ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Be IT.today - Ние създадохме пътя. Ти си избери посока!
Искаш винаги да си в крак с последните новости в IT сектора? Мечтаеш за кариера в сферата на информационните технологии? Be IT – конференцията е специално организирана за теб!

Иновативни и модерни компании, лидери в различни сектори на информационните технологии този път ще заобиколят традицията, за да се включат в една различна форма на комуникация. Направленията са три: „Mobile“, „Database“ и „Web“, а работилниците, от които можеш да избираш до момента са: „Unit & Automation Testing in Android“, „The Web & The Social“, „NoSQL and Cloud Services“ и „Build working Java web app in 30 min with Spring, Bootstrap and co.“. Ще има и още, следи редовно beit.today/#Labs за да не пропуснеш своята и се запиши, за да те уведомим, когато регистрацията е отворена.

Топ специалистите в България ще разкажат повече за новите технологии, ще споделят конкретни примери от своята работа и предизвикателства, пред които се изправят всеки ден. А кои са те, виж на beit.today/#Speakers

Освен това, ще можеш да участваш в дискусиите по време на уъркшопите, а в края на събитието да обмениш и опит с колеги и вече реализирали се професионалисти. По време на Be IT може да посетиш и фирмени кътове на всяка от участващите компании, да се запознаеш лично с нейните представители и да обсъдите възможностите за твоята професионална реализация.

Направи първите стъпки към своята ИТ кариера още днес. BE IT TODAY!


Генерален спонсор на Be IT e SmartIT. Be IT Конференцията се организира със съдействието на Нестле България и организационната подкрепа на American University of Bulgaria.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
15 май е срокът за записване в проучването „ТОП ИКТ Работодател” 2014

Двадесет и пет водещи компании от ИКТ сектора се включиха до момента в третото издание на „ТОП ИКТ Работодател“. Компаниите, които също искат да научат колко удовлетворени са служителите им и къде се намират спрямо конкурентите си, могат да се запишат до 15 май 2014 г.

„ТОП ИКТ Работодател“ 2014 има за цел да открои предпочитаните работодатели в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша.

Третото издание на натрупалата вече опит и традиции инициатива на ICT Media и JobTiger “ТОП ИКТ Работодател” ще се проведе сред български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на нашия пазар. Изследването се осъществява по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА), а най-добрите ИКТ работодатели за 2014 година ще бъдат обявени през октомври.

Генерален партньор на инициативата е Tishman International Companies – компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC).
XXI HR уикенд | 6-7 юни 2014 г. | Хасково

XXI-ят уикенд на HR екипите в България ще се състои на 6 и 7 юни в хотел Европа, гр. Хасково. Вече са известни и предварителните теми за срещата:
 • „Подобряване на качеството на HR мениджмънта чрез подобряване на вътрешната комуникация”;
 • „Video Recruit”;
 • „Промените помагат ли на стажантските програми? За какво подготвяме стажантите?”;
 • „Рейтинг или измерители за качество във висшето образование“.
Това ще са основните насоки на срещата. До окончателното оформяне на програмата всеки колега е поканен да участва с предложения и теми за дискусия в някоя от четирите насоки!

За повече информация:
Т: +359 2/49 180 22
Е: office@jobtiger.bg
Нови обучения в Практическа HR Школа

За разлика от стандартизираните обучения и семинари, школата е изградена на базата на големия опит, наблюдения и идеи, приложени на практика. Философията ни е фокусирана повече върху търсене на възможности и ресурси в бъдещето, отколкото върху анализа на отминали проблеми.

Темите в Практическа HR школа са специално подбрани, така че да обхванат максимално различните дейности в сферата на човешките ресурси: администриране, здравословни и безопасни условия на труд, подбор, системи за оценка, тренинги, коучинг и други елементи от дейности, свързани с развитие на човешкия капитал.

В момента се сформират групи за следните теми:
 • Трудови взаимоотношения и спорове – ефективни решения - Голяма част от ежедневието на ЧР е свързано с въпроси от трудовоправен характер и казуси, на които трудно може да се намери отговор. Целта на това обучение е да се запознаете с техники, които се прилагат при работата в такива ситуации и практиката на действащата система в България, както и да бъдат овладени умения и познания в областта за преодоляване на трудности в работното ежедневие.
 • Справяне с трудни поведения - Кои са хората с трудно поведение? Как да подобрите взаимоотношенията, когато работите с тях? И човекът ли се държи неприемливо или ситуацията е трудна? Тези и други въпроси, които възникват при взаимоотношенията с другите, ще бъдат обсъждани. Заедно с това ще бъдат разработвани различни стратегии за справяне с подобни ситуации.
 • Мотивация и самомотивация на персонала - Какво ангажира хората към работа и чия задача е мотивацията на персонала? Достатъчно мотивирани ли сте, за да мотивирате и други около вас? Чрез този уъркшоп ще усвоявате практически умения, които ще ви помогнат да се чувствате по-комфортно и по-мотивирани да се справяте с предизвикателствата, с които ежедневно се сблъсквате в личен и професионален план.
Повече информация за обученията може да намерите тук: http://www.jobtiger.bg/info/trainings/hr-academy/?ln=2
и
Полина Декова
Т: 02/ 49 180 18
Е: polina@jobtiger.bg
 
Интересно от JobTiger.tv
Кампания на Samsung ще насочва младежи към подходящите за тях професии

В рамките на програмата Trends of Tomorrow 2014 консултанти на Samsung и JobTiger ще се занимават с професионалното ориентиране на ученици.

Гарантирано качество и световно признание от TÜV AUSTRIA Мениджмънт програма
Първият безплатен курс от Innovation Center стартира
Жените заемат все повече топ управленски позиции в света на дигиталните технологии
“Национални дни на кариерата” 2014 – Нестле България
Водеща компания в производството на електроника разширява производството си в България
Любопитно от JobTiger Блог
Предимствата на ненормираното работно време

Все повече хора работят без нормирано работно време, особено, фриленсърите. И докато това не ви се случи, дори нямате представа колко хубаво може да е. Бягството от режима от-9-до-5 е истинска благословия, особено, ако сте подходящ за тази работа човек. Ето и някои от предимствата...

Най-простата формула за щастие
3 сериозни грешки при писането на CV
Повече резултати, с по-малко усилия
5 начина да развием екипа си
Сън за здраве
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Краля на продажбите Бърни Де Суза за първи път в България

На 14 май се открива възможност за повишаване нивото на продажбите за всеки от нас. За първи път в България ще пристигне Бърни Де Суза – лектор и автор в сферата на продажбите, водил обучения заедно с имена като Робърт Кьосаки и Алън Пийз. Той ще проведе 2 обучения в рамките на семинар “King of Sales” в Интер Експо Център, София. Тема на мастъркласа са:
 • Как да продаваме, използвайки 15 вълшебни думи?
 • Как да продаваме на четирите типа личности?
По-конкретно на събитието ще стане въпрос за основните проблемни зони при воденето на преговори и продажби:
 • Как да приключите сделката преди да е свършила срещата
 • Как да получите каквото искате без да “нахалствате”
 • Как да мотивирате хората да действат в зависимост от личностния им тип
 • Как да достигнете до съгласие само с няколко вълшебни думи
И други практически насочени тактики, които можете да видите в програмата на www.kingofsales.eu

На сайта на събитието ще откриете и биография на британския лектор, актуални цени на оставащите билети и да направите заявка за участие. Местата са ограничени, а организатора предоставя отстъпка за групи от 6+ души!