ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Срокът за регистрация в ТОП ИКТ Работодател 2013 е удължен до 31 май 2013г.  
Поради големият интерес към проучването, срокът за записване на компании, за участие във втоторо издание на ТОП ИКТ Работодател – 2013, е удължен до 31 май 2013г.

Единственото по рода си проучване на компаниите от ИКТ сектора в България се провежда за втора поредна година като инициатива на  технологичния издател ICT Media и JobTiger, Кариерен сайт и HR компания.

Кой може да участва?
За да се включите в проучването, в компанията ви трябва да са наети минимум 50 служителя на пълно работно време и основната ви дейност да попада в една от изброените категории:
 • Телекомуникации
 • Развой на софтуер
 • Производство и асемблиране на хардуер
 • Продажби на софтуер, хардуер и комуникационна техника на крайни клиенти
 • Системна интеграция
 • Дистрибуция на софтуер, хардуер, комуникации
 • Аутсорсинг на ИТ услуги и продукти
 • ИТ услуги
Защо да участвате?
Вижте какво споделиха някои от участниците в миналогодиншното издание на проучването, защо е важно за техните компании да участват периодично в проучването ТОП ИКТ Работодател: http://jobtiger.tv/news/zashto-e-vazhno-da-se-uchastva-v-prouchvaneto-za-nay-dobur-it-rabotodatel

За повече информация и записвания:
W: http://topictemployer.bg
Т: 02/49 180 14, 20
М: 0882 213 750, 0884 070 906
Е: topict@jobtiger.bg
 
Дни на кариерата във ФМИ 2013! Последни дни за регистрация на работодатели.
Очаквайте през м. Юни XIX-тия
уикенд на HR екипите в България
 
 
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:
Продавайте в интернет с Duplex.bg

Duplex.bg е иновативен уеб портал, който стартира вече и в България. Той има бизнес модел подобен на световните лидери в този сектор – Alibaba.com, Ebay.com и други. Duplex.bg не е просто бизнес каталог, а B2B платофрма, която дава възможност на Вашия бизнес да се развива успешно онлайн като публикувате всеки отделен продукт или услуга под формата на обява. Duplex.bg осъществява реални сделки между бизнеса и потребителите в България.

При нас всяка фирма получава:
 • Уникален съдържателен уебсайт.
 • Оптимизирани страници.        
 • Челни позиции в търсачките.
 • Повече посещения от клиенти.
 • Реални продажби.
Фирмите имат възможност да направят както безплатна регистрация, за да тестват функциите на плаформата, така и да активират платен абонамент за цялостна, завършена визия и максимална ефективност на присъствието.
За участие можете да се регистрирате на страницата на Duplex.bg, като ползвате отстъпка от 30% за всички платени абонаменти: http://duplex.bg/

За повече информация:
t: + 359 2/ 996 23 53
m: + 359 879/ 20 20 12   
 
Интересно от JobTiger.tv
Регистрациите за Български награди за уеб 2013 започнаха

Български награди за уеб се организират за 5-та поредна година. Целта на конкурса е да насърчава специалистите в българското Интернет пространство да се стремят към професионализъм и да стимулира добрите практики.
До 24.00 часа на 13 май 2013 г. (понеделник) може да си направите ранна регистрация в конкурса.

Защо е важно да се участва в проучването за най-добър ИТ работодател
Горан Арсов, директор „Човешки ресурси” на Изи Кредит: Предприемаческата академия е шанс за реализация в една от най-успешните български финансови институции
Европейската комисия представя планове, в подкрепа на търсещите работа в други европейски държави
МТСП предлага спестени 30.5 млн лв. по ОП РЧР да се преразпределят по действащи схеми за заетост и образование
Любопитно от JobTiger Блог
7 изненадващи причини да не ви наемат на работа

Нормално е да се чудите, защо не ви викат на интервю за работа, или не ви търсят за второ интервю, след първото. Особено пък за работни позиции, за които изглеждате като перфектен кандидат. Разбира се, можете да попитате HR мениджъра какво се е случило, но нищо не пречи първо сами да анализирате ситуацията. Възможно е да сте допуснали една от следните грешки.

5 чести нетуъркинг грешки
Телефонно интервю – 1 полезен съвет
В три изречения (LXVIII)
5 съвета за по-добър сън
Петъчен HR и офисен хумор (CXX)
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ:
Започна образователната програма на Samsung – Trends of Tomorrow

Образователната програма на Samsung Electronics, България – Trends of Tomorrow, която подпомага ученици между 16 и 19-годишна възраст, стартира тази година обиколката си в страната с посещение в гр. Враца. Градът е първата спирка на специалистите от Samsung и JobTiger.

Ученици от общо 4 училища в града ще вземат участие в урока за успешно начало на кариерата. Нели Малакова, специалист по човешки ресурси от JobTiger и Кристина Щерева, ПР мениджър на Samsung Electronics, България ще информират тийнейджърите за пазара на труда, как да търсят успешно работа и как да направят успешно CV.

Програмата е насочена към подобряване на дигиталните умения на учениците. Те имат възможност да получат  – Европейски сертификат за компютърни умения, който младежите могат да спечелят в онлайн приложение.
Ден на отворените врати за програма “Предприемаческа академия“

Новосъздадената Предприемаческа академия на Изи Кредит и Нов български университет, с медийното партньорство на JobTiger, вече набира кандидати за курсовете, които ще започнат в края на този месец. Само за няколко дни десетки българи от цялата страна изпратиха заявки да се обучават за фирмени мениджъри, информираха от финансовата институция.

Всеки заинтересуван може да посети Деня на отворените врати на Предприемаческата академия в Нов български университет на 17 май от 16 часа в зала 310 (Корпус 1). Програмата на академията ще бъде представена лично от създателите на Изи Кредит – Станимир Василев и Неделчо Спасов, с участието на Декана на Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение към НБУ.

Информация за записване за Ден на отворените врати и за курсовете в Предприемаческата академия може да прочетете тук: http://www.easycredit.bg/Academy?REFERRER=
 
ПАРТНЬОРСТВА:
VMware:

VMware е генерален спонсор на Дни на кариерата във ФМИ 2013.

VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в сферата на виртуализацията и облачните инфраструктури. Решенията, които предоставя, дават възможност на компании от различни мащаби да разгърнат потенциала на ИТ услугите чрез намаляване на тяхната комплексност и увеличаване на тяхната гъвкавост. VMware им дава възможност и да адаптират свой собствен модел на работа в облака, който адресира индививидуални им нужди.

С повече от 480,000 клиенти и 55,000 партньори в цял свят, продуктите на VMware позволяват бърз преход към облачните технологии, запазвайки съществуващите вече инвестиции в IT инфраструктурата и подобрявайки нейната сигурност и контрол.

VMware в България:

VMware е на българския пазар от 2007-ма година. В София компанията е представена от център за развойна дейност, в който работят повече от 350 софтуерни специалисти, специалисти по контрол на качеството, технически документатори, дизайнери на потребителски интерфейс и други. Това е най-големият R&D център в регион (EMEA – Европа, Близък Изток и Африка) и един от най-успешните за компанията в глобален мащаб.

През 2012 VMware е обявена за ИТ компания на годината.

Отворени позиции:
Центърът за развойна дейност в София продължава да се разраства. Всички отворени позиции на компанията можете да видите на: За повече информация относно отворените позиции и възможностите за работа във Vmware Bulgaria, можете да се свържете с нас на: jobs-bg@vmware.com

Курс по виртуализация във „VMwarе IT академия”:

През февруари Факултета по математика и информатика към СУ стана член глобалната Vmware IT Academy в България. Академичната програма на VMware е предназначена за запознаване с принципите на виртуализацията, както и за инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри: http://vmware.uni-sofia.bg/content/home.

Научете повече за академията в интервю с нейните преподаватели.

Полезни връзки: