Екипът на JobTiger желае на всички свои партньори успешна 2010 година!
Бъдете здрави и усмихнати! И нека с лекота и настроение посрещаме предизвикателствата и използваме възможностите, които ще ни донесе!

Успех!

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:
 • ХІІ-ти HR уикенд на JobTiger, 29-30 януари 2010 г.
  За дванадесети пореден път, JobTiger ви кани вас, практици, специалисти и мениджъри по Човешки ресурси на неформална, но изключително полезна и доказала се през годините среща – HR уикендът на JobTiger.
  На 29 и 30 януари 2010г. ние, заедно с колегите ни модератори от Дарко АД, Теси ООД, Мелексис България и Девня Цимент, ще ви посрещнем в хотел Дипломат Плаза, гр.Луковит, за да обсъдим какво се случва с нас и нашите служители след 2009 г., какво остава несподелено в работата на HR-ите, какво е мястото на HR в бизнеса.

  Вижте предварителната програма тук >>
  Информация за досегашните уикенди може да видите тук >>

  За контакти и записване:
  Ана-Мария Ангелова
  T: + 359 2 49 180 15
  E: anamaria@jobtiger.bg
  Лина Филипова
  T: + 359 2 49 180 20
  E: lina@jobtiger.bg
   
 • Старт на Наградата Empower за млади предприемачи
  1 февруари, Модерен Театър София

  Kонкурсът за Наградата Empower за изключителни млади предприемачи стартира с открита дискусия на тема "България – място за иновации. Как да направим това възможно?". Всички настоящи и бъдещи предприемачи са добре дошли на 1 февруари, от 18:00 часа, в Модерен Театър София, за да обменят идеи и да се срещнат със съмишленици и потенциални партньори. Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация на www.empower.bg, която ще стартира на 19 януари.

  Срещата е първата от поредица месечни дискусии в рамките на програмата на конкурса. Наградата Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите, с първа награда от 100 000 лв.

  Наградата Empower се провежда с официалната подкрепа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Партньори на Наградата Empower са JobTiger, Центъра за предприемачество и управленско развитие (СЕЕD), и Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО). Медийни партньори на инициативата са вестник Дневник, Дневник.бг, Дир.бг и телевизия EBF. Обновеният Модерен Театър на адрес ул. Върбица 12, е домакин на събитието.

  Повече за конкурса >>
   
 • Форум Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот
  Официално започна записването за тазгодишното издание на Форума за студентски стаж и кариера "Кариери 2010 - Добра Кариера, Добър Живот".
  Регистрирайте се за участие във форума тук >>

  Тази година форум "Кариери 2010" ще бъде придружен от малка книжка с интересна и полезна за студентите информация. Книжката ще бъде издадена в тираж от 10 000 копия, като всяка компания има възможността да публикува свои материали или да рекламира на страниците й. Основните теми са:
  • Професиите на бъдещето;
  • Най-популярните сред студентите в момента професии;
  • Съвети и практики при търсене и кандидатстване за работа и стаж;
  • Актуални стажантски програми;
  • Друга полезна информация за студенти, която могат да използват през периода на цялото си обучение.
  За фирмите участници в "Кариери 2010" е предвидена отстъпка.
  Повече информация за специалното издание разгледайте тук >>

  И тази година официален спонсор на Форум "Кариери" е Нестле България АД.
  За повече информация може да се свържете с нас на познатия ви телефон: 02/ 49180 21 или email: office@jobtiger.bg, Християн Петков.
  Вижте досегашните издания на Форума >>
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:
 • Обученията с ваучери за работещи и безработни – няколко въпроса и отговора от JobTiger
  От началото на 2010 г., по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" Агенцията по заетост предоставя възможност на всяко лице (безработно или заето) да избере и премине обучение за повишаване на квалификацията или придобиване на по-висока квалификационна степен.
  Разходите се поемат от Агенцията по заетост по ОП "Развитие на човешките ресурси", под формата на ваучери, които се издават на заинтересованите лица.

  JobТiger е сред първите компании, одобрени и получили лиценз да предоставят обучения на заети и безработни лица по ОП "Развитие на човешките ресурси" с ваучери.
  Към момента Jobtiger предлага осем обучения по пет ключови компетенции.

  За повече информация и записване >>
   
 • Специални пакети за неограничено публикуване на платени обяви в www.JobTiger.bg
  JobTiger Ви предлага специални абонаменти за неограничено публикуване на платени обяви за работа през 2010г.
  Вашият индивидуален фирмен абонамент ще бъде съобразен с типа предпочитани обяви и допълнителните услуги, които ще бъдат използвани през годината. По този начин вие ще получите значителна отстъпка и различни бонуси като целогодишно представяне на компанията чрез лого, рекламен текст и активен линк към корпоративния уеб сайт на компанията, достъп до база данни с автобиографии, корпоративни отстъпки за банерна реклама и др. Абонаментите в www.JobTiger.bg са подходящи за компании, които искат да оптимизират разходите си за подбор и управление на персонала.

  За повече информация относно абонаментните планове в www.JobTiger.bg:
  Диляна Илиева
  Тел: +359 2 49180 23
  E-mail: dilyana@jobtiger.bg
   
 • ФБО стартира три нови проекта
  Фондация на бизнеса за образованието стартира от началото на 2010 година три нови проекта, като по два от тях - Let’s и Tandem е партньор, а по третия - "Joy and Learn - Фестивали и календар на ученето през целия живот" е водеща организация.

  Проектът Let’s има за цел да развие иновативните и добри практики с доказан ефект върху възрастните обучаващи се. Фокусът на проекта е в две основни посоки. Първата е обучение на възрастни хора в ключови компетенции, за да останат активни в обществото и за да могат уверено и по най-добър начин да представят себе си, което ще доведе и до по-голямото им удовлетворение като хора и граждани. Втората – засилване на приноса на възрастните хора към обучението на другите граждани.

  Проектът TANDEM е насочен към създаване на успешни комуникационни практики за хора от различни поколения и култури, както и за създаване на механизми за трансфер и прозрачност на компетенциите по професионалното обучение и образование.

  Проектът "Joy and Learn - Фестивали и календар на ученето през целия живот", стартиращ през февруари 2010 г., е финансиран по Хоризонталната програма на Европейската комисия. Основната цел на проекта е да популяризира и разпространи сред максимален брой бенефициенти възможностите и ползите от ученето през целия живот като «преведе” на популярен и достъпен език идеите и целите заложени в Националната стратгеия на учене през целия живот.
   
 • От Библиотеката на JobTiger, декември 2009 г.

  Вижте и много други статии в Библиотеката на JobTiger.bg.

  Покана: Всички, които имат желание да пишат на професионални теми, са добре дошли да публикуват материалите си в библиотеката на JobTiger.bg. Можете да ги изпращате на office@jobtiger.bg или да се свържете с нашия екип!
   
 • Планирайте развитието и обучението на служителите във вашата компания през 2010 г. със специализираните международно признати обучения, предлагани от JobTiger:
 • Jobtiger на нов адрес:
  От началото на 2010 г. екипът на Jobtiger вече е на нов адрес: София 1000, ул.Цар Симеон 53. Телефоните остават непроменени.
   
 • Празниците през януари 2010 г.
  • 1 януари, петък (неработен ден) – Васильовден;
  • 2 януари, събота – Силвия, Силвестър;
  • 6 януари, сряда – Йордановден;
  • 7 януари, четвъртък – Ивановден;
  • 12 януари, вторник – имен ден празнува Татяна;
  • 17 януари, неделя – Антоновден;
  • 18 януари, понеделник – Атанасовден;
  • 20 януари, сряда – имен ден празнува Евтим;
  • 21 януари, четвъртък – имен ден празнува Максим.

  За още информация за почивни и празнични дни през месеца, вижте календара.