Летните дни официално настъпиха! А какво по-приятно от почивка на морския бряг … или екскурзия в екзотична дестинация?

Пожелаваме Ви прекрасно лято и незабравими отпускарски емоции :)
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Кариерата на един клик разстояние не е просто мечта, а реалност

Изпращане на автобиография, тръпнене в очакване на отговор, уговаряне на дата и час за интервю, суетене пред огледалото, притеснение преди срещата с желания работодател. Едва ли има човек, който не е минал по този път. Едва ли има човек, който не си е мечтал целият процес по намиране на работа да е по-приятен.

За щастие, това вече не е мечта, а реалност. Днес можем да се свържем с бъдещите си работодатели чрез един клик на мишката. Един клик на сайта на първите за България Виртуални дни на кариерата. Уникалният кариерен форум се проведе изцяло онлайн на 17 юни, от 11:00 ч. до 15:00 ч. В него се включиха близо 600 търсещи работа, които имаха възможност да разговарят с представители на 29 компании от различни бизнес сектори.

В рамките на четири часа се проведоха стотици кратки интервюта със силно мотивирани и добре образовани млади хора. Близо 50 % от тях са с 3-5 години опит, 40 % са на пазара на труда от 1-2 години, а почти 10% от посетителите заемат senior или мениджмънт позиции. Всички те са с различни умения и компетенции, като над 90% от тях владеят поне един чужд език.

Що се отнася до разпределението по браншове - 20% от всички участници градят кариера като ИТ специалисти, 19% се развиват в областта на маркетинга и продажбите, 11% - счетоводство и финанси, 9% - обслужване на клиенти, 7% - банковите услуги. Освен тях, в кариерния форум взеха участие и значителен брой специалисти с опит в човешките ресурси, медиите, правото, образованието, архитектурата и дизайна.

Какво ще се случи след Виртуални дни на кариерата? Благодарение на проведените чат сесии, специалистите по подбор на персонала от всяка компания събраха впечатления за търсещите работа, обмениха контакти с тези от тях, за които са преценили, че биха били добро попълнение на екипа им. Оттук нататък предстоят допълнителни интервюта и срещи, които ще доведат до назначения на най-добрите кандидати.

Отзивите за събитието от страна на работодателите и на търсещите работа са позитивни, което е причина форумът да стане част от серията ежегодни кариерни събития, организирани от JobTiger.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
20 младежи повишиха дигиталните си умения и възможностите за професионална реализация

Приключи безплатният курс по „Програмиране с Java“, част от програмата Tech Institute на Samsung

20 студенти бяха сертифицирани от Samsung и Технически университет – Варна след приключването на безплатния курс „Програмиране с Java” за младежи. Двама от студентите вече са наети от водеща ИТ компания. Курсът се организира от Samsung и ТУ-Варна, с подкрепата на JobTiger и The Business Institute.

Церемонията по сертифициране на успешно преминалите обучението се проведе на 19 юни в Лабораторията за иновации, създадена от Samsung в сградата на ТУ-Варна. Сертификатите връчи Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung за България, а сред официалните гости на събитието бяха доц. д-р инж. Мария Маринова, заместник ректор „Учебна работа“, доц. Розалина Димова, Декан на Факултет по електроника, представители на Samsung България и специалисти от JobTiger.

В рамките на курса младежите развиха и знания за бизнес развитие и предприемачество. Благодарение на новопридобитите компетенции, част от участниците ще имат възможност да се включат в предстоящата „Нощ на учените“, където ще представят разработения в рамките на курса проект.

През изминалите месеци, студентите се срещнаха и със специалисти от JobTiger, от които научиха какво означава да имаш „меки умения“ и как се прилагат те на практика. Курсистите бяха подпомогнати в намирането на работа и реализирането на пазара на труда като софтуерни специалисти от JobTiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти. Броени дни след приключването на курса по „Програмиране с Java“, част от младежите получиха предложения за работа от Musala Soft, като някои вече са наети, а други са получили служебни повишения, заради новопридобитите им познания.

Курсът по „Програмиране с Java“ е част от програмата Tech Institute на Samsung, чрез която компанията създава практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung.
 
Интересно от JobTiger.tv
Професионалната психодиагностика в услуга на подбора

Защо стандартната длъжностна характеристика не стига, за да определите кога един човек е подходящ за определена длъжност?

Личните качества и темпераментът оказват влияние върху работата и организационното поведение на всеки един човек. Психологията може да определи дали един човек е подходящ в личностно отношение за конкретна работна позиция в зависимост от средата, отдела, компанията и типа работа.

  • HR Weekend се проведе за 23-ти път
  • 4 дигитални умения, които могат да ви осигурят отлична работа
  • Ева Борисова: „Повече се тревожа за мъжете в България“
  • Социални мрежи и подбор (част 1)
  • Когато цената за обучението на служителите вече няма значение
  • Най-желаните работодатели в световен мащаб
  • Как да създадем добър офисен гардероб за мъже?
  • Велислава Попова: „Най-важната промяна я правиш през себе си“
  • Справяне с дразнещи колеги – кратък наръчник
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Курсове „Рекламен копирайтинг“ и „Бизнес модели в интернет. От бизнес идеята до нейното осъществяване“ в M3 College

 • „Рекламен копирайтинг“ с Тошка Иванова -
  Привлекателните рекламни послания са дело на майсторски копирайтинг и словоохотливо жонглиране с думите. Правилно подредените изречения имат силата да събират аудитория и да създават съдържание, което привлича. Какви са спецификите на рекламния текст и как да пишем така, че посланията ни да бъдат чувани и споделяни. Как да пишем текстове, които продават и се превръщат във вирусно съдържание?
  Период на провеждане: 4-5 юли 2015 г.; 10.00 - 17.00 ч.
  Лектор: Тошка Иванова
 • „Бизнес модели в интернет. От бизнес идеята до нейното осъществяване“ с Борил Богоев -
  В ерата на интернет, правенето на бизнес излиза извън познатите ни граници. Бил Гейтс смята, че това е среда на „постоянна промяна“ или „белязан хаос“, но въпреки това никой не може да оспори, че интернет ни дава множество преимущества, що се отнася до бизнеса – бърз и евтин достъп до милиони потребители, ускоряване на всички процеси по създаване и доставка до крайния потребител, бърза обратна връзка, както и усъвършенстване на крайните продукти с невиждана преди скорост.
  Как да осъществим бизнес идеята си в интернет среда ще ни научи Борил Богоев – онлайн предприемач, консултант и лектор.
  Период на провеждане: 11-12 юли; 10.00 – 17.00 ч.
  Лектор: Борил Богоев
OMG Marketing с Джеф Рам

Джеф Рам идва в България на 29 септември, за да сподели неговите възгледи за маркетинга, които безспорно ще ви откроят от конкуренцията!

Джеф Рам е автор на бестселърите “Celebrity Service” и “OMG Marketing”. Той има невероятното качество да забелязва детайли в маркетинга, които другите лесно пропускат. Базирани на стотици наблюдения, идеи, снимки, видео клипове и истории от цял свят, всички презентации на Джеф са персонализирани за конкретната публика, за да се гарантира траен ефект и да се дадат максимално много теми за размисъл на всеки присъстващ!

Ето и част от програмата на обучението му в София тази есен:
 • Едни от най-великите маркетингови идеи от цял свят, които гарантират невероятни резултати и голяма публичност.
 • Стратегията „120 секунди“, която ще промени из основи методът, по който генерирате нови и вълнуващи начини за промотиране на Вашия бизнес!
 • Идеи, за които конкуренцията ще ви намрази! Излезте с едни гърди напред – сега!