Библиотека

 
 
понеделник, 30 януари 2023
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Броени дни остават до HR Industry 2023 – очакваме ви на 9 февруари в Интерпред!
Звездният четвъртък на HR бранша е на 9 февруари 2023 в Интерпред – СТЦ София от 10 до 18ч.

По време на HR Industry 2023 изложителите ще разкажат за своите продукти и услуги пред най-точната аудитория, а посетителите ще намерят своите нови доставчици на едно място в един ден - лесно и бързо.

Богатата семинарна програма също е идеална възможност за откриване на правилните партньори, интересни идеи и решения от ежедневната работа на HR-a.

Тази година са включени теми като:
  • Как да намалите бюрокрацията и улесните работата на HR отдела;
  • Не измервайте ангажираност, ако няма да подобрявате...;
  • Защо се отплащат персонализираните социални придобивки;
  • Грижа за психичното здраве;
  • Бъдещето на HR е дигитално: Тенденции, добри практики, демонстрация.
Програмата на събитието и списъкът с изложители постоянно се актуализират. Можете да следите всичко ново тук.

Освен изложението и програмата ви очаква и уютно пространство за срещи, чаша топло кафе, свежи плодове и хубаво вино.

Не е нужно да ходите на всички браншови събития, за да се запознаете с тенденциите и новостите при HR услугите. Достатъчно е да бъдете на HR Industry!

Регистрациите за изложители и посетители са отворени - тук.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Спонсори на изложението са planIT и ELANA Fund Management.

Партньори на изложението са: Българска асоциация за управление на хора, bilet.bg, Pure Water, Тrastena. Организационен партньор е Интерпред - СТЦ София. Медийни партньори са: jobtiger.tv, hrindustry.bg, Лидер.БГ, b2b media, Career TV, сп. Мениджър.
Национални дни на кариерата на 1-ви април 2023 в София с паралелна програма: презентации, Startup зона и кът за професионално образование

Национални дни на кариерата 2023 се разраства и ще предложи още възможности за изложители и посетители.

В съботния ден на 1 април в Гранд Хотел „Милениум“ форумът ще бъде своеобразен фестивал на развитието на таланта и кариерните възможности. Дни на кариерата е доказало се място за отличаващите се работодатели, форум с новаторски дух за креативни формати и възможности.

Нова съпътстваща програма със следните допълнителни възможности:
  • Презентации в Дни на кариерата на тема „Талантът“– възможност за вашето фирмено представяне с отворен формат на презентации. Изберете подходящия представител от вашата компания, който може да разкаже история с практични, мотивиращи и подходящи за аудиторията теми.
  • Кът Професионално образование и обучителни организации – ако организацията ви се занимава с обучения и професионално образование, включете се и вие! Освен нова работа и стаж, посетителите ще могат да разберат за възможностите за развитие на професионални умения и компетенции в зала Нютон.
  • Startup зона* - ние подкрепяме startup системата в страната и отчитаме важността за развитие и привличане на професионалисти в нея. Именно затова ще създадем специално пространство, за да се представят едни от най-интересните и проактивни стартъпи.
* Възможност за участие имат стартиращи компании, създадени преди не повече от 3 години. Регистрация за изложители тук.

Продължават и регистрациите за есенните форуми от календара Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг и Дни на кариерата - Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти - на преференциални цени и условия с JobTiger Wallet.
От 9 януари стартират Годишните награди Employer Branding Awards 2023

Годишните награди на b2b Media отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд! За иновациите в управлението на талантите, за новите успешни стратегии в HR.

Кандидатстването е в периода 9 януари – 7 февруари 2023 г. включително.

И през 2023 година наградите ще търсят новите подходи и иновативните стратегии за Employer Branding, ще търсят лидерите сред ръководителите и сред самите организации в различни пазарни ниши. Предизвикани да участват са всички компании, които имат постигнати резултати, и се гордеят със своята гъвкавост и иновативност.

Новото издание на конкурса тази година е за умелите в управлението на талантите. За тези, които имат и прилагат успешни стратегии за Employer Branding, оригинални проекти, идеи, ПР кампании, силни HR инициативи или креативни методи за развитие.

Официалната церемония по награждаването ще е на 17 февруари 2023 г.

Категориите обхващат иновациите в управлението на талантите, новите успешни стратегии в HR и др.

СРОКОВЕ:
07.02.2023 – Край на кандидатстването
17.02.20223 – Официална церемония по награждаване

Сайтът на конкурса е: https://talents.b2bmedia.bg
Как разгадаването на тайните на Вселената да донесе благополучие на обществото?

10 международни и 10 родни гост-лектори обединяват разностранните си гледни точки върху темата Innovation for Social Growth: Connect the Dots на тазгодишното издание на международния форум за иновации Innovation Explorer на 23 февруари в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк.

За девета поредна година мащабното събитие на агенция Innovation Starter остава вярно на доказано сполучливата си формула да е арена на най-смелите футуристични визии за развитието на света и България.

Визионерският форум ще се проведе от 9:00 до 17:00 ч, организиран в два основни панела: “Разкриване на тайните на вселената” и “Иновации за социално израстване на обществото”. “Иновациите са приложими към всеки аспект на действителността, затова и решихме тази година да адресираме болезнените теми на българското общество през успешни истории за развитието на нашата цивилизация. Да дадем тема за размисъл на бизнеса, публичния сектор и стартиращите компании колко лесно забравяме, че само по-добре образовани и въоръжени до зъби с наука, въображение и вдъхновение ще преодолеем сегашните кризи, за да превърнем България в най-доброто място за живот в света” – споделя Леона Асланова, основател на форума.

Вижте всички участващи лектори, модератори и водещи на сайта на събитието: www.innovationexplorer.bg

Форумът се реализира с генералната медийна подкрепа на Нова телевизия, Нетинфо, БНР, JobTiger и сп. Мениджър. Генерални партньори са УниКредит Булбанк, Кауфланд, Аурубис, Софийска вода, част от Веолия.

До края на месец януари 2023 г. може да закупите билети с цена за ранна регистрация от уебсайта на организаторите: www.innovationexplorer.bg

За повече информация: office@innovationstarter.bg.
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
На 22 януари се проведе Годишната Гала на Бизнес Клуб България-Белгия-Люксембург

Бизнес Клуб България-Белгия-Люксембург връчи традиционната награда Primus Inter Pares (Пръв сред равни) на бляскава гала вечер, организирана за 15-и път. Тази година наградата беше под мотото „Най-ценен екипен играч“ – за оставена следа и принос в корпоративните дух и култура и с фокус хората. Престижният приз бе връчен на д-р Красимира Гюрова (Солвей Соди) за нейното лидерство в трудните пандемични години.

Клубът, с почетен патрон Посолство на Белгия в България, обединява най-значимите белгийски бизнеси у нас и има богат годишен културен и дипломатически календар, като всяка година провежда „Дни на Белгия в България“, част от които е и Годишната Гала. Нашият управител Светлозар Петров бe част от жури екипа.

Присъстваха посланици, дипломати, министри и представители на водещите бизнес организации у нас.
Как да получим желаната позиция

Какво е онова, което би грабнало работодателя? Кои са въпросите, за които да се подготвим? Има ли въпроси-капани? Как говорим за неуспехите си? Как отговаряме и поставяме въпросите за възнаграждението?

Ако и вие сте си задавали тези въпроси, чуйте отговорите им в новия епизод на 257 podcast, където Наталия Цветанова, Мениджър подбор на JobTiger, разговаря с Катя Василева.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
2023 – годината на работодателската марка – интервю на Светлозар Петров, управител на JobTiger, за Forbes България

Какво да очакваме през 2023 в HR бранша? Разберете от интервюто с нашия управител Светлозар Петров, в което акценти са „пазарът на кандидата“, значението на работодателската марка, подходът на JobTiger и ролята на кариерните събития за поддържане на добрия работодателски имидж.

Подробности вижте в интервюто на сайта на Forbes България.
Излезе новият доклад на Образование България 2030

Лидерите в образованието са също толкова важни, колкото лидерите в бизнеса. Според Глобалния доклад за развитие за 2018 г. на Световната банка, развитието на училищното лидерство е и един от ключовите фактори за качествено образование. Новият доклад на Образование България 2030 „Развитие на лидерските умения на училищните директори – ключ към качествено образование“ разглежда ситуацията с училищното лидерство в България.

Как изглежда училищният лидер според българската нормативна уредба?

Какви са възможностите за развитие на лидерски умения, до които директорите имат достъп?

Как самите директори си представят училищния лидер и какви според тях са предизвикателствата пред това да изпълнят своя лидерски потенциал?

Каква е гледната точка на експерти от държавната и общинската администрация?

Отговорите на тези въпроси можете да намерите в доклада.
ОТ HR INDUSTRY
  • Микроклиматът на работното място - как влияе на производителността?
  • “Знаеш ли какво дишаш?” - ЛОТ-КОНСУЛТ ЕООД е основен партньор в националната информационна кампания по здраве и безопасност за деца
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Синдром на основателя - част 1
  • Синдром на основателя - част 2
Архив
|
Детайли
|
Коментирай
 
   

Новини

 

HR Industry 2023 – изложители (част 1)

HR Industry 2023 – изложители (част 1)

 
 

Бюлетин

 
Бюлетин на JobTiger | 25.11.2013 г.
понеделник, 25 ноември 2013 г.
Виж
 
 
   
 
 
Заплата
 
 
София 1200лв
*Средна нетна заплата за 6 месеца във всички региони и всички сектори.
предлагана
предпочитана
Детайли
 
   
 
януари, 2023
 
27
 
23 24 25 26 27 28 29
Кариерен съветник
  Автобиографията Мотивационното писмо Интервю за работа Когато получим оферта Препоръки Пишете ни  
 
 
   
 
 
Статистика
 
Обяви
Автобиографии
 
 
Варна 637
7%
Пловдив 872
9%
София 6146
64%
други в чужбина 1079
11%
работа от вкъщи 667
7%