Екипът на JobTiger Ви пожелава светли Великденски празници!

 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Be IT Conference – новият път за младите ИТ специалисти в България
JobTiger стартира ново и вълнуващо ИТ приключение. Тази пролет ще организираме един различен вид конференция, на която да съберем най-добите компании в сферата на информационните технологии и най-мотивираните младежи.

Какво представлява Be IT?
Be IT е мястото, където младежите с изявен интерес в информационните технологии се срещат с компании от сферата. Фокусът на събитието са иновациите в ИТ, начинът, по който те се прилагат на практика през призмата на конкретната компания, както и реални казуси възникнали по време на работата и решенията им.

Защо да участвате?
 • Оригинален начин за представяне на компанията
  • Практически насочен и нетрадиционен уъркшоп, в който да се обсъждат нови технологии, да се решават казуси и да се създава дискусионна среда, е начинът, с който можете да спечелите младите хора, занимаващи се с ИТ;
  • Всеки панел ще бъде с продължителност 90 минути, в рамките на които представител на фирмата ще може да разкаже за иновациите и технологиите, които се използват при работа, ще може да предизвика и задържи интереса на аудиторията, провокирайки и дискусия, с която да накара присъстващите да усетят себе си като част от работния екип.
 • Възможност за подбор на подходящи кандидати
  • Веднъж предизвикали интереса на младежите по време на уъркшопите, вие ще имате възможност да го задържите и извън залата. Всяка фирма ще разполага със собствен кът, където да може да разкаже повече за дейността си и да предложи свободните си работни позиции, съобразно интересите на участващите;
  • Ще бъдат привлечени единствено качествени кадри, които искат да се развиват в сферата на ИТ и имат изявени интереси в областта;
  • Формата на събитието позволява да се привлекат както студенти и млади специалисти, така и опитни кандидати, интересуващи се от новите технологии.
 • Подходяща локация
  • Be IT ще се проведе в центъра на Студентски град, най-близкото възможно място до младите ИТ специалисти, което със сигурност ще посетят.
 • Правилна аудитория
  • Правилната аудитория е най-важният елемент за провеждане на събитие. Be IT не цели да събере всички млади хора на едно място. Ще бъдат събрани младежи с качества, интереси и потенциал, насочени към сферата на ИТ;
  • Студенти от всички университети, в които се изучава информатика или информационни технологии;
Be IT е мястото, където Вие като фирма, можете да затвърдите имиджа си или да популяризирате дейността си. Така имате възможност да покажете на младите хора, че сте водеща компания в сектора, предизвиквайки желанието им да работят за вас.

Място: Център за образование и култура Илиев
Дата: 21 май 2014 г.

За допълнителни въпроси и записвания, моля, свържете се с нас:
office@jobtiger.bg
02/49 180 17


Be IT Conference се организира с финансовата подкрепа на Smart IT и съдействието на Нестле България.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Високо мотивирани български студенти и повече свободни работни места отчете „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2014

Оптимистични резултати показаха данните след края на форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2014, който беше закрит на 10 април в Бургас. Тази година форумът се отличи с по-висока мотивация от страна на студентите и повече свободни стажантски и работни позиции, предлагани от компаниите. „Това е сигурен признак, че фирмите, извършващи дейността си в България стават все по-отворени към младите хора, предлагайки им реална възможност за висок старт в кариерата“,заяви Светлозар Петров – Управител на JobTiger.

Тринадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2014 се проведе в общо 7 университетски града в страната. И тази година традиционно форумът беше организиран от JobTiger – HR компания и кариерен сайт, с подкрепата за единадесета поредна година на Нестле България.

152 компании, развиващи дейността си в България, взеха участие в най-мащабната среща между работодатели и студенти. В някой от градовете, в които се проведоха „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ тази година присъстваха рекорден брой участници. Младежите, проявили интерес към предлаганите свободни позиции наброяваха повече от 16 000. Тази година „Национални дни на кариерата“ отбеляза рекорден брой посещения в градовете Велико Търново, Русе и Пловдив, където младежите, търсещи възможност за кариерно развитие, бяха два пъти повече от миналата година.

На сайта на JobTiger (www.JobTiger.bg) и на careerdays.bg ще намерите подробна информация и статистика за събитието.
За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
Tел: (+359 2) 491 8000;
E-mail: office@jobtiger.bg
.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Остава по-малко от месец до крайния срок за участие в „ТОП ИКТ Работодател 2014“

„ТОП ИКТ Работодател“ е единственото по рода си проучване за ангажираността на служителите в сектор „Информационни и комуникационни технологии” у нас. То дава възможност на всяка компания, чрез външна обективна оценка, да получи анализ на ангажираността на служителите си, анализ за състоянието на целия бранш и анализ на позицията на компанията спрямо целия бранш.

Проучването има за цел да открои предпочитаните работодатели в ИКТ сектора в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на човешките ресурси в тази област.

Благодарение на факта, че проучването е секторно, се гарантира постигане на по-висока обективност и сравнимост на резултатите и данните сред компаниите – участници. Подробните резултати за всяка компания ще бъдат предоставени само на нейното ръководство и няма да бъдат публикувани публично.

Само до 15 май може да се регистрирате в за участие в ТОП ИКТ Работодател 2014 на адрес: http://topictemployer.bg/
Информация за инициативата на Агенция по заетостта „Работа за мен“

Уважаеми работодатели, колеги и партньори,

От името на Агенцията по заетостта, бихме искали да ви поканим да станете част от инициативата „Работа за Мен”.

Проектът е насочен изцяло към младежи, които в момента завършват или вече са завършили своето образование в чужбина и имат желание да продължат своята професионална кариера в България.

Агенцията по заетостта се стреми да помогнат на младите хора да се реализират успешно в България, като интересът към инициативата е постоянен.

Само за месец от старта са получени над 150 автобиографии, като основните професионални направления в зависимост от завършеното образование, са икономика, право, хуманитарни и социални дейности, информатика, инженери и др.

Надяваме се да подкрепите инициативата „Работа за мен”, като Агенцията по Заетостта има готовност да изпрати на всички компании, проявили интерес към дадено направление, профилите на младежите от него.

Повече информация за инициативата и координати за контакт директно с Агенцията по Заетостта, може да намерите тук.

Благодарим ви предварително.
JobTiger дава една пълна стипендия за TÜV AUSTRIA Management Program

От началото на 2014г. JobTiger в партньорство с TÜV AUSTRIA Akademie и Хуман Институт за хуманистичен мениджмънт България организират TÜV AUSTRIA Мениджмънт програма за България.

Програмата е насочена към мениджъри и служители на високи постове, целяща да развие уменията им в областите: маркетинг, икономика и право с оглед повишаване качеството на комуникацията с клиенти. За целта в програмата се използват изцяло практически методи на обучение, като лектори са успешни мениджъри и експерти в различни направления.

Продължителността на програмата е 4 месеца. На успешно завършилите програмата се издава TUV AUSTRIA Business Manager Сертификат в съответствие с ISO/IEC 17024 от TÜV AUSTRIA Cert.

По традиция JobTiger обявява конкурс за една пълна стипендия в размер на 2400 евро, а Hill Management дават стипендия в размер на 1200 евро за TÜV AUSTRIA Management Program.

Повече информация можете да намерите на следния адрес: http://www.jobtiger.bg/info/trainings/tuv-program/

Крайният срок за кандидатстване е 27 април 2014г.
 
Новини от Kosher.bg
JobTiger гостува на студентите във Варна по инициатива на Kosher.bg

Клуб Финанси и Клуб Маркетинг от Икономически университет – Варна, с подкрепата на студентската платформа за клубове по интереси Kosher, организират среща-дискусия със студентите на тема „На лов за кариера с JobTiger“. Нашите специалисти ще разкажат на студентите как да изготвят добре автобиографията и мотивационното си писмо, как да използват социалните мрежи за търсене на работа и не на последно място как да разкрият потенциала си пред бъдещия си работодател.

Всички студенти, които търсят не просто работа, а кариера, могат да заповядат на 24 април, от 17:30ч. в Икономически университет – Варна в зала 205.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Предстои XXI-ят HR уикенд
6 и 7 юни, Хасково

В началото на месец юни 2014г. ще се проведе XXI-та среща на HR екипите в България.
Участниците ще могат да се включат в различни дискусии, да споделят проблеми или решенията им и да разкажат за своя практически опит в областта на човешките ресурси.

До окончателното оформяне на програмата всеки колега е поканен да участва с предложения и теми за дискусия!

Очакваме ви в поредното незабравимо лятно HR-преживяване!

Повече за предишните издания на HR уикендa може да научите тук.

За повече информация:
тел.: 02 49 180 22,
e-mail: office@jobtiger.bg
Не пропускайте да се срещнете с водещи бизнес училища

One-to-One MBA събитие

София, 24 април 2014
Четвъртък, 16:00 - 21:30ч.

Уникален персонализиран формат на събитието, който ви дава възможност да изберете правилната МВА програма
 • Индивидуални срещи и семинари в малки групи
 • Интерактивна MBA конференция
 • Безплатни индивидуални консултации с МВА и GMAT специалисти
 • Възможности за МВА стипендии
Регистрацията е безплатна, но местата за индивидуални срещи са ограничени.

Запазете своето сега на http://www.accessmba.com/sofia/index.html?ui=8QG8GH1395059753

Участници в Access MBA събитията сезон пролет 2014:
IE Business School, HEC Paris, INSEAD Executive, Copenhagen Business School, Ashridge Business School, The University of Sheffield International Faculty, CITY COLLEGE, Manchester Business School, Hult International Business School, Vlerick Leuven Gent Management School, Bentley University, Nottingham Business School (Nottingham Trent University) ... и много други.
 
РЕКЛАМА
Животът ви е лесен с BREAKTIME:
 • Инсталираме чисто нови вендинг машини на световния лидер SandenVendo.
 • Машините приемат разнообразие от монети, както и банкноти от 2 и 5 лева.
 • Постоянна наличност на до 44 продукта.
 • Впечатляващ асортимент от предпочитаните производители на храни и напитки.
 • уникално сервизно предложение - всяка вендинг машина е в постоянна връзка с нашия контролен център - планираме зареждане на стоки и монети в точния момент.
BREAKTIME е предпочитания български партньор на SandenVendo - световния лидер в производството на вендинг машини. Използвайки модерни технологии и предлагайки ненадминат сервиз, ние превръщаме покупката ви от нашите машини в удоволствие.

Може да научите повече за продуктите и услугите, които предлага BREAKTIME тук:
BREAKTIME - Have a nice break
BREAKTIME - Water Machines
BREAKTIME - Catalogue VendoSanden

За специални оферти и условия може да се свържете директно с Маруся Григорова, Мениджър Ключови клиенти.
T: 0885 206 651
E: m.grigorova@breaktime.bg