Но ако направим повече от това, което трябва ще живеем по най-добрия начин! Това е бойното изкуство!

Източните учения казват, че телесното, психическото и духовното са едно. Проблемите на тялото водят до дисбаланс на психиката и духа. Продължителните натоварвания на психиката и ума изчерпват енергията и накрая довеждат до телесни болести.

„Когато духът и умът ти са спокойни, не оставяй тялото си в бездействие. Когато тялото ти почива, не отпускай съзнанието си.”

Доброто ни състояние зависи от правилния кръговрат на енергията в нас. Там, където движението й е затруднено, където тя не достига или е в повече, неминуемо възниква проблем.

Как да преразпределим енергията, ако е в повече?
Как да се възстановим, когато се почувстваме слаби, изчерпани, изтощени?
Как да възстановим болното място?

Даоските учители казват, че високото кръвно налягане най-често е предизвикано от твърде много мисли и емоции в тясната ни, бедна глава. Барабани бият вътре. Всичко пулсира. В такива случаи можем да седнем на един стол и да сложим по нещо остро в средата на босите си ходила. И да притискаме. Мисълта ни отива там, енергията започва да я следва. Болката намалява. Но защо трябва да се стига дотам? Не можем ли да не се борим с нещата, които не можем да променим?

JobTiger и спортен клуб Кьокутен ви предлагат да изучите упражненията и движенията за хармонизиране на тялото, правилните храни и режим за вас самите и за вашите служители и колеги.
 
Направете повече от това, което трябва и живейте по най-добрия начин. Това е бойното изкуство.
Вижте цялата статия

Ако желаета да пробвате лично или да направим демонстрация за вас и вашите служители – свържете се с екипа на JobTiger на тел.:02 49 180 24 или e-mail: office@jobtiger.bg.