Жени от Източна и Централна Европа вече ще могат по-лесно да кандидатстват за висше образование, благодарение на QS - водеща кариерна и образователна организация в световен мащаб. QS, които са и организатори на QS World Grad School Tour, представиха нова стипендия за жени от Източна и Централна Европа на стойност 2000 EU - QS Scholarship for Central and Eastern European Women.

The World Grad School Tour гостува в България през март и е най-голямото в световен мащаб образователно изложение, с фокус върху магистърски и докторски програми. Целта на изложението е да срещне младите талантливи и амбициозни хора с представители на едни от най-реномираните международни университети.

Жени от България, Унгария, Полша, Русия, Украйна, Казахстан, Румъния и Гърция, които имат желание да учат в чужбина, ще могат да се запознаят с условията и да кандидатстват за стипендията в дните на изложението. Есе на тема "How would your country benefit from your education?", с дължина до 500 думи, трябва да бъде представено до 30 април 2010 г. Повече информация може да намерите на адрес: www.topgradschool.com.

Зоя Зайцева, оперативен директор на QS Global и управител на сектор "Стипендии" споделя: "Всяка година, по време на нашето изложение, срещаме хиляди талатливи млади жени, които са изключително мотивирани да се развиват и учат в различни сфери – от правото и медицината, до филмовата индустрия".

"Ние разбираме много добре, че хората в Източна и Централна Европа нямат същите възможности за това да продължат образованието си, както хората от Великобритания, например. Именно затова реших да организирам спецална стипендия от 2000 EU, която ще отделя от личния си годишен бонус. Не е кой знае колко, но все пак е някаква помощ и стимул. Между другото, в Италия, Германия или скандинавските страни тази сума може да покрие цяла година обучение!"

На 15 март 2010 г., The QS World Grad School Tour ще гостува в България с някои от най-престижните университети, включително Tilburg (Хол), IE (Исп), Vlerick (Бел), WU (Авс), както и много други от цял свят. Списък с университетите може да намерите на адрес: www.topgradschool.com.

Всички, които се интересуват от продължаване на образованието си, могат да се срещнат със служители, представители и вече завършили студенти от гостуващите университети. На срещата ще се обсъждат програмите, изискванията и възможностите за финансиране, които всеки университет предлага. Ще има специални сесии, на които ще се дискутират и възможностите за кариерно развитие.

За повече информация може да се свържете с:
Олга Кудиненко
Маркетинг мениджър
QS
Email: olga@qs.com
T: +44 (0)20 7284 7257
www.qs.com

Информация за изложението:
QS World Grad School Tour ще посети София на 15 март, понеделник, в Sheraton Sofia Hotel, от 16:00-20:00 ч.
Безплатна регистрация – на сайта >>