ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Над 100 компании се записаха вече за „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“
Над 100 компании се записаха вече за участие в софийското издание на „Национални дни на кариерата“ 2017. Записването на компании все още тече.

Ежегодният форум за стаж и кариера „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017 стартира на 14 март в София, традиционно, в Националния дворец на културата, като този път е на ет. 3 и 4. Това е най-мащабното и утвърдено изложение от подобен тип в страната. Всяка година в него се включват стотици познати и благонадеждни български и международни компании. Всички те имат възможността да анонсират свободните си стажантски и работни места пред многобройна публика от млади специалисти и студенти.

За поредна година участващите компании са от най-различни бизнес сектори. Сред записаните за участие до момента са Аурубис България, Dopamine, Javelin Group Bulgaria, part of Accenture Strategy, ГУДМИЛС България" ЕООД, Critical Mix Bulgaria, Рейдиоактив Интернешънъл Рекрутмънт ЕООД, William Hill Online, Jacobs Douwe Egberts, Axway Bulgaria, Tek Experts, Tesy, 60k, Райфайзенбанк (България), ASIC Depot, Siteground, Software AG. Можете да разгледате всички записани до момента компании на сайта на събитието.

Очаква се около 20 хиляди посетители да се включат в седемте града, в които се провежда ежегодният форум „Национални дни на кариерата“.

Записването за изложението върви изключително интензивно. В градовете Пловдив и Варна свободните позиции са пред изчерпване.

Кариерният форум се организира от JobTiger, с генералното спонсорство на Нестле България.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Професионалното изложение HR Industry се проведе успешно за шеста година

На 9 февруари 2017 г., в Интерпред-СТЦ София, се проведе шестото издание на единственото по рода си специализирано изложение HR Industry. Това уникално за HR бранша събитие събра над 550 гости и 48 изложители – български и международни компании – в рамките на деня.

48 компании и организации, опериращи в сферата на подбора на персонал, HR одит, обучения, тренинги и тиймбилдинги, HR outsourcing, животозастраховане и здравно осигуряване, временна заетост, консултации и други представиха своите нови услуги и се срещнаха с настоящи и бъдещи клиенти и бизнес партньори.

По време на събитието се проведе и семинарна програма, в рамките на която бяха обсъдени най-новите тенденции в HR услугите. Цялата семинарна програма премина при голям интерес и препълнени зали – една тенденция, която се затвърждава с всяка изминала година.

Разговорите с изложителите и посетителите по време на събитието пък дадоха ясен сигнал, че HR Industry всяка година става все по-успешно и посещавано събитие, което много точно отговаря на нуждите на професионалистите от бранша.

HR Industry се организира от JobTiger. Генерален спонсор е застрахователният гигант MetLife. Организационен партньор е Интерпред-СТЦ София, партньор е БАУХ, медийни партньори са JobTiger.tv, сп. Мениджър, DEV.bg и expoworld.bg.
Пловдивските работодатели привлякоха интереса на 1000 души от цялата страна, вече има назначени

На 10 и 11 февруари 2017 г. в Монтана и Бяла Слатина се проведоха заключителните събития от „Информационните дни на кариерата“. Интересът на стотиците хора от тези населени места към работа в „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ още веднъж показа, че фирмите от района на Пловдив предлагат добри условия и могат да намерят кадри в регионите с висока безработица, обобщиха организаторите от JobTiger.

Стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“, подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация „Тръст за социална алтернатива“, стартира миналата година с цел привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от ТИЗ. „Тя е една алтернатива за работа в България, алтернатива на това да отидат в чужбина и да работят по-ниско квалифицирана работа, а от друга страна компаниите да намират повече и по-качествени работници“, обобщи идеята по бТВ зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

„Информационните дни на кариерата“ включваха 5 срещи в различни градове в страната с едни от най-големите фирми в пловдивския регион – АББ България, Белла България, Биомашиностроене, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Сенсата Технолоджис България.

Организаторите от JobTiger потвърдиха, че срещите с работодатели ще продължат да се провеждат и до дни предстои да се обявят датите и градовете, които ще бъдат част от втория етап на инициативата „Информационни дни на кариерата“.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Продължава регистрацията за кариерните събития от годишния календар на JobTiger

Първото кариерно събитие в тазгодишният ни календар е шестнадесетото издание на най-мащабното събитие за стаж и кариера в страната „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“ 2017. Кариерният форум ще стартира на 14 и 15 март 2017 г. в София, след това ще продължи във Варна на 20 март, Русе – 22 март, Свищов – 27 март, Велико Търново – 29 март, Бургас – 3 април и Пловдив – 5 април.. До момента за участие в тазгодишното събитие вече са се записали 139 компании.

Тази година технологичната конференция Be IT Conference, организирана от JobTiger, ще се проведе през м. май 2017 г. Имаме изненада за вас – конференцията ще се реализира в два града – Пловдив на 13 май 2017 г. в Grand Hotel Plovdiv и София на 20 май 2017 г. в Suite Hotel Sofia.

Четвъртото издание на първия онлайн кариерен форум в България Виртуални дни на кариерата, ще бъде на 22 юни 2017 г.

През есента продължаваме с „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Телекомуникации и BPO. Форумът ще се проведе в София на 12 октомври 2017 г. и в Пловдив на 16 октомври 2017 г. За първи път, през 2017 г., „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Телекомуникации и BPO ще се проведат и в гр. Варна – на 18 октомври 2017 г.

Последното кариерно събитие за годината - „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти ще се проведе на 30 ноември 2017 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Тази година може да се възползвате от преференциални цени за пакетно участие, ако сега се регистрирате за събитията от календара на JobTiger.

Повече информация във връзка със събитията, пакетите за участие и начина на регистрация бихте могли да получите от нашия екип:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13 / 22
0884 505 609
 
Интересно от JobTiger.tv
Анита Кирилова, MetLife: „Като компания, поставяме клиентите си на първо място“

На 9 февруари се проведе шестото поредно издание на HR Industry – специализираното браншово изложение за HR професионалисти. В събитието се включиха близо 50 компании от различни сфери на HR бизнеса – оценка на персонала, обучения, тренинги, тиймбилдинги, обработка на възнаграждения, HR аутсорсинг, здравно и пенсионно осигуряване, трудова медицина, консултантски услуги и одит, временна заетост, ваучери за храна, дрехи и подаръци.

Използвахме случая, за да разговаряме с представител на нашия генерален спонсор – застрахователния гигант MetLife. Чуйте разговора ни и научете повече по темата.

  • Международна награда на херцога на Единбург – България с нови възможности за училища и младежи
  • Стоян Ганев, Христо Стоянов: „С второто събитие усетихме, че ставаме все по-добри“
  • Как да направите профила си в LinkedIn по-видим?
  • Купидон дебне в офиса?
  • Бойка Балан, EnterEvent: „Достигаме до сърцата на хората, чрез метода на забавлението“
  • Заетите лица намаляват, но и безработицата, също
  • 7 начина за превръщане на личността ви в разпознаваема марка
  • Причината да сте толкова нерешителни
  • 4 реплики, които може да ви заварят неподготвени при преговори за заплата
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Учете мода, изкуство и дизайн в Италия

На 21-23 февруари, един от най-реномираните колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN (IED) ще проведе презентации и творчески семинари във Варна, София и Пловдив, както следва:

 • Варна – 21 февруари, х-л „Димят“, 18:30 часа
 • София – 22 февруари, х-л „Маринела“ /бивш „Кемпински“/, 18:30 часа
 • Пловдив – 23 февруари, х-л „Тримонциум“ 18.30 часа

Предварителна регистрация за събитието можете да направите ТУК.

Със своите седем бази в Италия, две в Испания и две в Бразилия, както и многообразните образователни програми на английски, италиански и испански език, IED е една от най-значимите образователни институции в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации в Европа.

Презентациите ще представят колежа, неговите програми, възможностите за стипендии и кариерно развитие. Творческите семинари ще се състоят от лекция и интерактивна сесия с аудиторията, които ще се водят от Габриеле Горети – координатор на факултета по мода в IED Флоренция.

Входът за събитието е свободен с предварителна регистрация.
Webit.Festival Europe 2017 наближава!

Задавате ли си въпроса как да бъдете успешни в бъдещето; как ще изглежда работното Ви място; как да направите иновациите част от работния процес; как се изглеждат градовете на бъдещето и как стават все по-умни; как да направите по-добър маркетинг и да привличате повече клиенти и посетители; как ще се променят транспорта, финансовите услуги, технологиите и здравеопазването?

На тези и много други въпроси за осма поредна година дават отговор световните и регионални експерти, лектори и посетители на събитието за технологии, дигитален маркетинг и иновации Webit.Festival Европа, което отново ще се проведе от 25 до 27 април, 2017 в София.

Въведете код WFJOBT1ASE4 и закупуване билет за събитието с 15% по-ниска цена!