Наскоро в JobTiger.bg пуснахме възможността да се коментират публикуваните статитии. Всеки, попаднал на наша статия, може да коментира, задава въпроси, пише предложения. Без регистрация или допълнително обвързване с регистрация в сайта. Напълно свободно.
Чудя се дали това, което се случи още с първата статия, отразява и до колко настроението и отношението на “търсещите” работа към търсенето на работа. Или е въпрос на недостатъчно информация от наша страна? Или отразява несигурността на търсещите работа дали наистина търсят работа?

Ето за какво става дума…

Публикуваната статия беше на тема “Търсите работа? А работодателите търсят Вас! Позволете им да Ви открият!” – кратък текст с обяснение какво трябва да направи търсещият работа, за да повиши шансовете си да бъде открит от работодателите. Описахме стъпките, през които да мине всеки, който “търси” работа. Стъпки, като регистрация в сайта, създаване на автобиография, как същата автобиография да бъде сложена на място, от което работодателите си вземат информация, както и описахме причините за това.
Коментарите не закъсняха. За кратко време над 50 човека използваха възможността да коментират или напишат нещо. Всички коментари бяха сериозни и добронамерени – факт, с който едва ли някой форум или сайт може да се похвали. Факт, който говори за високото ниво на съзнание, уважение и интерес. Причината да напиша тези редове обаче е, че почти всички коментари са от типа “кратка обява” в местен вестник, от преди няколко години, случайно попаднал ни докато почистваме офиса:

4 December
tyrsq rabota kato detegleda4ka, zavyr6ila sym pedagogika gr. Ruse

4 December
Здравейте! Студент съм първа година в Пловдив и търся работа на непълен работен ден. Завършил съм средното си образование в град Смолян в природо-математическа гимназия "Васил Левски" с профил математика информатика и немски език.Занимавал съм в сферата на компютрите и търговията.За контакти:GSM:хххххх или e-mail: ххххх

2 December
Здравейте, тарся работа като шофьор кат. B, C, D, имам тапия за личен шофьор.

2 December

здравейте.тарся работа като шофьор.имам кат. с+е. може и като личен шофьр и охрана.

30 November
Търся работа на непълен работен ден или надомна за гр.Враца.Приемам всякакви оферти.

Допускам възможността да не сме били ясни в статията и да сме заблудили потребителите си. Надявам се да приемат извиненията ни и следващите редове да са им полезни.

Съвети за търсене на работа:
  1. Помислете какви са приоритетите ви – дали търсите работа или има по-важни неща в живота ви в момента.
  2. Ако сте категорични, че търсите работа - направете списък с позиции, които ви интересуват. Може да разгледате публикуваните позиции, за да прецените какви качества търсят работодателите и какви задължения включват тези позиции.
  3. Не публикувайте анонимна информация от горепосочения тип. Няма смисъл. Нито ще ви приемат сериозно. Нито има как да се свържат с вас. Фактът, че сте стигнали до нашия сайт и сте прочели дори статиите, говори за вашето сериозно отношение и намерение да си намерите работа. А работодателите имат нужда от хора като вас. Помогнете им.
  4. Регистрирайте се в Jobtiger.bg. На личния ви и-мейл ще получите потребителско име и парола.
  5. Влезте с потребителското си име и парола през ВХОД ТЪРСЕЩИ РАБОТА.
  6. Намерете секция “Автобиография” и следвайте стъпките за създаването й.
  7. Намерете бутона “За търсене” и го натиснете – чрез него слагате автобиографията си там, където работодателите могат да я намерят.
  8. Следете ежедневно обявите и кандидатствайте за тези, които ви харесват.
  9. Ако имате въпроси – пишете ни на gcdf@jobtiger.bg. Отговаряме на всички запитвания. Освен това може да се посъветвате (по и-мейл или телефон) с наш кариерен консултант за въпроси относно вашата кариера, които ви вълнуват и за които искате да намерите отговори.
Иначе вероятността да не си намерите работа си остава почти 100%.