JobTiger новини от месец януари 2005 г.:
 • JobTiger ще работи съвместно с проект „Пазар на труда” на Американската агенция за международно развитие за налагането на стажантските програми в България
  JobTiger беше избран за партньор на проект „Пазар на труда”, като двете организации ще работят заедно за налагането на студентските стажове като част от обучението в България. За целта стартира специално изработен сайт за търсене и предлагане на стажантски програми – www.staj.bg. Съвсем скоро студентите търсещи стажове ще могат да се регистрират в сайта, а работодателите да публикуват стажантските си обяви. Ако желаете да се регистрирате, посетете www.staj.bg. JobTiger и проект „Пазар на труда” ще стартират заедно пилотни университетски кариерни центрове, които ще предлагат кариерно ориентиране на студентите и ще ги свързват с работодателите, търсещи млади специалисти и стажанти. Вярваме, че по този начин все повече млади хора ще успеят да намерят подходяща стажантска програма, която да им даде практически опит по специалността още по време на следването.
 • Представител на JobTiger с презентация "Университетите и бизнеса заедно по пътя към обединена Европа" на среща с президента
  Българската международна бизнес асоциация (БИБА) и Съвета на ректорите организираха на 28-ми януари среща с участие на представители на държавните университети, предприемачи, политици и експерти, на която бе подписан меморандум за сътрудничество с обща цел обучение на качествени и висококвалифицирани кадри за пазара на труда. На подписването на документа присъства президента Георги Първанов и министъра на образованието Игор Дамянов. Светлозар Петров, Оперативен Директор на JobTiger направи презентация от името на БИБА, в която бяха очертани проблемите в областта на образованието и отправени конкретни предложения за това как образованието и предприемачеството заедно да решават наболелите проблеми.
 • 2-и Уикенд на HR екипите в България, организиран от JobTiger Ltd.
  21-22 януари, 2005 г. гр. Казанлък

  След уикенда в Трявна през лятото на миналата година, ДжобТайгър за втори пореден път събра на неформална, работна среща специалистите, занимаващи се в своите фирми с управлението и развититето на човешките ресурси. В хотел Зорница, гр. Казанлък се събраха 52 представители от 32 фирми: AIG Life Bulgaria, Айгер Инженеринг ООД, Алианц България Холдинг АД, Балкански Център Дипломат ООД, Българо-американска кредитна банка АД, Винпром Пещера АД, Газификация ЕООД, Девня Цимент АД, Демирбанк (България) АД, JobTiger ООД, Калиакра АД / BUNGE, Каменица АД, Карлсберг България АД, Кока-Кола ХБК България АД, Кооперация ПАНДА / Office 1 Superstore, Cosmo Bulgaria Mobile EAD, Мауер Локинг Системс ООД, Мелексис България ЕООД, Мобилтел АД, Нетейдж Солюшънс Инк., Параходство Български Морски Флот ЕАД, Проект Пазар на труда на Американската Агенция за Международно Развитие, Прокредит Банк (България) АД, Procter & Gamble Bulgaria ЕООД, Рила Солюшънс ЕАД, Сименс КОМ, Софийска вода АД, Фикосота ООД, Хепи ООД, Херти ООД, Херти-М ООД, Europe-Matrix Bulgaria OОД.
  Работната програма включваше следните теми: "Кариерно развитие" (водещ: Йорданка Здравкова, Мениджър Човешки Ресурси, Happy ООД), "Системата от бонуси и социални придобивки като инструмент в Човешките ресурси; Груповото застраховане като основна социална придобивка" (водещи: Таня Караджова, Мениджър Човешки Ресурси, Сименс КОМ; Мариана Стоянова, Мениджър Групово Застраховане, AIG Life Bulgaria), "Измерване на HR ефективността" (водещи: Светлозар Петров, Оперативен Директор, JobTiger ООД; Миглена Узунова, Началник Отдел Подбор и Наемане, MobilTel АД).
  Презентациите и дискусиите ще можете да видите на адрес: http://hrm2004.blogspot.com
 • Първи бал на завършилите Стопанския факултет на СУ
  На 31 януари 2005 г. във Военния клуб се състоя първият бал на завършилите Стопанския факултет на СУ, организиран от FEBA Alumni Club. JobTiger бе сред спонсорите на бала.
  FEBA Alumni Club е организация с нестопанска цел на бившите възпитаници на Стопанския факултет на СУ. Сред целите на организацията е създаване на Маркетинг център на Стопанския факултет, който да представя дейността му както сред бъдещите студенти, така и сред работодателите.
  Повече информация - http://www.febalumni.org

Предстоящи събития:
 • Форум Кариери 2005
  Тазгодишното издание на форума ще се проведе през месец април отново с любезното съдействие на Нестле България АД – генерален спонсор на събитието. Освен досегашните организатори на форума – JobTiger и програма Българската мечта към Министерството на Транспорта и съобщенията, съогранизатор тази година ще е и програма Пазар на труда на Американската агенция за международно развитие. Очаквайте повече информация за датите и местата за провеждане, както и за условията за участие.
 • Излиза от печат книгата "Наемане и задържане на най-добрите хора"
  Независимо дали сте нов мениджър, опитен ръководител или изпълнител, тази книга ще ви осигури ясна стратегия за вземане на правилни решения за наемане и задържане на най-страхотните хора - основа за успеха на вашата организация. Книгата на издателство "Класика и Стил", е част от поредицата "Harvard Business Essentials" и излиза от печат на 8-ми февруари.
 • “Започни кариерата си с JobTiger и ...”
  Поредицата безплатни семинари, посветени на процеса на търсене на работа и насочени към младите хора, продължава през месец февруари с любезното съдействие на Кооперация Панда /Office1 Superstore в гр.Варна на 9-ти февруари 2005г. и на Проктър и Гембъл България ЕООД в гр.София на 22-ри февруари 2005 г.

Полезно за вас:
 • Промени в трудовото и свързани законодателства през 2005 г. – с помощта на PSG Payroll Services
  Кратко представяне на промените можете да видите на http://www.jobtiger.bg/careerlib.php?id=46.
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger
  През месец февруари позициите за PR специалисти ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.

Празници през месец февруари:
 • 1 февруари – Трифоновден (вторник), работен ден

Panta Rei:
 • БББ Груп АД, водещ производител на натурални сокове и млека, имат вече отдел Човешки ресурси, който се ръководи от г-ца Станислава Томова.
  За контакт:
  тел. 02/9753045
  e-mail: stomova@bbbgroup.org
 • Силвия Шкойнарова – екс-мениджър Наемане и подбор на персонал в Банка Хеброс АД, се премести в Данон България АД като Мениджър Подбор, Възнаграждение и Придобивки.
  За контакт:
  тел.: 02/ 93 00 420
  e-mail: silvia.shkoynarova@danone.com