ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Как да намерим подходящи служители за 5 часа?
Едва ли има компания, която не се е сблъсквала с проблема да намери правилните кадри за отворените си работни позиции. Конкуренцията на пазара на труда става все по-голяма, а добре обучените и опитни хора – все по-малко. Голяма част от работодателите наемат младежи, които впоследствие преминават през различни вътрешнофирмени курсове и обучения, но това е дълъг процес, който коства време и средства. Днес вече има и друг, по-лесен и удобен начин за намиране на правилните специалисти!

Виртуални дни на кариерата е първият в България изцяло онлайн кариерен форум. Уникалното събитие ще се проведе за пети път на 16 май 2018 г. от 11:00 ч. до 16:00 ч. и ще даде възможност на работодатели от различни бизнес сектори лесно да се свържат с подходящи кандидати. А как става това? Отговорът е: „Бързо и удобно“:
  • В рамките на пет часа, могат да се проведат неограничен брой кратки интервюта с търсещи работа – Интервютата се осъществяват под формата на чат сесии с продължителност няколко минути;
  • Компаниите участници могат да получават достъп до определена база данни с профили и автобиографии на регистрираните за участие специалисти, според пакета, който са избрали;
  • И не на последно място – фирмите пестят време и разходи за пътуване и командировъчни – специалистите по „Подбор на персонал“ участват в кариерно събитие без да се налага да напускат работното си място.

Преди самия кариерен форум, компаниите имат възможност да изградят свой виртуален щанд, с който да се представят на събитието. Въвеждането на информацията за всяка компания се случва в няколко лесни стъпки, а допълнителните възможности включват качване на видео материали и изображения, както и линкове към обяви за най-горещите работни позиции.

За повече информация, моля, посетете http://virtual.careerdays.bg/bg/employers.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Форумът, от който започват хиляди кариери, се случи за 17-а поредна година

На 4 април, с провеждането на пловдивското събитие от „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018 успешно приключи 17-ото издание на най-големия кариерен форум в България. „Национални дни на кариерата“ се организират от JobTiger, а генерален спонсор за 15-а година бе Нестле България.

Кариерният форум събра под един покрив водещи компании, които предлагат свободни работни позиции, и млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. В период от четири седмици представители на общо 187 фирми-работодатели се срещнаха с 12 400 посетители в различни университетски градове на България. Тази година градовете бяха 8 – последователно бяха посетени София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив.

Статистиката показва, че в историята на форума един от всеки шест посетители успешно кандидатства за стаж или работа по време или в следствие на направен контакт с работодател на „Национални дни на кариерата“. Затова очакванията са и тази година около 2000 млади хора да стартират или надградят своята кариера в пряко следствие от най-успешното кариерно събитие в България.

“Национални дни на кариерата“ се организира за 17-а поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор бе Нестле България.
На 12 и 13 април Луковит се превърна в център за споделяне на добри HR и бизнес практики!

Третото издание на Business Leaders and HR Meetup събра на едно място 30 управители и собственици на компании в различни бизнес сектори и HR специалисти от цялата страна. Двете теми, фокус на срещата, бяха: Подборът на персонал през 2018 година и Технологизация и хуманизация на HR.

В рамките на двата дни, участниците имаха възможност да споделят опит, да създадат нови бизнес контакти, да чуят нови гледни точки, и да обсъдят различни теми в неформална и приятелска среда.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
How to: Design the Employee Experience

Практично двудневно обучение (19 и 20 април), което засяга теми като: Как да използваме Дизайн Мисленето в сферата на човешките ресурси? Какъв е дизайнът на преживяването на хората в компанията ви? Как дизайнът може да ви помогне в привличането и ангажирането на хора?

Вижте повече за събитието тук: https://event.gg/9306/
Creative gym – фитнес карта за ума

Всички знаем, че е важно да поддържаме тялото си в добра форма. Понякога забравяме, че същото е необходимо и на ума. Все повече имаме нужда от своята креативност и въображение в работата си, не само за да имаме нови идеи, но и за да се адаптираме по-добре.
Creative gym има за цел да подпомогне поддържането и развитието на творческите “мускули” на екипа ни в оптимална форма.

Повече на >> creative-gym.com