ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
FMI 2013
„Дни на кариерата във ФМИ“ 2013 ще се проведат на 20 и 21 май 2013г.
На 20 и 21 май ще се проведат „Дни на кариерата“ във Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски“. Тази година форумът се провежда през месец май, в удобство както на студентите, така и на участващите компании.

И тази година форумът ще даде възможност на студентите да се срещнат с водещи работодатели, които предлагат стаж и работа в сферата на информационните технологии. До момента участие са заявили 30 компании, които ще представят своите стажански програми и свободни позиции.

Всички часове за семинарната програма вече са заети. Темите в програмата обещават интересни и полезни презентации, демонстрации и казуси от практиката.

Организатори на форума, за четвърта поредна година, са Кариерният център на ФМИ и JobTiger. Генерален спонсор на събитието е VMware Bulgaria.

Повече информация може да намерите на http://careerdays.bg/Dni-Na-Karierata-FMI/2013/?mode=employers
или от екипа на JobTiger:
Елеонора Тодорова
m: (+359) 884 505 609,
t: (+359) 2 49 180 22,
e: eleonora@jobtiger.bg
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:
TESY обявява: Програма за развитие на млади специалисти 2013г.

През 2013г. TESY стартира програма, насочена към млади инженери и икономисти.

Програмата залага на „учене чрез опит” във всички отдели на компанията, предоставя добро възнаграждение и може да бъде с продължителност една или две години, с тенденция за дългосрочно оставане в компанията.

Ето и какви са позициите:
  • Позиции в гр. Шумен – за инженерни специалности. Те се разпределят  в отделите в двете основни производства – „Водонагревателни уреди” и  „Професионални изделия и отопление”.
  • Позиции в София – за специалисти „Бизнес администрация”.
  • Квалификация: Бакалавър или Магистър. Може и дипломирани от предишни години, както и такива, на които предстои през следващата учебна година завършване на обучение в магистърска степен.
Детайли може да видите тук: http://www.jobtiger.bg/info/jobs/tesy/Young-Professionals-Development-Program/

Краен срок за кандидатстване: 10 май 2013г.

Всички кандидатствали ще получат покана за срещите с мениджърския екип, където лично управителят на TESY Жечко Кюркчиев ще представи, какво е ценното в тази програма за развитие на младите специалисти.

За допълнителна инфoрмация: neli@jobtiger.bg
Предприемаческа академия на Изи Кредит и Нов български университет ще подготвя фирмени мениджъри

Една от най-успешно развиващите се финансови институции в Източна Европа – Изи Кредит и едно от най-добрите висши училища в България – Нов български университет (НБУ), с медийната подкрепа на JobTiger основаха Предприемаческа академия, в която ще се подготвят фирмени мениджъри. Академията е отворена както за студенти и все още стартиращи своя професионален път млади хора, така и за всеки, който търси развитие, израстване в кариерата или просто желае да промени своя професионален път в нова и по-добра посока.

Академията ще стартира дейност в края на месец май. В програмата са заложени основни курсове, необходими на един ръководител на корпоративно ниво. Курсистите ще определят своята програма сами, като ще избират както продължителността на обучението, така и курсовете. Това ще определя и какъв документ ще получат след приключване на обучението си.

Мисията на Предприемаческа академия и възможностите за обучение в нея ще представят лично създателите на Изи Кредит – Станимир Василев и Неделчо Спасов, в Ден на отворените врати в Нов български университет на 17 май от 16 часа в зала 310 (Корпус 1). Двамата ще разкажат и за своя личен опит като предприемачи.
Пълно обучение за работа с полиграф - за първи път в Европа

Фирма "Асес" ЕООД организира за първи път в Европа Обучение за работа с Полиграф, съвместно с Backster School of Lie Detection. Курсът ще бъде сертифициран от Backster School и всички успешно преминали обучението, ще получат възможност за членство в Американската Полиграфска Асоциация (АПА).

Обучението ще се проведе от водещи в областта специалисти от Backster School, a специални гост-лектори ще бъдат Реймънд Нелсън - член на Борда на директорите на АПА и Дж. А. Мате - автор на учебници за работа с полиграф.

Курсът стартира на 27 Май 2013 г. в гр. София и ще е с продължителност два месеца.
За повече информация, посетете уеб сайта на фирма Асес: www.assess.bg

Можете да намерите Апликационна форма за записване на: http://www.assess.bg/images/pdf/ASSESS_AppForm.pdf
 
Интересно от JobTiger.tv
Кандидатстване по обява в JobTiger.bg /след регистрация/ – обучително видео

В това видео ще научите, как да използвате сайта ни като регистриран потребител.

Изложение “Стажове 2013” в Технически университет – София
Кои са успелите в България?
Предприемаческа академия на Изи Кредит и Нов
български университет ще подготвя фирмени
мениджъри
TESY: Ние инвестираме в нови технологии и хора!
Любопитно от JobTiger Блог
4 нетипични и ефективни техники за подготовка преди интервю за работа

Подготовката за интервю за работа може да е изключително стресиращо преживяване. За щастие, има неща, които можете да направите, за да подобрите шансовете си и да се отпуснете малко. На пръв поглед, тези дейности изглеждат нетипични, но сами ще установите ползата от тях.

След интервюто за работа – кога да потърсим обратна връзка?
Как да избягаме от капана на “добрата работа”?
Малко предпразничен HR и офисен хумор
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ:
Ден на кариерата 2013 на 16 май 2013г. във Варна

На 16 май 2013г. ще се състои Ден на кариерата 2013 във Варненски свободен университет, като част от съвместната инициатива на JobTiger и ВСУ - „Дни на работодателите“.

И тази година „Дни на работодателите“ ще се проведат под мотото „Експерти и студенти – партньорство за конкурентноспособност“, в периода от 26 април до 31 май 2013г. във ВСУ. По време на „Дните на работодателите“ студенти и работодатели ще се срещнат и дискутират важни въпроси, свързани с изучаваните от студентите специалности.

За участие може да се регистрирате на уебстраницата на Кариерния център на ВСУ: karieri.vfu.bg

За повече информация:
  • Кариерния център на ВСУ : тел. 052/359 515, факс: 052/359 516,  karieri@vfu.bg
  • JobTiger: тел. 02/491 80 13/22, office@jobtiger.bg
Пета, юбилейна, международна конференция „Успешните комуникации започват отвътре“

На 27 юни 2013г. ще се проведе петото издание на международната конференция за вътрешни комуникации "Успешните комуникации започват отвътре".

Организатор на събитието е Apeiron Academy, част от Apeiron Communication, с подкрепата на JobTiger.
Програмата на юбилейната конференция „Успешните комуникации започват отвътре“ ще постави на фокус някои от най-горещите теми и проблеми за комуникационните специалисти днес. Сред тях ще бъдат: Employer Branding като средство за утвърждаване на корпоративен имидж; Ангажираност на служителите, Измерване на резултати от вътрешнокомуникационни програми.

В началото на месец май 2013 г. Apeiron Academy ще даде старт и на конкурса за ефективни вътрешни комуникации Grapevine Awards. Регламентът на конкурса е променен и за първи път ще отвори врати и за международно участие в специална категория. Друга нова категория ще отдаде залуженото признание на комуникационните лидери в организациите.
Специалната награда КОМУНИКАЦИОНЕН ЛИДЕР ще се излъчи след онлайн гласуване на публиката в JobTiger.tv.
Журито на конкурса Grapevine Awards е с международно участие, а кой е негов председател ще научим със старта на конкурса.