ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Време е за XXII-ят уикенд на HR екипите в България
Очакваме ви на 28 и 29 ноември 2014 г. в х-л „ФЕСТА – Уинтър Палас“, Боровец.

Есента настъпи и заедно с нея дойде време да ви поканим на поредния HR Weekend! В неформална, приятелска обстановка, JobTiger организира традиционната среща, на която да дискутираме актуални въпроси от работното ежедневие на HR-ите, съчетано с много забавление и приятни емоции.

Интересните дискусии ще проведем в уютния хотел „Феста – Уинтър Палас“, а за семинарната програма сме подбрали от предложените теми, които ви вълнуват и са важни за HR обществото. Ще ви изненадаме и със следобедното мероприятие, което засега ще запазим в тайна!

А ето и част от темите на срещата:
 • Некачественият подбор - какво пропускаме?
  Модератор: Тодор Тодоров, Assess Ltd;
 • Инструменти за оценка на мотивацията при подбор на персонал. Мотивацията къде е границата между работодателска отговорност и личната?
  Модератор: Елена Борисова, VIP Security
 • „Програми за развитие и задържане на търговци във Vivacom”
  Модератори: Стела Йорданова и Ваня Василева, VIVACOM
Повече за програмата на срещата, темите, които ще обсъждаме и условията за участие може да научите в Поканата за XXII-ят уикенд на HR екипите в България.

А за записвания и въпроси, може да се свържете с нашият екип:
Елеонора Тодорова, Т: 02/ 491 80 22, М: 0884 505 609, E: eleonora@jobtiger.bg и
Таня Манчева, Т: 02/ 491 80 14, М: 0882 213 750, E: tanya@jobtiger.bg
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Sirma Business Consulting е „ТОП ИКТ Работодател“ на 2014 г.

Системният интегратор Sirma Business Consulting спечели голямата награда за най-добър работодател в ИКТ и аутсорсинг сектора през 2014 г. в третото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ - инициатива на технологичния издател ICT Media и кариерния уебсайт и агенция за подбор на персонал JobTiger.

Церемонията по награждаване на победителите в годишния конкурс се състоя на 15 октомври 2014 г. в Sofia Airport Center. Събитието беше предшествано от кръгла маса на тема “Основни предизвикателства и начини за подобряване на мотивацията в ИТ сектора”. Презентацията от кръглата маса може да видите тук.

„Подгласници“ на носителя на голямата награда са Intelligent Systems Bulgaria и Scale Focus. Двете фирми се отличиха с много високи резултати в крайното класиране и заеха второто и третото място в подредбата. Победителите в отделните категирии може да видите тук.

Класацията се изготвя въз основа на резултатите от изследването “ТОП ИКТ работодател“, което се осъществява за трета поредна година по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА). Проучването се проведе сред 31 български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на българския пазар. То изследва факторите и степента на ангажираност и удовлетвореност на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии. Броят на служителите, попълнили въпросник за ангажираност, беше 2273.

Генерален партньор на инициативата е Tishman International Companies - компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC). Партньори на проекта са Experian, Luxoft, Sirma Business Consulting, SBTech и AAA.
Премина успешно и тазгодишното издание на единствения кариерен форум в секторите ИТ, Телекомуникации и ВРО – „Дни на кариерата“

На 16 октомври, в Интерпред – СТЦ София се състоя единственият в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникациите и Business Process Outsourcing (ВРО). По време на „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО 61 компании представиха свободните стажантски и работни позиции, които предлагат. Форумът бе посетен от над 700 студенти и млади специалисти. Кариерният форум се организира от JobTiger, с финансовата подкрепа на Mobisystems.

В рамките на деня, 61 компании представиха дейността си и своите свободни позиции пред младежите. През целия ден се провеждаха практически работилници, паралелно в две отделни зали. Студентите останаха изключително доволни от предоставената им допълнителна възможност да се запознаят с успешните бизнес практики и да добият цялостна представа за компаниите, дори преди да са станали част от екипа на някоя от тях.

А най-активните посетители на „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО зарадвахме и с атрактивни подаръци, осигурени от фирмите-участници на събитието. 46 от тях си тръгнаха със страхотни подаръци, между които таблети, палатка, електронни четци, игри, ваучери за кариерно консултиране и много други.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
На 4 декември предстои вторият форум от поредицата „Дни на кариерата“

След успешният първи кариерен форум за тази есен, „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО, вече сме в очакване и на втория от поредицата. На 4 декември, във във фоайето на Университета за национално и световно стопанство, ще срещнем десетки компании, предлагащи свободни стажантски и работни позиции.

В „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика | Финанси | Човешки ресурси | Маркетинг | Обслужване на клиенти традиционно участват водещи български и международни компании, предлагащи работа и стаж. Миналата година форумът бе посетен от над 3500 студенти.

В рамките на един ден се провеждат стотици срещи и разговори между търсещите работа и работодателите. Освен по време на неформалните интервюта, компаниите могат да намерят подходящи кадри и в практическите работилници.

Вече 35 компании заявиха участието си, а всички часове за практически работилници се запълниха. Записванията продължават, но побързайте да се регистрирате за участие в кариерния форум, защото местата са ограничени.

„Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг, Обслужване на клиенти се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

За повече информация и записвания: http://economy.careerdays.bg/bg/employers
 
Новини от „Книгата, която ме вдъхновява“
Финалът на „Книгата, която ме вдъхновява“ е съвсем близо

Гласуването за подреждането на финалния Топ 30 в конкурса приключи, а на 1 ноември - Деня на народните будители - ще обявим Топ 30 на най-вдъхновяващите книги, според вас, нашите читатели.
Подреждането на финалният топ 30 ще бъде качено online на 3 ноември 2014 г.

Не пропускайте да се присъедините към Facebook групата на „Книгата, която ме вдъхновява“, където си говорим за любимите книги и за вдъхновението, което ни носят: https://www.facebook.com/groups/834594683231284/
 
Интересно от JobTiger.tv
БАМА бе специален участник в „Дните на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО

Българска асоциация на мрежовите академии (БАМА) бе специален участник в провелите се на 16 октомври специализирани „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО.

Последните 3 заглавия в конкурса „Книгата, която ме вдъхновява“ са вече известни
Ученици от Ловеч се запознават с професиите на бъдещето
Sirma Business Consulting спечели приза ТОП ИКТ работодател за 2014г.
ScaleFocus спечели 2 награди в престижния конкурс ТОП ИКТ работодател 2014
Любопитно от JobTiger Блог
5 неща, които да пропуснете в CV-то си

Колко пъти сте кандидатствали за работа и не сте получавали отговор? Сигурно си казвате „Е, може и да не са видели CV-то ми“ или „Може да не съм бил подходящ кандидат“ и продължавате напред.
Има обаче и друга, съвсем реална възможност. Автобиографията ви не е била въздействаща.

10 антимотивационни цитата
Интервю за работа – кратки насоки
В три изречения (CXXIX)
Петъчен HR и офисен хумор (CLXXXIII)
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
До 29 октомври можете да кандидатствате за вторият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android

Софийски университет „Св. Климент Охридски” и JobTiger, с подкрепата на Samsung, организират второ, есенно издание на безплатния курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

Обучението е изцяло практическо, насочено към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий. По време на курса ще се работи и за развитие на предприемаческите умения и знания за бизнес развитие на курсистите, което е нов модул към второто издание на курса. Също така, те ще придобият знания за „Планиране на моята професионална кариера“.

Лектори в курса ще бъдат доказали се професионалисти от Musala Soft и The Business Institute, както и гост-специалисти от други компании.

В края на курса, участниците, успешно преминал обучението, ще получат сертификат от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Освен това, курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

Крайният срок за кандидатстване за безплатния курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android е 29 октомври.

Повече информация за безплатния курс и начина за кандидатстване ще откриете тук: http://www.jobtiger.bg/innovation-center/
Кариерен форум Пловдив 2014

За трета поредна година Кариерен форум „JobFair“ Пловдив ще събере на едно място бизнес и студенти.

На 7 ноември 2014 г. в Аграрен университет Пловдив учащи и млади хора от Пловдив и региона ще могат да се срещнат очи в очи с компании от различни сектори.

Повече информация за кариерният форум може да откриете на Jobfair.bg
Лекторът на десетилетието идва в България!

На 27 ноември тази година Джон Кремър за първи път ще посети България за еднодневно обучение на тема как да овладеем системата “Reading People”!

Това е доказана система за разпознаване на вродените черти на човешкия характер, което води до подобряване на нивото и качеството на комуникацията в бизнес отношенията ви.

Джон Кремър е избран за “Лектор на десетилетието” от Academy for Chief Executives. Той е обучавал компании като Vodafone, HP, Deloitte, Microsoft, Lloyds Bank, T-Mobile, Nokia и HTC. Автор е на две книги по темата за “прочитане на човешкия характер”.

Сесиите на семинара включват теми като:
 • Въведение в системата “Reading People”
 • Как да “разчетете” хората бързо и задълбочено?
 • Как методът “Reading People” ще ви бъде полезен при продажбите, управлението на екипа и взаимоотношенията ви в професионален и личен план?
 • Как методът ще ви помогне да разберете себе си и да наблегнете на силните си страни?
 • Шестте типа хора – как да ги идентифицирате? Как всеки един от шестте типа реагира на определени думи и образи?
Специалните оферти за регистрация може да намерите тук.