Информация за пресата

Кариерен център в Горна Оряховица ще подпомага професионалната реализация на учениците

вторник, 24 април 2007
На 26 април в Горна Оряховица ще бъде открит училищен кариерен център в Професионална гимназия по електротехника и електроника "М.В.Ломоносов".

ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА ФОРУМ “КАРИЕРИ – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” СТАРТИРА В СОФИЯ

понеделник, 02 април 2007
В Софийското издание на форума се включиха повече от 120 фирми.Най-търсени са инжeнери и IT специалисти

JobTiger с нова ценова политика

сряда, 28 март 2007
От 28.03.07 г. JobTiger въвежда нова ценова политика относно публикуването на обяви за работа на сайта. Определящ фактор за цената им вече не е периодът на активност, а позицията на обявата в списъка на сайта.

Бизнес групата JobTiger разширява дейността си

вторник, 27 март 2007
TigerClub е новата компания в бизнес групата JobTiger, която ще се фокусира в предлагането на специализирани услуги за задържане на персонала

Шестото издание на форум “Кариери” вече в седем града

вторник, 20 март 2007
През изминалите години общо около 57 000 студенти и млади специалисти от цялата страна посетиха форума за студентски стаж и кариера. Само за седмица над 100 фирми са потвърдили участието си

Нов сайт www.KakviDaStanem.bg подпомага прехода на младите хора към пазара на труда

петък, 23 февруари 2007
Стартира новият сайт www.KakviDaStanem.bg , предназначен да помага на младите хора да вземат успешни решения за своето кариерно развитие. Сайтът е последната инициатива на Проект Пазар на труда (ППТ) на Американската агенция за международно развитие и е осъществен с помощта на Фондация на бизнеса за образованието (ФБО).

Награда в обява от услугата One Click Money достигна 1000 лв.

понеделник, 05 февруари 2007
На сайта на JobTiger беше публикувана обява от услугата One Click Money (линк), която предвижда награда от 1000 лв. за препоръка на подходящия кандидат. Обявата е публикувана от "Галакси Пропърти Груп" ООД и предоставя най-голямата по размер парична награда от пускането на услугата (15.01.2007) досега.

USAID и Фондация на бизнеса за образованието ще подкрепят професията на кариерните консултанти

вторник, 09 януари 2007
Проект Пазар на труда на Американската агенция за международно развитие (USAID) и Фондация на бизнеса за образованието учредиха National Board for Certified Counselors (NBCC) България, който ще подкрепя кариерното развитие на младите хора.

Всеки може да препоръча приятел за работа и да спечели награда

сряда, 17 януари 2007
На 15 януари JobTiger стартира услугата One Click Money , чрез която всеки може да помогне на приятелите си да намерят подходяща работа и да спечели от това.

Тенденции на пазара на труда през 2007 година

вторник, 09 януари 2007
Три пъти се е увеличил броят на обявите за работа в ЕС през 2006 година През 2007 година ще се задълбочи липсата на квалифицирани кадри на пазара на труда . Липсата ще е добре изразена при специалистите и с висше и с по-ниско образование. Основните причини за това са: растеж на икономиката и разширяване на вече работещите предприятия; нови чужди и български инвестиции; големи инфраструктурни проекти; миграция на специалисти към ЕС.
JobTiger Banner