ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Каква е твоята банка на бъдещето?
Kosher е социална мрежа за самоорганизация на студенти по интереси. Място за тези, които имат визия и планове за бъдещето си в личен и професионален план. Платформа за всички, които искат, знаят и активно работят, за да реализират себе си.

За трета поредна година, съвместно с www.kosher.bg, УниКредит Булбанк стартира програмата „Моята банка на бъдещето“. Тя е предназначена за студенти от различни университети и специалности, свързани с банковия бизнес – финанси, икономика, бизнес администрация, маркетинг, информационни технологии, счетоводство и др. Иновативната програма предоставя възможност на участниците да работят по реални бизнес казуси с подкрепата на мениджъри от банката, които да бъдат техни ментори. По време на програмата за участниците ще бъдат организирани и допълнителни обучения.

За да се включат в програмата, студентите трябва да регистрират онлайн клуб по банкиране в платформата www.kosher.bg и да изразят желанието си да участват в програмата „Моята банка на бъдещето 3.0. Програмата ще стартира в края на септември и ще приключи в началото на декември.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Коя е книгата, която ви вдъхновява?

Това лято е някак по-различно, белязано от вдъхновението от книгите. Книгите, които не ни дават да заспим нощем, книгите, за които искаме да говорим и да споделим със света.

На 4 август JobTiger започна инициативата „Книгата, която ме вдъхновява“, която цели да открие 30-те най-вдъхновяващи книги, според нашите читатели.
Вече 4 седмици всеки, който се е вдъхновил от поне една книга, може да я сподели. И не само. Всяка седмица номинираме книги и гласуваме за заглавия. А трите заглавия, които спечелят любовта на публиката, влизат в седмичния Топ 3. Фаворитите от гласуването през изминалите седмици можете да видите тук.

Конкурсът ще продължи 10 седмици, а на 1 ноември – Деня на народните будители – ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели.
46 компании ще се представят на „Дни на кариерата“ в сектори: ИТ, телекомуникации и ВРО

Остават по-малко от два месеца до най-големия кариерен форум, специализиран в секторите ИТ, телекомуникации и Business Process Outsourcing (BPO) – „Дни на кариерата“.

Тази година всички свободни места бяха заети от компаниите за по-малко от 3 седмици. Традиционно, във форума ще вземат участие 46 компании, а част от тях ще се включат и с практически работилници по време на форума, където ще разискват актуални казуси със студентите, ще разкажат „тайните от кухнята“ на своята професия и ще направят симулация на истинска работна среда, за да добият студентите максимално добра и пълна представа за бъдещата си реализация. По време на форума ще се проведе и специална томбола за най-активните студенти, подаръците в която ще бъдат осигурени от част от участващите компании.

Събитието ще се проведе на 16 октомври в Интерпред – СТЦ София. Входът за посетители е свободен!

Организатор на форума е JobTiger, с подкрепата на Интерпред – СТЦ София.
 
Интересно от JobTiger.tv
Ето и кои са трите най-вдъхновяващи заглавия след края на второто гласуване в „Книгата, която ме вдъхновява“

А сега нека видим и кои са заглавията, които вдъхновяват нашите читатели през тази втора седмица от „Книгата, която ме вдъхновява“.

Водещи компании в секторите IT, Телекомуникации и BPO ще се включат в Дни на кариерата на 16 октомври
Да поговорим за бъдещето с младите таланти на GLOBUL
Математика в модата: Формула за обличане в корпоративна среда
5-те студентски трика, които ще ви помогнат да успеете след завършването
Стажанти на VIVACOM в доброволческа акция в района на Паничище
Любопитно от JobTiger Блог
Издънки за напреднали – снимките в LinkedIn

Ползвате ли професионалната социална мрежа LinkedIn? Твърде вероятно е. А ползвате ли я правилно? Тук вече отговорът ви трябва да бъде добре премислен. Оказва се, че все още страшно много хора не умеят да извлекат максимума от тази богата платформа.

Мечти и страст – достатъчни ли са за хубава кариера?
Тайната на най-продуктивните служители
Готови ли сте да работите след работно време?
5 начина да задържите новите си служители щастливи
Как ще постъпите, ако шефът ви не е прав?
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Как да станете по-мощен и по-уверен в преговорите?

Mеждународният автор на бестселъри в областта на преговорите - Саймън Хезълдейн, ще бъде лектор на второто издание на семинар "Mr. Negotiator". Събитието ще се проведе на 30 септември в ИЕЦ, София и ще отговори на един от най-важните въпроси в областта на преговорите: “Каква е разликата между продажбите и преговорите и как разбирайки я, вашият бизнес ще бъде по-печеливш?”

Саймън е опитен лектор, говорил в повече от тридесет страни на петте континента. Той е работил с компании от Fortune 500 и FTSE 100, включително AB-InBev, AOL, Avon Cosmetics, Carphone Warehouse, Dell, Dow Chemical Company, EDF Energy, GSK, IPC Media, Johnson Matthey, Lexmark, Merseyside Police и Nestle.

Програмата на събитието включва теми като:
  • Разрушителните сили, които ще унищожат основите на сегашния ви бизнес успех;
  • 4-те различни видове преговарящи, с които ще се срещнете, и различните неща, които те ще искат от вас;
  • Как да повлияете на примитивните и емоционални части на мозъка, които доминират при вземането на решения;
  • Мръсните тактики в преговорните и как да им противодействате.
Цялата програма може да видите тук.

Саймън Хезълдейн ще представи мощни практически инструменти за преговори, които ще ви дадат уменията да постигате по-големи успехи и по-добри печалби за вашия бизнес.

Възползвайте се от последните места със 100 лв. отстъпка и направете своята регистрация на http://mr-negotiator.com/registraciya/.