Информация за пресата

JobTiger с нова ценова политика

сряда, 28 март 2007
От 28.03.07 г. JobTiger въвежда нова ценова политика относно публикуването на обяви за работа на сайта. Определящ фактор за цената им вече не е периодът на активност, а позицията на обявата в списъка на сайта.

Бизнес групата JobTiger разширява дейността си

вторник, 27 март 2007
TigerClub е новата компания в бизнес групата JobTiger, която ще се фокусира в предлагането на специализирани услуги за задържане на персонала

Шестото издание на форум “Кариери” вече в седем града

вторник, 20 март 2007
През изминалите години общо около 57 000 студенти и млади специалисти от цялата страна посетиха форума за студентски стаж и кариера. Само за седмица над 100 фирми са потвърдили участието си

Нов сайт www.KakviDaStanem.bg подпомага прехода на младите хора към пазара на труда

петък, 23 февруари 2007
Стартира новият сайт www.KakviDaStanem.bg , предназначен да помага на младите хора да вземат успешни решения за своето кариерно развитие. Сайтът е последната инициатива на Проект Пазар на труда (ППТ) на Американската агенция за международно развитие и е осъществен с помощта на Фондация на бизнеса за образованието (ФБО).

Награда в обява от услугата One Click Money достигна 1000 лв.

понеделник, 05 февруари 2007
На сайта на JobTiger беше публикувана обява от услугата One Click Money (линк), която предвижда награда от 1000 лв. за препоръка на подходящия кандидат. Обявата е публикувана от "Галакси Пропърти Груп" ООД и предоставя най-голямата по размер парична награда от пускането на услугата (15.01.2007) досега.

USAID и Фондация на бизнеса за образованието ще подкрепят професията на кариерните консултанти

вторник, 09 януари 2007
Проект Пазар на труда на Американската агенция за международно развитие (USAID) и Фондация на бизнеса за образованието учредиха National Board for Certified Counselors (NBCC) България, който ще подкрепя кариерното развитие на младите хора.

Всеки може да препоръча приятел за работа и да спечели награда

сряда, 17 януари 2007
На 15 януари JobTiger стартира услугата One Click Money , чрез която всеки може да помогне на приятелите си да намерят подходяща работа и да спечели от това.

Тенденции на пазара на труда през 2007 година

вторник, 09 януари 2007
Три пъти се е увеличил броят на обявите за работа в ЕС през 2006 година През 2007 година ще се задълбочи липсата на квалифицирани кадри на пазара на труда . Липсата ще е добре изразена при специалистите и с висше и с по-ниско образование. Основните причини за това са: растеж на икономиката и разширяване на вече работещите предприятия; нови чужди и български инвестиции; големи инфраструктурни проекти; миграция на специалисти към ЕС.

Светлозар Петров, управител на Джобтайгър ООД, отличен с наградата „Мениджър на професионален уеб-сайт за подбор на персонал”

вторник, 19 декември 2006
На тазгодишното издание на приза Национални годишни награди „Човешки ресурси 2006” Светлозар Петров, управител на Джобтайгър ООД, беше отличен с наградата „Мениджър на професионален уеб-сайт за подбор на персонал”.

Джобтайгър завъши участието си в проект "Активни услуги за пазара на труда"

вторник, 12 декември 2006
През последните няколко години на пазара на труда в България се наблюдава интересно явление – въпросът "Коя е най-подходящата за мен работа и как да я открия" категорично измества въпроса "Как да намеря каква да е работа". Връзката между развитието на икономиката в цялата страна, възраждането на традициите за професионално ориентиране в образователната система и прохождащата идея за кариерно развитие през целия живот на човек е безспорна. Към тези фактори прибавяме и финансирането на проекти по различни европейски и световни програми, свързани с изграждане на устойчиви структури и механизми за пазара на труда, каквато е програма "Активни услуги за пазара на труда", част от проект "Социални инвестиции и насърчаване на заетостта", по който българското правителство получи заем от 50 млн евро от Световната Банка през 2003 г. Програмата цели да се подпомогне обществото да разшири и да използва пълноценно човешкия си капитал, в контекста на променящата се икономическа среда и изменящи се условия на пазара на труда.
VCD