ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Предстои последното кариерно събитие за годината - Дни на кариерата в икономическите сектори
Предстои дванадесетото издание на кариерния форум „Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. То ще се проведе на живо на 23 ноември (вторник) 2021 г. - във фоайето на Университета за национално и световно стопанство и виртуално - на 25 ноември (четвъртък) 2021 г. - в платформата на Brazen Technologies.

Събитията са основни в календара на JobTiger и тази година по традиция ще срещнат на живо и виртуално студенти и млади специалисти с представители на топ компании, предлагащи стажантски и работни позиции в изброените сектори.

До момента за участие в събитието са се регистрирали повече от 30 компании, давайки сериозна заявка за силно фирмено присъствие и голям избор от отворени позиции.

Събитието се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Регистрацията за участие на работодатели е все още отворена. Повече може да научите от екипа на JobTiger:
https://careerdays.bg/bg/economy-careerdays/employers
events@jobtiger.bg
+359 88408 6003
+359 884 070 906
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
79 топ работодатели се включиха в 13-ите „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“

В Габрово имаше рекорден брой наемащи компании, а на Виртуалния ден броят на фирмите беше почти двоен спрямо миналата година!

С провеждането на три успешни събития на живо – в София, Варна и Габрово и с онлайн издание за цялата страна – премина тази есен най-старият у нас специализиран кариерен форум за отраслите ИТ, комуникации и аутсорсинг, организиран от HR компания и кариерен сайт JobTiger. 13-ите „Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг“ дадоха възможност на над 1900 кандидати за нова работа или стаж да се срещнат с представителите на общо 79 водещи компании.

„На пазара в страната оперират офиси на повече от 60 глобални софтуерни бранда, а предприемачи от повече от 20 националности от цял свят продължават да отварят нови компании, R&D центрове и бекофиси – каза по време на официалното откриване на форума на 7 октомври в София г-жа Ивелина Пенева, зам. министър на икономиката – През периода 2014-2020-а работните места в сектора имат много ясно изразена тенденция за ръст, като от 20 000 в началото на периода са нараснали до 37 000 през 2020-а. Очакванията са, че през 2024 г. в софтуерния бранш ще работят над 58 000 души.“.

Изданията на живо бяха в три града – в зали и на открито
Над 40 компании се включиха в изданията на живо, които тази година бяха в три университетски града – София, Варна и Габрово, където в последния момент бе решено форумът да се проведе на открито пред местния Технически университет. Промяната се наложи заради влезлите в сила същия ден мерки, забраняващи на хора без „зелен сертификат“ да посещават събития в закрити помещения. Въпреки препятствията, тази година в габровския форум се включиха рекорден за града брой фирми – цели 14!

Почти двойно повече работодатели, спрямо миналата година, участваха във Виртуалния ден
Миналата есен за първи път Дните на кариерата за секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг се състояха и в онлайн формат. Тогава щандове имаха 22 фирми. Безопасният и достъпен вариант за срещи между предлагащи и търсещи работа тази година обаче бе предпочетен от близо два пъти повече компании и щандовете бяха 37. Над 600 интервюта за работа бяха проведени само за 6 часа по време на втория Виртуален ден на кариерата за секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг на 20 октомври.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Вашият Employer Branding на JobTiger.bg - силен канал за комуникация и представяне

В последната година HR общността по света все по-усилено говори за важността на изграждането и поддържането на работодателската марка именно след бурните промени през 2020. Светът става все повече дигитален и компаниите имат нужда от все повече и разнообразни онлайн канали за комуникация.

Employer Branding услугата на JobTiger.bg е именно такъв онлайн канал за комуникация в полза на кандидата, където цялата важна за него информация може да бъде показана в синтезиран вид. Създадена е именно за компаниите, уважавани на българския пазар на труда заради грижите им за развитието и просперитета на служителите им и за въвеждането на добри HR, социални и екологични практики.

Вашият Employer Branding е независим канал, който има за цел именно да скъси дистанцията между вас и подходящите служители, да ви отличи от останалите работодатели и да разгласява информация за най-отличаващото ви на пазара на труда. Той ще отговори на максимален брой въпроси, които си задават търсещите работа, преди да кандидатстват в компанията. Каналът разгласява информацията и по установените канали и социалните мрежи на JobTiger.

Вижте профилите на работодатели, които вече използват услугата като Axway, АББ България, Schwarz IT Bulgaria, Telenor Bulgaria EAD, Лидл България, Cargill Bulgaria и разберете как да се отличите и вие с вашия работодателски профил.

Цената на Employer Branding услугата е 2000 лв. без ДДС за година и включва и публикуването на неограничен брой корпоративни обяви.

Предизвикателствата за привличане и задържане на подходящи кандидати се превръщат в централен въпрос за дългосрочните политики на много компании. На фокус се поставят дългосрочните инвестиции в развиване на работодателската марка.

Нищо не е по-показателно за една компания от поведението ѝ по време на динамично променяща се среда. Стабилното, сигурно и надеждно корпоративно лице е основният фактор, който вдъхва доверие у потенциалните партньори, клиенти и служители.

Как да запазим своя корпоративен образ? Как да развием и комуникираме работодателския си имидж, така че да се възползваме максимално от възможностите (сега и за в бъдеще) и да привличаме лоялни партньори, клиенти и качествени служители?

В JobTger.tv представихме няколко препоръки как да се адаптирате и да извлечете оптимални ползи за компанията: https://jobtiger.tv/hr-industriya/employer-branding/employer_branding_2021
 
ИНТЕРЕСНО ОТ HRINDUSTRY.BG
Работодателите нямат право да задължат служителите си да се ваксинират

В дните на Европейската седмица за безопасност и здраве при работа се насочва фокус към общественото здраве.

До 29 октомври се провежда Европейската седмица за безопасност и здраве при работа. Всяка година през октомври (календарна седмица 43) експерти по безопасност и здраве при работа от целия ЕС и извън него, провеждат серия от активности, с които да повишат информираността за безопасни и здравословни работни места. Организирана от EU-OSHA (Европейската агенция по безопасност и здраве при работа) и нейните партньори, всяка година тази седмица има за цел да повиши осведомеността за важността на активното управление на безопасността и здравето на работното място.

Тази година темата е: Здравословните работни места облекчават натоварването.

  • HR Marketplace: Кратък курс за щастие
  • HR Marketplace: Contipso Learning
  • Дейности в областта на Човешките ресурси, които могат да бъдат автоматизирани с помощта на технологиите
  • HR Marketplace: Моят работен баланс - програма за здраве и мотивация