На 3 декември 2009 година в Хотел Експо София ще се проведе за първи път в България форум, насочен към MICE индустрията.

MICE (meetings, incentives, conferences, exhibitions) е ключова индустрия за развитието на туризма и икономиката в България. Тя обаче все още не е обособена като отделна и това е един от основните проблеми при организирането на събития. Как да се промени това и как събитията в България да достигнат световно ниво – тези и много други въпроси ще бъдат дискутирани на форума "MICE" България 2009.

Форум MICE България е за всеки организатор на събития или бранш, който обслужва т.нар. "ивент индустрия". Програмата на събитието включва 3 лекции, интерактивна панелна дискусия, 4 уъркшопа, коктейл и специален акцент върху създаването на нови контакти между участниците в събитието. Лектори ще бъдат Поли Карастоянова (Национален Борд по Туризъм), Иван Гарелов (ТВ водещ), Светлозар Петров (JobTiger), Десислава Бошнакова (НБУ, ROI Communication), Десислава Пантелеева (Events.bg), Сюзън Хорнър (Ceasar Ritz, Switzerland), Мария Гергова (IPRA President 2009), Асен Асенов (БКВО).

Потенциалът на България, бъдещето и тенденциите на ивент мениджмънта в световен мащаб, как да измерваме ефективността на събитията, как да продаваме събития и как да ги направим атрактивни за медии, спонсори и потенциални посетители – това е малка част от темите, които ще бъдат представени от лекторите на форум MICE България 2009 (www.micebg.com).

Основната цел на събитието е да събере на едно място професионалисти от ивент индустрията, да им даде възможност да се запознаят, да създадат ценни професионални контакти, както и да ги запознае с тенденциите в бранша.

Организатори на събитието са Web&Events (www.webandevents.com) и Хотел Експо София (www.hotelexposofia.com).