На 11 октомври 2012г., в зала „София” на СТЦ „Интерпред”, се проведоха първите за тази година специализирани „Дни на кариерата” посветени на секторите ИТ, Телекомуникации, и Business process outsourcing (BPO).

В рамките на един ден, 43-те компании-участници представиха дейността си и своите свободни позиции на студентите и младите специалисти посетили мероприятието.

Посетителите имаха възможността да се запознаят с работата и с реалните задачи, които се изпълняват в бизнес среда и да си изградят представа за приложението в работата на наученото в училище.

Вижте какво видяха и какво впечатли хората от екипа на JobTiger по време на „Дните на кариерата“:

 “Дните на кариерата в Интерпред събраха на едно място работодатели от секторите ИТ, BPO  и телекомуникации с най-търсените кадри в днешно време - младите специалисти. Събитието даде възможност на настоящите и току-що завършилите студенти да разберат тенденциите на пазара на труда и да направят първата крачка към началото на
кариерата си. Всеки имаше възможност за личен разговор с предствители на международни компании, както и участие в дискусионни панели и казуси.”
 
Грета 
 
“Това за мен бе първото събитие, организирано от JobTiger,  на което присъствах като част от екипа на компанията. Поздравявам целия тигърски екип за организацията, която беше чудесна. Въпреки че, хората, които присъстваха, не бяха търде много, то почти всички бяха дошли с конкретна цел и идея. Единици бяха тези, които не знаеха какво правят там и какво се случва. Това според мен е било полезно и за самите компании, които участваха. Общото настроение беше супер и всички трябва да са останали доволни!  Темите за самите презентации звучаха много интригуващо и предполагам са били интересни  за тези, които успяха да ги посетят.”
 
Тереза
 
“Като организатори на „Дни на кариерата“, най-важна за нас е обратната връзка от фирмите-участници. Ето защо, когато получаваме положителните отзиви и коментари от събитието и високата оценка на присъстващите, се чувстваме напълно удовлетворени от работата си!“
 
Таня
 
„Дни на кариерата”, сектори IT, телекомуникации и BPO 2012 бе специализирано събитие, на което от една страна присъстваха водещите IT компании в България, а от друга – силно мотивирани млади хора и опитни специалисти в бранша. Направи ми впечатление, че посетителите на форума бяха изключително подготвени с въпроси към компаниите, живо се интересуваха от възможностите за развитие в кариерен план и усъвършенстване на своите знания и умения. Надявам се тази тенденция да продължи и през следващите издания на “Дните на кариерата”.”
 
Георги
 
“Дните на кариерата оставиха прекрасни впечатления за мен на първо място поради факта, че за първи път бях не като гост, а като част от екипа, който организира събититието. Настроението и на посетителите и на участниците беше чудесно. Повечето студенти бяха подготвени и знаеха защо са дошли и какво точно търсят. Надявам се и за в бъдеще тези форуми да се радват на същия успех и да продължават да бъдат място за диалог между водещите работодатели и младите хора.“
 
Йоанна