Лятото е тук! Пожелаваме Ви приятни летни дни и незабравими отпускарски емоции :)
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Първото издание на Business Leaders and HR Meetup премина успешно

Business Leaders and HR Meetup е най-новото събитие в портфолиото на JobTiger. Динамичността в развитието на пазара на труда, се оказа благоприятна предпоставка за да развием и променим 12-годишната си традиция. Познатият формат за неформални професионални срещи на HR бранша - HR Weekend смени своето име във връзка с новия формат на събитието. Business Leaders and HR Meetup цели да подобри взаимоотношенията на доверие, диалог и единство между бизнес лидерите и HR специалистите в името на успеха и устойчивото развитие на всяка една компания. Форматът се проведе за първи път на 30 юни и 1 юли и протече под формата на дискусионни панели и сесия за обратна връзка.

Дискусиите бяха отворени и се фокусираха върху важните проблеми на пазара на труда. Активно се обменяха мнения, добри практики, препоръки и ценен личен опит. Модератори на първото издание на BLHRM бяха: Христо Стоянов, Директор Човешки ресурси на Херти-М ООД и Артемис ООД и Стоян Ганев, управител на Audit Advice Associates. Панелистите, които споделяха добри практики от опита си, бяха: Мартин Заимов, Supervisory Board Chairman – Societe General Expressbank; Елена Маринова, President – Musala Soft; Мария Шейтанова, Member of the management board and executive director – Tokuda Bank; Светлозар Петров, Managing Director – JobTiger; Георги Бачев, Managing Director – PFSweb Bulgaria; Мая Янева, Site Director – Sitel. Участниците, които присъстваха бяха специалисти от 40 компании и организации в различни бизнес сектори.

Предиобедната дискусия бе относно една от най-дискутираните теми в последните години - Employer Branding. След като ни запозна с последните теории в Employer Branding-a, модераторът Христо Стоянов отправи въпроси за размисъл на участниците в BLHRM.

Втората част от събитието Business Leaders and HR Meetup бе посветена на оnboarding-а. Темата за въвеждащите обучения в различните компании бе изпълнена с множество мнения, споделяне на опит, разностранни дискусии и казуси, които ежедневно стоят пред голяма част от специалистите по човешки ресурси. Модераторът Стоян Ганев бе подкрепил презентацията си с множество изследвания и примери от реалния бизнес.
Като добра практика, бе изведено наличието на on boarding стратегия за първите два, четири и осем часа, а след това и дългосрочно. Стана ясно, че onboarding-ът започва още при интервюто за работа.

Участниците не само, че успяха да дискутират едни от най-важните теми, засягащи пряко динамичния пазар на труда в България, но и изпратиха стария и посрещнаха новия месец, с традиционната July Morning програма по посрещане на първото юлско слънце.

Вижте какво споделиха участниците в срещата в JobTiger.tv

Business Leaders and HR Meetup се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Българска асоциация за управление на хора бе медиен партньор на събитието.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Младежка карта DSK EYC - страхотна възможност за Вашите служители до 30 годишна възраст

Заедно с партньорите ни от АПАО искаме да споделим с Вас, една страхотна възможност, от която биха могли да се възползват Вашите служители до 30 годишна възраст.

Това е новата Младежка карта DSK EYC, която предлага множество намаления и отстъпки в страната и чужбина.

Предлагайки на Вашите служители да се сдобият с DSK EYC, Вие:

  •  Ще повишите мотивацията им, показвайки загриженост към тяхното свободно време;
  •  Ще дадете шанс на студентите да използват картата и като студентски документ, а на всички останали да се възползват
     от атрактивни намaления:
     ‐ кино Арена, театър София, Escape room, Playground;
     ‐ Food Panda, BG Menu, KFC;
     ‐ Sport Depot, Orange center, SlS, Bouderland;
  •  Ще им дадете достъп до банкова сметка с една от най-ниските такси обслужване в страна и без комисионни при теглене от
   терминални устройства. Служители притежаващи сметки в Банка ДСК, могат да обвържат своята DSK EYC със съществуваща
   сметка.

Издаването на картата е изключително лесно.

За повече информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:
E: sales@jobtiger.bg
M: (+359) 882 78 17 65
 
Интересно от JobTiger.tv
Личният контакт е най-важен при въвеждащото обучение

Business Leaders and HR Meetup е най-новото събитие в портфолиото на JobTiger. Форматът се проведе за първи път на 30 юни и 1 юли в Пловдив и събра на едно място шестима панелисти бизнес лидери и HR специалисти от над 35 компании от различни сектори.

Изпълнителният директор на Токуда Банк, Мария Шейтанова, бе един от панелистите по време на събитието. Пред камерата на JobTiger.tv тя изложи своята теза, че employer branding-ът не може да се разглежда като самостоятелна част, а е интегрален към цялостния бранд на компанията, в който се преплитат стратегия, култура, процеси, взаимоотношения с клиенти и т.н.. „Цялата тази система трябва да е хомогенна.

  • Прогнозата на Светлин Наков за бъдещето – от ИТ-тата до такситата
  • Как да продължите да търсите работа активно през лятната ваканция?
  • Най-добрият лек за стреса, който е безплатен
  • Codix на Be IT Conference: Корпоративните приложения стават по-интуитивни
  • 8 вредни комуникационни навика
  • „Трябва да започне утвърждаване на HR професията“
  • Как да намерите правилния път, когато искате да започнете нова кариера?
  • УниКредит Булбанк на Be IT Conference: Решения за организация на масиви от данни
  • Ето какво да направите, ако искате да увеличите IQ-то си