ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Очакваме ви на 13 февруари на HR Industry 2014
Третото издание на единственото изложение за компании, предлагащи услуги в сферата на човешките ресурси HR Industry 2014, предстои. Събитието ще се състои на 13 февруари (четвъртък) в Интерпред – СТЦ София.

Тенденциите в HR бранша тази година ще бъдат представени от 41 водещи фирми, занимаващи се с подбор на персонал, одит, обучения, тренинги и тимбилдинги, HR outsourcing, здравно и пенсионно осигуряване, временна заетост, трудова медицина и други.

Посетителите на HR Industry 2014 ще могат да се запознаят с най-търсените услуги и иновации в управлението на човешките ресурси, ще имат възможността да обменят ценни идеи и опит с водещите HR специалисти и мениджъри на най-големите български и международни компании. Като подарък, всеки посетител ще получи издание на специализирания каталог на HR индустрията за 2014 г.

Освен изложбените щандове, посетителите ще имат възможност да посетят и семинарната програма. Тази година в нея се включиха 16 от изложителите, като презентациите ще се състоят успоредно в две зали. Сред темите, които ще бъдат дискутирани са:
  • Видео интервютата като иновативен метод за подбор на кадри;
  • Развитие на лидерството в България;
  • Администриране на трудовите отношения;
  • Коучинг в действие;
  • Поведенческата интелигентност в управлението на хора и много други.
Входът за посетители е свободен.

За повече информация посетете hrindustry.bg.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Последни дни за ранна регистрация за „Национални дни на кариерата” 2014

Всички компaнии, които желаят да участват, могат да се запишат на преференциални цени до 19 февруари 2014 г.

Тринадесетото издание на най-големия кариерен форум в България стартира на 18 март в София, Национален дворец на културата, ет. 5.

И тази година форумът ще се проведе в седем града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас, в периода от 18 март до 10 април.

На форума студентите и младите специалисти ще имат възможност да изберат най-подходящата компания и длъжност за начало на своята професионална реализация. Нещо повече – част от датите на предварителните срещи със студенти, на които специалистите от JobTiger ще дадат съвети за търсенето на работа и стаж по време на кариерния Форум, вече са известни.

До момента, участие са заявили 103 компании от различни бизнес сектори, които ще представят своите стажански програми и свободни позиции. До 19 февруари може да се запишете за участие на преференциални цени.

За повече информация за ранната регистрация и тринадесетото издание на форума можете да се обърнете към екипа на JobTiger на телефони: 02 49180 14/ 18/ 22 или email: office@jobtiger.bg.
Първото обучение от Практическата HR школа ще се проведе на 28 февруари

През 2014 г. практическата HR школа ще стартира с обучение посветено на изграждането на документални взаимоотношения със служителя.

Обучението е насочено към всички специалисти, с генерализирана HR функция и има за цел да представи актуалните промени в законодателството и практическите проблеми, свързани с прилагането на тези промени, както и капаните на законите и тънкостите за тяхното преодоляване.

Ползата за всеки участник от това обучение е възможността да получи опит и знания от практиката за преодоляване на кризисни ситуации и казуси, свързани с администрирането на персонала. Всеки участник ще има възможност да се запознае с различни техники за преодоляване на проблеми и ефективни инструменти, които са в помощ при работата в сферата на ЧР.

Повече информация за програмата на предстоящото обучение и практическата HR школа може да научите тук: http://www.jobtiger.bg/info/trainings/hr-academy/?ln=2
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране | февруари 2014 г.

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

За записвания и допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
 
Новини от Kosher.bg
Подкрепете клуб в Kosher.bg

Един от най-активните клубове в Kosher, търси подкрепата на компании, които имат отношение към спорта. Спортен карате клуб "Академик" Свищов - Киокушин Карате е сдружение с нестопанска цел, което обединява студенти около идеята за развитие и популяризиране на спортна дейност на територията на град Свищов. Организацията се ръководи от възпитаници на Стопанска академия “Д. А. Ценов” - град Свищов. Направлението, в което работи студентското сдружение е да направи бойните изкуства достъпни за всички, като организира безплатни тренировки по карате Киокушин. Основната цел на Спортен карате клуб „Академик” (Свищов) е да се популяризира Киокушин карате, за да върне младите хора в спортните зали.

Клубът се нуждае от подкрепа, за да обнови спортната си екипировка и да закупи еднакви екипи за целия отбор.

За подробна информация се свържете с екипа ни или посетете страницата на клуба в Kosher.bg.
 
Интересно от JobTiger.tv
HR Industry 2014 наближава

Събитието ще се състои на 13 февруари (четвъртък) в Интерпред – СТЦ София. Третото издание на единственото изложение за компании, предлагащи услуги в сферата на човешките ресурси HR Industry 2014 предстои. 

Behr-Hella Thermocontrol GmbH продължава да набира персонал
По-възрастните колеги са добър пример
Безработни ще развиват собствен бизнес
Британски политици отново обмислят ограничения на трудовия пазар за българи и румънци
Социалните придобивки – работи ли този мотивационен механизъм?
Любопитно от JobTiger Блог
Как да разберем, дали наистина искаме да си сменим работата?

Ако сте имали много работодатели, това отчасти ви прави да изглеждате опитен и ценен кадър,  с разностранен опит.  Но от друга страна, ако твърде често сте се местили от фирма на фирма, може и да станете по-малко желани от работодателите.

Харизма – как да я “научим”, ако не ни е вродена
Къде грешат жените в управлението на тялото си?
5 причини да сме без приятели в офиса
Няколко съвета за elevator-pitch
Тигърът на тиймбилдинг!
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Изградете екип, който успява - People Management Conference с Дейвид Смит

Британската звездата в управление на екипи - Дейвид Смит, идва в България за първото издание на „People Management Conference“. Събитието ще се проведе на 27 март 2014 в Интер Експо Център, София.

По време на конференцията ще научите как да станате основен катализатор на продуктивността на Вашия екип, да наемате правилните хора и да ги поведете към успех.

Дейвид Смит има 34 години опит в изграждането и управлението на екипи. Той е високо уважаван автор, лектор, консултант и ментор на различни изпълнителни директори, HR директори и мениджъри на високо ниво управляващи екипи. Дейвид Смит е и председател на Управителния съвет на”Института за изследване на заетостта” във Великобритания.

„People Management Conference“ е бизнес обучение за:
- Мениджъри на малки, средни или големи екипи;
- Предприемачи и собственици на малък бизнес;
- HR професионалисти;


Пълна програма, повече информация за Дейвид Смит, отзиви от предишни негови обучения и “People Management Conference”, можете да намерите на сайта на събитието: http://www.peoplemanagement.biz/