НОВИНИ ОТ МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2010г.
 • Завърши ХІІ-ят HR Weekend на Джобтайгър
  На 29 и 30 януари 2010 г., за 12-ти пореден път, JobTiger събра в х-л "Дипломат Плаза", гр. Луковит, избрани водещи специалисти, мениджъри и практици по човешки ресурси. През този ден и половина заедно търсехме отговора на въпроса дали има нещо, което да остава несподелено от HR мениджъра, премълчават ли се някои истини и защо. Заедно обсъдихме кризата в страната с днешна дата, и как тя се усеща през погледа на специалистите по човешки ресурси.
  За първи път бе представена стажантската програма за млади лидери на Empower United (www.empower.bg), а производствения директор и HR мениджъра на „Дарко” АД потърсиха връзката между CEO, Line Manager и HR мениджъра.
  Благодарим и на колегите от "Девня Цимент" за тяхната програма за корпоративно управление, въведена на глобално и локално ниво.
  С интересната презентация на Ваня Панамска от "Хенкел" приключи поредната ни среща, която остави незабравими спомени сред всички присъстващи с неформалната обстановка, полезната обмяна на мнения и дискусия и алтернативната игра, проведена със съдействието на дългогодишните ни партньори от Gea Events.

  Презентациите на участниците от този, както и от предишни издания на събитието може да видите тук >>
  Очаквайте следващия HR Уикенд през юни 2010!
   
 • Стартира наградата Empower за изключителни млади предприемачи
  Kонкурсът за Наградата Empower за изключителни млади предприемачи стартира с открита дискусия на тема "България – Място за иновации. Как да направим това възможно?". Повече от 500 млади предприемачи и бизнес лидери участваха в първата от поредицата месечни срещи посветени на предприемачеството. В отговор на големия интерес, дискусията е на разположение и онлайн на адрес www.empower.bg.
  От февруари до май 2010 г. всички, които имат желание да научат повече за предприемачеството, могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти. На срещите ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, които ще са полезни за участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса.
  Наградата Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 1 юни 2010 г.
  Конкурсът се организира от фондация Empower United, в партньорство с JobTiger, Центъра за предприемачество и управленско развитие (СЕЕD), Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО), и Маркетор. Програмата се провежда с подкрепата на Фондация Моторола, Си Ем Ес Камерън Маккена, AES (Ей И Ес) и Екобулпак. Медийни партньори на инициативата са вестник Дневник, Дневник.бг, Дир.бг и телевизия EBF. Домакин на събитието бе обновеният Модерен Театър. Награда Empower се провежда с официалната подкрепа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

  Вижте целия текст >>
  Разгледайте видеоклипове от първата месечна среща по проекта >>
   
 • Стажантската програма за развитие на млади лидери Empower
  Стартира Стажантската програма за развитие на млади лидери Empower. През юли и август тази година 30 студенти от цялата страна ще имат възможност да се включат в инициативата на фондация Empower United, организирана в партньорство с JobTiger и Американския университет в България. Програмата ще се осъществи с подкрепата на Фондация "Америка за България".
  Стажантската програма за развитие на млади лидери е осемседмичен стажантски курс, започващ с интензивна двуседмична семинарна програма, която ще се проведе в Американския университет в България и ще включва лекции и дискусии с гост-лектори представители на български и чуждестранни компании. Водещи работодатели ще отворят вратите си за летен стаж за най-мотивираните и талантливи студенти, които ще се докоснат до света на реалния бизнес и ще имат възможност да допълнят академичните си знания с практически опит.

  За повече информация: office@empower.bg.
   
 • Университетският център за кариерно развитие на ЮЗУ "Неофит Рилски" с нов сайт
  Стартира новият сайт на кариерния център на ЮЗУ "Неофит Рилски" – Благоевград http://career.swu.bg/. Целта на сайта е да предоставя актуална информация за пазара на труда на студентите си, като изпълнява ролята и на свързващо звено между бизнеса, младите хора и академичните среди.
  Университетският център за кариерно развитие може да бъде полезен на бизнеса и в търсенето на подходящия кандидат за обявени свободни места сред студентите.
  Регистрацията в сайта, както и услугите, предлагани от кариерния център не се заплащат.

  За контакти: career@swu.bg или 073/ 588 517
   
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:
 • VІІІ-ми сертификационен тренинг по кариерно консултиране за специалисти по "Човешки ресурси", 5-7 март 2010
  В началото на март 2010 г. ще стартира поредното обучение по кариерно консултиране за специалисти по човешки ресурси.
  Ако до този момент кариерното консултиране и подпомагане на напускащи/освобождавани служители не е било от предлаганите вътрешно-фирмени услуги, може би е време да се замислите. Вече много компании, на които им предстои освобождаване се обръщат към нас за помощ. До момента в България има обучени над 1000 специалисти по кариерно консултиране. Следващите може да сте вие ...
  Съкратен вариант на тренинга (без сертифициране) е одобрен за HR Тренинг Академията на БАУРЧР.

  За подробности и записване:
  gcdf@jobtiger.bg
  02/ 49 180 24
  Надежда Ангелова
   
 • Форум Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот
  Официално започна записването за тазгодишното издание на Форума за студентски стаж и кариера "Кариери 2010 - Добра Кариера, Добър Живот". Датите, местата и условията за участие може да намерите на адрес: http://www.jobtiger.bg/careers/2010/.
  Тази година форум "Кариери 2010" ще бъде придружен от малка книжка с интересна и полезна за студентите информация. Книжката ще бъде издадена в тираж от 10 000 копия, като всяка компания има възможността да публикува свои материали или да рекламира на страниците й. За фирмите участници в "Кариери 2010" е предвидена отстъпка.
  И тази година официален спонсор на Форум "Кариери" е Нестле България АД.

  За повече информация може да се свържете с нас на познатия ви телефон: 02/ 49180 21 или email: office@jobtiger.bg, Християн Петков.
  Вижте досегашните издания на Форума >>
   
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:
 • Хранително-вкусовата промишленост през 2009. Изследване на финансови показатели и човешки ресурси
  От началото на месец февруари 2010 година започва разпространението на първия сравнителен доклад в България с изключителен фокус върху финансовото състояние и управлението на персонала във фирмите, които преработват и произвеждат храни. Целта на изследването е да покаже състоянието на фирмите в сектора и да даде сравнителни насоки за успешен бизнес. Докладът е изготвен от търговско сдружение "ДЖОБТАЙГЪР-НОЕМА" и се базира на мнения и статистическа информация, събрани от 300 фирми в сектора на територията на цялата страна през месец декември 2009 година. Структурата на участвалите фирми възпроизвежда структурата на фирмите в сектора с оборот над 100 хиляди лева за 2008 година, като анкетираните представляват около една четвърт от фирмите в бранша с оборот над 100 хиляди лева годишно. Данните са статистически значими и разкриват действителните разпределения и тенденции за изследвания сегмент в сектора.
  Анализът разглежда отделно ситуацията на "топ 25" – това са 25-те процента фирми с най-големи обороти през 2009 година, които формират над 75% от оборота на всички фирми в страната, които преработват и произвеждат храни.
  Цена на пълния доклад е 800 лв без ДДС.

  Вижте детайли >>
   
 • Ново пълно портфолио на JobTiger
  На адрес http://www.jobtiger.bg/info/portfolio/ може да намерите обновеното и пълно портфолио на услугите, предлагани от екипа на JobTiger.
   
 • Обучения с ваучери за работещи и безработни
  На адрес http://www.jobtiger.bg/careerlib.php?id=222 може да намерите информация за предлаганите обучения с ваучери по програма "Аз мога" към ОП "Развитие на човешките ресурси".
  През месец февруари екипът на JobTiger очаква да получи одобрение за много нови курсове!
   
 • HR Академия на БАУРЧР
  От началото на февруари 2010 г. БАУРЧР стартира обученията си в HR Тренинг Академията за 2010 г. Обучението на JobTiger за кариерни консултанти по международната програма GCDF е включено в програмата на Академията и ще се проведе на 3 и 4 юни 2010 г. Вижте детайли >>
   
 • Празниците през февруари 2010 г.
  • 1 февруари (понеделник) – Св. мчк. Трифон (Трифон Зарезан, Трифоновден). Празник на лозарите. Имен ден празнува Трифон.
  • 2 февруари (вторник) – Петльовден.
  • 3 февруари (сряда) – Св. Симеон Богоприимец и пророчица Анна.
  • 10 февруари (сряда) – Св. Харалампий и св. мчца Валентина. Празник на пчеларите и градинарите. Имен ден празнуват Харалампи, Валентин, Валентина.
  • 11 февруари (четвъртък) - Св. Влас.
  • 14 февруари (неделя) - Св. Валентин.
  • 20 февруари (събота) – Тодорова събота (Тодоровден).

  За още информация за почивни и празнични дни през месеца, вижте календара.