ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
FMI 2013
„Дни на кариерата“ във ФМИ 2013 | 21 – 22 май 2013 г.
На 21 и 22 май ще се проведе четвъртото издание на „Дни на кариерата“ във Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски“. Форумът отново ще даде възможност на студентите да се срещнат с водещи работодатели, които предлагат стаж и работа в сферата на информационните технологии.

Събитието ще се проведе на открито и ще даде възможност на студентите от ФМИ, ТУ София и всички останали студенти с интерес в сферата на информационните технологии, за срещи и интервюта с бъдещи работодатели.

Семинарната програма и тази година ще включва интересни презентации, демонстрации и казуси от практиката на компаниите – участници, чрез които те ще представят своята дейност, продукти и атмосферата на работа в компанията.

Организатори на събитието са Кариерният център на ФМИ и JobTiger. Генерален спонсор на събитието е VMWare Bulgaria.

За допълнителна информация и записвания http://careerdays.bg/Dni-Na-Karierata-FMI/2013/,
или се свържете с екипа на JobTiger:

Елеонора Тодорова
m: (+359) 884 505 609,
t: (+359) 2 49 180 22,
e: eleonora@jobtiger.bg
 
„ТОП ИКТ Работодател 2013”
Запишете се за участие!
Webit Digital Summit 2013 |
24 – 25 април 2013
 
 
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
„Национални дни на кариерата 2013 – Добра Кариера, Добър Живот” - дванадесетото издание на най-големия кариерен форум в страната приключи успешно

На 3 април 2013г. в гр. Бургас завърши дванадесетото издание на най-големия кариерен форум в страната –  „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2013, който тази година отново се проведе в седем университетски града. Традиционно Форумът, организиран от JobTiger с подкрепата на Нестле България, среща работодатели с млади специалисти и студенти и дава възможност на младите хора да намерят работа или стаж в предпочитана от тях компания.

134 компании от цялата страна взеха участие в най-голямата среща на търсещите и предлагащите работа в България. Тази година форумът бе посетен от 16 500 младежи. И тази година по време на Форума беше организирана семинарна програма под формата на фирмени презентации и решаване на казуси в София, Варна, Пловдив и Свищов. Презентациите бяха общо 32 на брой и преминаха при засилен интерес от страна на студентите и младите специалисти.

И през 2013г. „Национални дни на кариерата“ бяха придружени от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), по време на които студентите получиха ценни съвети за поведението си по време Форума. Тази година предварителните „работилници“ бяха общо 18 на брой и се проведоха в различни университети в цялата страна.

„Национални дни на кариерата 2013 – Добра Кариера, Добър Живот“ в цифри:
  • Фирми-участници: 134 фирми, в 7 града;
  • Посетители: 16 500;
  • Семинарна програма: 32 презентации в 4 града.
В крайна сметка организаторите отчитат дванадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ като успешно. Форумът отново допринесе за повишаването на шансовете за професионална реализация на младите и амбициозни хора в България.

На сайта на JobTiger (www.JobTiger.bg) и на careerdays.bg ще намерите подробна информация и статистика за събитието.
Кой спечели стипендията на TUV AUSTRIA Academy Мениджмънт?

TUV AUSTRIA Academy за четвърта поредна сесия подбира и обучава най-добрите млади и успешни мениджъри и им предлага познанията на лектори  от световно ниво с голям практически опит и поглед.

Тази година JobTiger.bg проведе конкурс за стипендия за курса TUV AUSTRIA Academy Management Program- Bulgaria. От многото кандидатури на креативни и успели млади хора бяха избрани малко – по автобиография и мотивационно писмо.

Победителят в конкурса се казва Владимир Гюров и работи като програмен мениджър в голяма международна компания. С голям потенциал и социален опит, г-н Гюров се представи цялостно и отлично. TUV AUSTRIA Academy предложи  половин стипендия на подбрана част от финалистите за показани качества и успешно изграден имидж.

От TUV AUSTRIA Academy и Jobtiger.bg се надяват тази стипендия да стане лична амбиция за много хора, работещи в сферата на мениджмънта и управлението. Сред тях ще бъдат водещите бизнес лидери, политици и общественозначими личности на България днес и утре.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:
Пълно обучение за работа с полиграф - за първи път в Европа

Фирма "Асес" ЕООД организира за първи път в Европа Обучение за работа с Полиграф, съвместно с Backster School of Lie Detection. Курсът ще бъде сертифициран от Backster School и всички успешно преминали обучението, ще получат възможност за членство в Американската Полиграфска Асоциация (АПА).

Обучението ще се проведе от водещи в областта специалисти от Backster School, a специални гост-лектори ще бъдат Реймънд Нелсън - член на Борда на директорите на АПА и Дж. А. Мате - автор на учебници за работа с полиграф.

Курсът стартира на 27 Май 2013 г. в гр. София и ще е с продължителност два месеца.
За повече информация, посетете уеб сайта на фирма Асес: www.assess.bg

Можете да намерите Апликационна форма за записване на: http://www.assess.bg/images/pdf/ASSESS_AppForm.pdf
 
Новини от Kosher-a
Пролетта дойде и студентите в Kosher.bg се захванаха за работа:
  • Бяха създадени 9 нови клуба;
  • Студентите от клуб "Финанси" към икономически университет - Варна се представиха отлично на провелата се във ВВМУ „Научна сесия за курсанти и студенти”, както и на срещата-дискусия със Свилен Георгиев FLM Мениджър на тема "Първи стъпки в бизнес индустрията в Германия".
  • Колегите им от Marketing Academy Club към Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов също организираха публична лекция на тема: "Маркетинг предизвикателства – всеки ден!". Гост-лектор бе Анна Пенчева – маркетинг мениджър на “Дипломат Корпорейшън” ООД.
  • Свищовските Банкери на бъдещето също бяха дейни пчелички. Те успяха да отразят най-пълно проекта на УниКредит Булбанк "Моята банка на бъдещето 2.0." Миналогодишните победители в програмата се срещнаха отново с представители на банката (http://www.uni-svishtov.bg/?page=ZoomActivities&id=2521).
Новия дизайн и подобрените функционалности на платформата Kosher.bg дават възможност настудентите да бъдат активни и да отличат своята идентичност като отнесат дейността на клуба си към определена сфера на дейност. Студентите могат да избират измежду повече от 40 професионални направления. Избирайки своето професионално направление, клубът им става по-лесено разпознаваем и откриваем за компаниите, които търсят съмишленици в Kosher.bg за своите проекти.

Заповядайте в Kosher.bg и ще се уверите сами!
 
Интересно от JobTiger.tv
„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2013 приключиха успешно

16 500 младежи посетиха Форума в седемте града и получиха възможност да кандидатстват
за работа или стаж в 134 компании.

Виена дава стипендии за магистратури по медиен мениджмънт
УниКредит Булбанк кани студенти в банката на бъдещето
Отново стартира конкурсът “Най-добрата работа на света”
Детайлите при търсене на работа – практически съвети
Ден на отворени врати в Проксиад
Любопитно от JobTiger Блог
Впечатления от Национални дни на кариерата 2013 в Пловдив и Бургас

Вижте какво видя екипът на JobTiger по време на „Национални дни на кариерата“ 2013 в Пловдив и в Бургас, в снимки.

Как да подобрим ефективността си, чрез почивки
5 въпроса, върху които да помислим, преди да приемем мениджърска позиция
Търсенето на първа работа – бърз съвет към новаците
Кога сме най-ефективни?
Как да бъдем позитивни, докато си търсим работа