ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Предстартовото броене за „Дни на кариерата“: IT, Комуникации и Аутсорсинг започна
Остават само 10 дни до първото от поредицата специализирани събития „Дни на кариерата“: ИТ| Комуникации | Аутсорсинг, по време на които стотици млади специалисти ще открият първата си работа или стаж в утвърдени български и международни компании. Но за постигането на тази цел е необходимо да се отдели време и енергия, за да бъде подготовката на всеки кандидат завършена и пълноценна.

Подготовката за участие е изключително важна и до голяма степен предопределя успеха на всеки кандидат. Структурираният подход изисква от кандидатите да проучат предварително фирмите участници в изложението, да си приготвят подходящ комплект от документи, да комуникират ефективно със специалистите по подбор на персонал по време на събитието и да поддържат връзка с тях, след приключването на изложението.

Важно е също така да се отбележи, че в първото от поредицата събития „Дни на кариерата“ ще участват над 80 водещи български и международни компании, сред които JobTiger, JobTiger Recruitment, ADASTRA Bulgaria, VMware, 411 Маркетинг ЕООД, Ipsos, Televic/Demasys, Bulwork, regiocom, Software Group, GfK Bulgaria, Dopamine, 60K, Mobile Systems, A Data Pro, NATEK Bulgaria, Sutherland Global Services, DataArt Bulgaria, Ataccama Bulgaria, Printec Bulgaria, Atos IT Solutions, Accenture Bulgaria, ЦСБ-Систем България ЕООД, TELUS International Europe. Сред тях се открояват телекомуникационни гиганти, утвърдени IT фирми и известни компании от BPO сектора. Независимо от разликите между тях, всички компании са водени от съображението, да открият добре подготвени и комуникативни млади хора.

И в трите града ще се проведат и дискусионни панели, „Особености на ИТ кариерата“, по време на които ще се обсъдят актуални теми, свързани с пазара на труда и качествата, които се търсят у кандидатите за работа. Регистрацията за дискусионните панели е вече отворена. Може да запазите своето място тук.

Заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите IT, Комуникации и Аутсорсинг на 12 октомври в Интерпред – СТЦ София, на 16 октомври в Конгресен център на Пловдивски панаир и на 18 октомври в Swiss Belhotel Варна.

Кариерният форум се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Златен спонсор на събитието е iCARD, бронзов спонсор TeleTech Eastern Europe. Организационен партньор е Интерпред – СТЦ София.
Кой е ТОП ИКТ Работодател за 2017-та година? Съвсем скоро предстои да разберем.
Отбележете в календара си датата 10 октомври, когато за шеста поредна година, ще споделим какви са водещите HR практики и пред какви предизвикателства, свързани с ангажираността и удовлетвореността на служителите, са изправени HR специалистите и управителите на компаниите в един от най-динамично развиващите се сектори в България. Кръглата маса и дискусията ще бъдат посветени на тема, която безспорно е интересна за всички, а именно - „В началото бе Словото или силата на вътрешната комуникация“.

Стоян Ганев, Управител на ААА, Елена Маринова, член на УС и Председател на Комисията по образование на БАИТ, президент на Мусала Софт, Георги Първанов, Член на УС на БАУХ и Светослав Иванов, изпълнителен директор на БАА, са само част от имената на участниците в кръглата маса, а кои са останалите, скоро ще споделим.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Местата за участие на работодатели в „Дни на кариерата“ 2017 в сектори: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти са почти изчерпани

На 30 ноември 2017 за осми пореден път във фоайето на „Университета за национално и световно стопанство“, София, ще се проведе специализираният кариерен форум „Дни на кариерата“ 2017 в сектори: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. По традиция форумът има за цел да събере на едно място студенти и млади специалисти с водещите български и международни компании, които търсят служители с умения и познания с икономическа насоченост.

В рамките на деня, от 10:00 до 17:00 часа, компаниите участници ще имат възможност да представят пред младите посетители своите свободни работни и стажантски позиции.

В края на деня ще се проведе и томбола с награди от фирмите-участници, в която могат да участват всички младежи посетили събитието.

За повече информация относно регистрацията и всички останали възможности, от които може да се възползва вашата компания на предстоящото събитие, може да се вържете с екип „Събития“ на JobTiger на:
events@jobtiger.bg
02/ 4918 013
02/49 180 22

Кариерният форум се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, с организационната подкрепа на „Университет за национално и световно стопанство“, Междууниверситетски център за развитие на кариерата и Студентски съвет при УНСС.
 
Интересно от JobTiger.tv
#HRInterview: Владислава Вълчкова, HR Generalist, Software AG

Запознайте се с г-жа Владислава Вълчкова, HR Generalist в Software AG. Тя отдели от времето си, за да отговори на въпросите, които отправихме към нея. Темите, по които си говорихме, са важни за бранша и се надяваме, че ще бъдат от полза за всеки специалист. Интервюто се проведе малко преди осмото издание на наближаващия специализиран кариерен форум „Дни на кариерата“ 2017, ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. На самото събитие в София ще можете да се срещнете с представители на Software AG.

  • Системи за електронно обучение
  • IT истории – Петър Велков
  • Изследване на Google, 2 години и 180 екипа: по какво си приличат успешните?
  • Как да си намерите работа след родителски отпуск?
  • Глупавата грешка в LinkedIn, която вреди на репутацията ви
  • Честит 19-ти рожден ден на Google
  • Според психологията: каква работа е подходяща за вас, спрямо вашия характер? (Част 2)
  • #HRInterview: Тихомира Неделчева, HR в Datamax
  • 3 неща, които никога да не казвате на рекрутър
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Employer Branding Summit

В средата на октомври всички интересуващи се от Employer Branding и как могат да се позиционират по-добре като работодател на пазара на труда, ще имат възможност да се присъединят на двудневното събитие Employer Branding Summit. На 12 и 13 октомври 10 специално подбрани лектора ще представят и обсъдят новостите в сферата на работодателската марка. Част от лекторите са: Али Аяз, Дейвид Зингер и Георги Малчев.

Вземете своето място на първото издание на Employer Branding Summit на преференциална цена! Използвайте код JobTiger10Dis за 10% отстъпка при регистрация на сайта на събитието: http://www.employerbrandsummit.com.
Дни на италианското образование в София и Варна

Италия претендира да е една от най-красивите страни в света! Известна със своя стил, античност и архитектура, тя привлича милиони туристи и над 70 000 студенти от цял свят, търсещи висококачествени академични програми в Европа. Тъй като все повече университети въвеждат програми на английски език, страната на ботуша се нарежда сред десетте най-предпочитани дестинации за обучение в чужбина!

Това е поводът за шеста поред година изложението „Дни на италианското образование“ да покани представители на едни от най-добрите учебни заведения в Италия, за да запознаят българската публика с предимствата на своето обучение. Събитието ще се проведе в следния график:

14 октомври в СТЦ „ Интерпред“, София
15 октомври в хотел „Голдън тюлип“, Варна.


Входът за събитието е свободен с предварителна регистрация ТУК.