременни тенденции в управлението на човешки ресурси. Форумът беше открит от Председателя на Комисията по икономическа политика в Народното събрание г-н Йордан Цонев. До участниците в работата на събитието беше получен поздравителен адрес от Министъра на икономиката и енергетиката г-н Петър Димитров и лично от депутата г-жа Елеонора Николова.
  Организатори на форума и инициатори за неговото създаване са Образователен бизнес център ХЕРМЕС и Агенция за подбор на кадри ХЕРМЕС.
  В дискусиите на събитието се включиха представители на МФ, НАП, АМ, БИС, МИЕ, АМСП, МТСП, АЗ, АХУ, КФН, БФБ, ИАИАП, ББР, Хамилтър дейта сървисиз, Golden pages и ITV partner. В работата му взеха участие мениджъри на малки и средни български фирми.
  Модератори на дискусиите бяха: г-жа Даниела Велкова – Управител на Образователен бизнес център ХЕРМЕС, г-н Светлозар Петров – изп. директор на JobTiger и г-н Златин Саръстов – управляващ съдружник в Amphora capital – инвестиционен банкер.
Предстоящи събития:
 • Стартира поредното обучение за сертифициране на кариерни консултанти по програма GCDF
  На 17, 18 и 19 октомври стартира поредното обучение за сертифициране на кариерни консултанти и специалисти по програмата GCDF (Global Career Development Facilitator).
  Обучението е насочено основно към специалисти по човешки ресурси от бизнеса и е съобразено с възможностите за прилагане, използване и повишаване на ефективността на процесите по подбор, задържане и мотивиране на персонала във фирмата, както и идентифициране на областите за развитие на всеки служител.
  Информация за съдържанието и програмата на обучението и цената, както и материалите за предварителна самоподготовка може да получите на и-мейл: gcdf@jobtiger.bg или на телефон 02/ 49180 14.
Полезно за вас:
 • Нова функционалност "Фен на работодател" в JobTiger
  Преди да кандидатстваме по обяви за работа, винаги търсим колкото е възможно повече информация за работодателите, към чиито свободни позиции сме се насочили. Търсим мнението на приятели, познати, хора, които са работили в тези компании.
  За да съдейства на потребителите си да намерят подходящото работно място, JobTiger въвежда нова функционалност, която им позволява да определят кои са най-предпочитаните и популярни работодатели, регистрирани на сайта.

  Всички потребители на JobTiger могат да гласуват за предпочитаните от тях работодатели и по този начин да станат техни фенове. Гласуването е възможно в секциите "Обяви за работа", "Курсове" и "Представени работодатели" и е достъпно само за регистрираните потребители на www.jobtiger.bg.
  Всеки потребител може да бъде фен на повече от един работодател по едно и също време, както и да се изключи от групата фенове на работодателите, за които вече е гласувал.
  Повече подробности можете да видите в спомагателните текстове към всяка секция.

  С тази функционалност JobTiger се стреми да поощри комуникацията между потребителите си и да постигне по-голяма прозрачност в отношенията между служители и работодатели.
  Като гласуват за любимите си работодатели, потребителите на сайта ще могат взаимно да си съдействат при търсенето на подходящия работодател и подходящата длъжност. Информацията за това кои работодатели са по-предпочитани и по-популярни ще бъде още един ориентир за търсещите работа потребители на пазара на труда и ще им даде по-голяма сигурност при кандидатстването по свободните позиции.
  Идеята на "Фен на работодател" е да измерва положителното отношение на служители и търсещи работа. Самите работодатели могат да използват "фен клуб" функционалността, за да изградят и поддържат име на предпочитан работодател на пазара на труда. Това може да стане, ако служителите на фирмата гласуват за нея.
   
 • Online плащания на услуги в JobTiger
  От този месец вече можете да заплащате online поръчаните от Вас услуги в JobTiger. Когато имате направена поръчка, в секция "Услуги" - "Последни заявки", можете да я прегледате и да наредите плащане online. В момента е възможно плащане с дебитна карта и банков превод през системата E-pay.
   
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd
  През месец октомври 2008 г. може да публикувате безплатни обяви в www.jobtiger.bg за позиции в Габрово, Шумен, Русе и Казанлък.
  Също така безплатни позиции може да публикувате в секторите за персонал в областта на химията и химичните технологии, както и нискоквалифициран персонал в производствения сектор и строителството.
   
 • Мобилните агенти и консултанти – добра възможност за допълнителни доходи, добра възможност за раздвижване на пазара на работна ръка
  Имате ли познати и приятели, за които може да кажете "Те познават почти целия град"? Или просто такива, които имат нужда от нова, интересна и добре платена работа, която да им дава свободата да работят когато искат, където й да са, да се срещат с нови хора и да им помагат да си намират по-добра работа – препоръчайте им да станат наши Мобилни агенти или Мобилни консултанти.

  Кой може да е мобилен агент или консултант?
  Всеки, който:
  • има желание;
  • обича да общува с различни хора;
  • в кръвта му е да помага и да прави живота на хората около себе си по-щастлив.
  Подробности може да научите като се свържете с нас или кандидатствате за избраната от Вас позиция.
   
 • Празници през месец октомври:
  • 14 октомври (вторник) – Петковден. Параскева, Петка, Петко, Пенка, Пенчо, Пеньо.
  • 19 октомври (неделя) - Преп. Йоан Рилски Чудотворец.
  • 26 октомври (неделя) - Димитровден. Димо, Дичо, Драган.
  • 31 октомври (петък) - Вси светии.
  За още информация за почивни и празнични дни през месеца, вижте календара.