JobTiger новини от месец юли 2006 г.:
 • 1 юли, Специализирана конференция за технологии и интернет: Уебтех 2006
  Управителят на ДжобТайгър Светлозар Петров изнесе лекция на третото издание на конференцията, посветена на новите технологии в уеб програмирането, бизнеса, отворения код и всичко стоящо под понятието технологии и интернет.
  Г-н Петров разгледа пазара на труда в България, развитието на ИТ сектора, очертаващите се тенденции и ролята на Интернет в тях. Обобщен беше и опитът на екипа на ДжобТайгър в подбора на кадри в този бранш, натрупан през последните 5 години. В момента ДжобТайгър провежда подбор и оценка на ИТ специалисти за някои от най-големите фирми в бранша.
   
 • 31 юли, Конкурс за стипендия JobTiger
  Приключи първият етап от конкурса за ежегодната стипендия JobTiger. Над 80 студенти от български университети са изпратили есе на тема “Защо съм студент”. До края на месец септември ще са известни и победителите, които ще получават стипендия в размер на минималната работна заплата за периода октомври 2006 – юни 2007. Още за стипендията може да видите тук.

Любопитно
Проучвали ли сте как се чувстват хората в компанията, в която работите? Какво ги мотивира, от какво се страхуват? Какво биха желали да правят или как да подобрят ефективността си?
Възползваме се от летните месеци и относително малкото интересни събития на пазара на труда в момента, за да ви представим някои от по-интересните анкети, проведени сред потребителите на JobTiger.bg през изминалите месеци. Ще се радваме представената информация да е полезна за вас.

Избрано за вас от проведените от ДжобТайгър анкети:
 • Какво ви плаши най-много в професионалния ви живот?
  Липсата на възможност за развитие 69,32 %
  Да загубите работата си 15,00 %
  Да говорите пред много хора 6,82 %
  Да поискате повишение 6,82 %
  Да поемате повече отговорности 2,05 %

 • Кое е най-важно за Вас в работата Ви?
  Повече работа – по-висока заплата 45,04 %
  Интересна работа 24,43 %
  Добре свършена работа 9,54 %
  Oбратна връзка за резултатите Ви 9,54 %
  Добронамерени колеги 6,68 %
  Добри социални придобивки 4,77 %

 • Най-лошият кошмар в работата ми би бил:
  Недружелюбни колеги 30.44 %
  Проблемен шеф 25.55 %
  Ниска заплата 22.24 %
  Скучна работа 21.77 %

 • Използвате ли ICQ (или подобна програма) за работа?
  Да, ежедневно 51,06 %
  Не, използвам я само за забавление 22,25 %
  Да, от време на време 14,83 %
  Не, не използвам изобщо 11,86 %

Може да разгледате всички анкети тук, както и да се възползвате от услугата на ДжобТайгър за провеждане на проучвания и обработка на резултатите от тях. Повече информация може да получите от екипа на ДжобТайгър.

Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger
  През месец август може да публикувате безплатно свободни позиции за специалисти човешки ресурси!
   
 • Празници
  • 6 Август (неделя) - Преображение Господне
  • 15 Август (вторник) - Голяма Богородица /Мария, Мика, Мара, Маша/

Panta Rei
 • Ели Панайотова е новият началник отдел “Човешки ресурси” в “Електроразпределение-Столично” АД, член на групата ЧЕЗ (март 2006г). Преди да заеме този пост Ели Панайотова беше директор “Човешки ресурси” на “Медика” АД. Тя е магистър по Управление на Човешките ресурси от ПУ “Паисий Хилендарски”, като последните шест години работи изцяло в областта на човешките ресурси.
  За контакт:
  e-mail: elipanayotova@electro-sof.com
  Тел.: +359 2 80 53 437
   
 • От май 2006 Нина Михайлова е Мениджър “Човешки Ресурси” на българския филиал на SANOFI-AVENTI (първата в Европа и трета в света фармацевтична компания). Освен за българския офис, тя ще отговаря и за управлението и развитието на човешките ресурси и на филиала на компанията в Грузия и Армения. Г-жа Михайлова има 10 годишен стаж в управлението на човешките ресурси - пет години като супервайзор “Човешки ресурси” в “Кока-Кола” и пет като мениджър “Човешки Ресурси” на “МЕТРО Кеш енд Кери България”. За контакт:
  e-mail: Nina.Mihaylova@sanofi-aventis.com
  Тел.: +359 888 640744