ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
JobTiger ви кани на сутрешна кафе-дискусия с Том Кроуфърд - гуру в изграждането на работодателската марка
На 28 юни от 9:00ч. ви каним на сутрешна кафе-дискусия с Том Кроуфърд - гуру в изграждането на работодателската марка.
Организатор на срещата е JobTiger, със съдействието на Apeiron Communication.

Работен език: английски.
Продължителност: 1ч.
Входът е свободен, а местата са ограничени.

Мястото на срещата е СОХО, на ул. Искър № 4.

Том Кроуфърд е в България по покана на Apeiron
Communications. Той ще е лектор на конференцията
 „Успешните комуникации започват отвътре“, която
се организира от Apeiron Academy
 и ще се проведе на 27 юни 2013 г.

Краен срок за потвърждаване на присъствие: 26 юни, сряда.

Очакваме ви!

За записвания и допълнителна информация:
Данита Заричинова
T: +359 02/ 491 80 14
M: +359 882/ 213 750
E: danita@jobtiger.bg
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Успешно премина XIX-тия HR уикенд!

Поредния HR уикенд, организиран от JobTiger, се състоя на 21 и 22 юни в гр. Априлци. Както винаги, срещата бе изпълнена с много запознанства, приятни емоции и споделяне на полезни практики.

През първия ден обсъждахме как да изградим успешен онлайн имидж на фирмата и как да се възползваме от социалните мрежи, за да го поддържаме. Ивелина Атанасова от NewTrend разказа подробно за успешните практики, които HR специалистите могат да използват в работата си. В следобедните часове Светлозар Петров, управител на JobTiger обясни що е то Online Employer Branding и защо е важно всички служители на фирмата да го поддържат. И модератори и гости се съгласиха, че е от изключителна важност всички отдели да работят съвместно.

На 22-ри юни Боян Страхилов от Санома Блясък разказа за „Програма за подпомагане на служители“. Изключително интересна и полезна програма, която е от голяма полза както за служителите, така и за ръководните кадри в организацията.

Тези, които пропуснаха лятната среща на HR специалистите в България да не съжаляват много. В края на януари 2014 г. ще имат възможност да се включат в юбилейният XX HR уикенд!
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Стартира лятната школа за HR специалисти

В началото на юли JobTiger и ПИК Център стартират Лятна школа за ЧР специалисти.

Школата е насочена към ефективните практики и тънкости в сферата на човешките ресурси. Изградена е върху доказани и работещи методи на обучение и цели участниците в нея да се запознаят с проблеми, пред които вече са били изправени техни колеги и възможните варианти за решение. Да намерят отговор на казусите, с които те самите са се сблъсквали или предстои да се сблъскат и да усвоят умения за справяне с тях. Друга идея на тази школа е да даде възможност на всеки участник да почерпи опит от вече преминалите през разнообразни трудности ЧР професионалисти.

Школата е разработена в серия от еднодневни обучения, които наблягат на практическата работа върху казуси от реални ситуации от ежедневието на ЧР специалиста и изграждане на стратегии за управление и разрешаването на проблеми.

Първата тема, с която ще бъде даден старт на Школата е: “Ефективно администриране на ЧР – тънкости извлечени от практиката”. Обучението ще се проведе на 5-ти юли 2013г. и е съсредоточено върху ролята и значението на административните процеси и процедури в ЧР.

“Практически съвети по ЗБУТ – помагало за HR-специалиста” е втората тема в Лятната школа за ЧР специалисти. Обучението ще се проведе на 12-ти юли 2013г. и ще представи различни казуси от практиката свързани с прилагането на законовите наредби по ЗБУТ.

Водещ на обученията е Симона Райчева – ЧР специалист и отговорник по безопасност и здраве в Санома Блясък България. Специалист с близо 10 години опит в сферата на администриране на персонала и административните процедури, както в бизнес сферата, така и в държавната администрация.
 
Интересно от JobTiger.tv
От морето до звездите... в една учебна година

Миналата седмица имах вдъхновяваща среща и ми се иска да я разкажа… защото тук в България растат много талантливи деца и е страхотно, че успяват да намерят начин да постигнат мечтите си. А хубавите истории заслужават да се разказват…

Ключът към успешните иновации – разговор с проф. Стелиос Кехаяс
Над 1200 ученици се включиха в образователна програма Trends of Tomorrow
Започна първият учебен курс в Предприемаческата академия на Изи Кредит и Нов български университет
Стартира Innovation Challenge 2013
В “Български награди за уеб” 2013 ще се борят 156 участника
Обучение по ЗБУТ в лятната щкола за ЧР специалисти
Любопитно от JobTiger Блог
Силата на едно „Благодаря” – необходимо ли е използването на благодарствено писмо при кандидатстване за работа?

Последният човек, чието благодарствено писмо бях помолена да предам на работодател, беше назначен. Затова не мога да не се запитам каква точно е тежестта на едно „благодаря” изпратено след интервюто?

Един урок за работата – от Лондон
Ръководство за справяне с романтичните връзки в офиса
В три изречения (LXXIII)
“Кой е основният ви недостатък?” – стратегия за правилен отговор
Как да запазим търсенето на работа в тайна?
Интервю за работа – 5 полезни съвета
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
„Успешните комуникации започват отвътре“ 2013 - Пети събития за вътрешни комуникации в София на 27-28 юни

На 27 и 28 юни в София ще се проведат Петите юбилейни събития за вътрешни комуникации „Успешните комуникации започват отвътре” 2013. Организатор на събитията е Apeiron Academy, с медийната подкрепа на JobTiger.

Програмата на събитията включва еднодневна международна конференция, церемония по награждаване в третите награди за ефективни вътрешни комуникации Grapevine Awards 2013 и два майсторски класа.

Международната конференция ще постави във фокус темите за ангажираност на служителите, изграждане на работодателска марка, ролята на вътрешния комуникатор в организацията и измерване на вътрешните комуникации.

Сред лекторите на конференцията са международните експерти Кевин Рък и Ан Пилкингтън (основатели на PR Academy, UK с 20 годишен професионален опит в държавния и частния сектор), Том Кроуфърд (основател, The Brain Miner) - специалист по комуникации и ангажиране на персонала с над 15 годишен опит и Лучано ди Мартино, световнопризнат диригент, управляващ мултинационални екипи от музиканти. Очаква се към тях да се присъединят специалисти от водещи български компании.

Събитието ще бъде съпроводено от два майсторски класа на 28 юни:
  • „Изследване на вътрешните комуникации” с лектор Кевин Рък
  • „Програми за промяна: нов подход към активно участие на всички заинтересовани страни” с лектор Ан Пилкингтън.
За повече информация за програмата на конференцията, лекторите и регистрация участие, вижте страницата на събитието.
Кариера в България. Защо не? – Кариерни възможности за българи с опит и образование в чужбина

12 септември, София, Интер Експо Център (задължителна предварителна регистрация)

Над 50 изложители се очаква да представят възможностите за кариерно развитие в България форум Кариера в България. Защо не? 2013. Шестото издание на инициативата за българи с опит и образование в чужбина ще се проведе на 12 септември в Интер Експо Център, а регистрацията за кандидати и изложители вече е отворена.

Тазгодишното издание отново ще представи и богата семинарна програма, на която са поканени над 35 лектори – специалисти в различни сфери в България. Форумът ще разкаже и за историите за успеха на онези българи, които са избрали да се завърнат и да се реализират в България. Ето какво какво споделят част от тях за форума:

„Винаги съм чувствал и знаел, че мястото ми е тук, в България. Вярвам, че мога да бъде много по-полезен на себе си и страната си, отколкото да градя кариера в чужбина. Аз съм от хората, които не само виждаме потенциала на България, но и работим за неговото развиване. Късметлия съм, защото всички около мен, колеги и приятели, споделят тези ценности. Всичко това ме прави щастлив и ме мотивира да вървя напред.”
Методи Терзиев, фондация Заедно в час


„Животът ми България в три думи? Магия. Динамика. Хаос.”
Симона Дакова, Демакс АД


„Не бих посъветвал никого да се връща в България поради грешните причини: патриотизъм. Хората, реализирали се където и да е по света (моите пътувания го доказват) са изключително полезни за страната ни, правейки това, което могат най-добре, там където могат да се реализират.”
Константин Христов, Sensika Technologies


За повече информация: http://karieravbulgaria.com/

Организатори на събитието: Сдружение Тук-Там и Фондация Идентичност за България; Спонсори: Телерик и Демакс. Златен медиен партньор – JobTiger.