АКТУАЛНО

 • Ако искате служителите ви да са здрави и да се грижат за себе си – научете ги как! Подарете им „Ден на здравето” с JobTiger!

  Съвременният начин на живот се характеризира с висока степен на обездвижване, неправилно хранене, напрежение, стрес и хронична умора, които изчерпват вътрешните ресурси на човек.

  Опитите това да се компенсира с интензивно натоварване или епизодични, по-скоро развлекателни движения, често водят до още по-голямо изтощение или травми.

  Идеята на „Деня на здравето” е да запознае служителите ви с важността движенията да се извършват правилно, осъзнато и контролирано, за да имат ефект върху цялостното функциониране на тялото и нервната ни система. Нещата са свързани, а в епохата на информацията нямаме оправдание за невежеството си на тема нашето собствено здравe.
  Към цялата информация >>  

МИНАЛИ СЪБИТИЯ

 • Националните дни на кариерата – статистика и равносметка

  На 6 април 2011 г., в Бургас, завърши организираният от JobTiger десети форум
  "Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот".

  Каква е равносметката? Картинката бе шарена. Всеки град със своята индивидуалност, силни и слаби страни, със своето бъдеще и смелост да мечтае. Всеки университет със своята заинтресованост – да подкрепи студентите си и да ускори професионалната им реализация или да отбие номера за пореден път.

  130 компании, над 16 500 посетители. Повишена активност в София, Варна, Бургас и Свищов, слаб интерес в Русе, Велико Търново и Пловдив. Отлично подготвени студенти, контрастиращи с такива, които учат, само защото е модерно, без идея какво биха могли да работят. Контрастираща заинтересованост и подкрепа на мероприятието от различните кариерни центрове. Това са само част от впечатленията ни.
  Вижте статистиката >>
  Впечатленията на екипа ни може да прочетете тук >>
   
 • Първа награда, първи поуки, първи промени >>

  На 25 март, в 18 часа, връчихме първата за годината награда (NetBook Acer ASPIRE ONE AOD260-2Black 10.1” от Bomba.bg) в конкурса за юбилейни истории, свързани с работата на JobTiger. Имаме първи спечелил, но не присъждаме първа награда. Причината е опит за манипулация на резултатите.
  За да не допускаме в бъдеще това да продължава, променихме общите условия за участие в конкурса и провеждането му.

  Играта продължава!

  Ако искате нетбук, смартфон или таблет, по случай 10-та си годишнина, JobTiger ще ви ги подари! Ако ни разкажете ваша история, свързана с работата ви. Как сте я намерили, какво се е случило, как сте я напуснали или сменили! Със или без JobTiger.

  Конкурсът продължава до края на 2011 г.! Историите ви ще публикуваме в нашия блог в раздел [stories]. Вижте всичко за правилата и наградите >>
   
 • Обявите за ИТ позиции в JobTiger.bg вече се експортират и в ИТ портала Kaldata.com в секция Работа (jobs.kaldata.com).

  лого на калдатаОсвен да разглеждат и търсят в списъка с актуални ИТ позиции, потребителите на Kaldata могат да прикачат и направят видима автобиографията си за работодатели, регистрирани в JobTiger. Те могат и да кандидатстват директно, без регистрация, по обява, която им харесва.
  В секциите „Библиотека” и „Консултант” имат на разположение информация от сферата на човешките ресурси и полезни съвети за подготовка и поведение при търсене на подходящата работа.
  Всички ИТ позиции, публикувани на страниците на JobTiger.bg се експортират към ИТ портала Кaldata безплатно за работодателите.
  Разгледайте jobs.kaldata.com
   
 • Новите критерии в конкурса за наградите EMPOWER вече са публични

  Критериите и документите за кандидатстване вече са достъпни на сайта на организацията. Те са изготвени на базата на получените препоръки от участници в предишното издание на конкурса. Всички кандидати ще получат обратна връзка как да подобрят своя бизнес план, а вторият и третият етап от оценяването ще преминат под формата на интервю с експерти и предприемачи. Наградният фонд на конкурса, който е в размер на 200 000 лева, ще бъде разпределен между шест проекта за стартиращ бизнес. Най-добрият бизнес план ще получи 50 000 лева, ще бъдат раздадени и още пет награди по 30 000 лева.
  Вижте пълните условия за участие в конкурса Награда EMPOWER 2011 г.
   
 • Empower United представи Проектът Награда EMPOWER във Варна и в Пловдив!

  Над 300 млади предприемачи общо се събраха във Варна и Пловдив на свободните срещи-дискусии, организирани от Фондация Empower United. Темата на срещата във Варна беше "Най-успешните бизнес планове и най-често допусканите грешки", а основната цел на организаторите беше да предоставят възможност на младите хора да научат повече от двама оценители на бизнес планове в конкурса за миналата година. Събитието в Пловдив под наслов "Какво е необходимо, за да стартираш бизнес?" събра повече от 100 участници – млади предприемачи, студенти, представители на бизнеса в града. Ползотворната дискусия се фокусира върху необходимите условия за старт на успешни бизнес проекти и възможностите за устойчивото им развитие.
  Вижте пълен запис от срещата във Варна тук!
  Очаквайте пълен запис на срещата в Пловдив тук!
  Очаквайте заключителната среща - дискусия в София на 10 май 2011 г!  

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

 • GCDF – международна сертификационна програма за специалисти по човешки ресурси за кариерно развитие и консултиране.
  15 и 16 април 2010 г., София
  За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.
  Основен фокус на тренинга: Усвояване на умения за консултиране, коучинг, развитие на потенциала на служителите.

  Научете повече за сертификата Global Career Development Facilitator!
  За записване и подробности може да се обръщате към екипа на Джобтайгър или да пишете на и-мейл: gcdf@jobtiger.bg  

 • Уъркшоп "Моята кариера 2011"

  Продължение на инициативата на JobTiger за осигуряване на възможности за директен диалог между студенти и работодатели е събитието Уъркшоп на открито «Моята кариера 2011» - съвместна инициатива на Варненски свободен университет и JobTiger. Основните цели на мероприятието, което ще се проведе на 11 май, са три: създаване на нови контакти с работодатели, осигуряване на места за стаж и практика във водещи национални компании и стимулиране на студентите към по-активно участие в процесите на търсене на нови възможности за практическа подготовка и професионална реализация.

  Ако желаете да се включите в Уъркшопа като работодател, моля свържете се с нас на office@jobtiger.bg.

ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:

 • Свежо от blog.jobtiger.bg
 • Включете се в EMPOWER Intern!

  И през 2011, уникалната за България програма ще привлече най-обещаващите млади българи, за да гарантира на компаниите, участващи в програмата, избор на стажанти сред най-способните български студенти у нас и в чужбина. Национална стажантска програма EMPOWER за млади лидери отново е подкрепена от Фондация „Америка за България”, а стратегически партньор е JobTiger.bg
  Вижте повече за програмата.
   
 • Обученията по програма „Аз мога” трябва да приключат до 30 юни 2012 г., вместо до 31 декември 2012.

  Сигурно всички вече сте чували за „безплатните” обучения с ваучери за заети лица по програма „Аз мога”, на Агенция по заетостта. Напоследък имаше много промени, касаещи както фирмите, които предлагат обучения, така и хората, които се предполага да ги получат.

  Е, най-важно в момента е да знаете, че каквото и обучение да започнете, то трябва да завърши до 30 юни 2012, вместо до 31 декември 2012 г., с какъвто срок са и самите ваучери.

  Иначе обучението няма да бъде платено на фирмите – доставчици.

  Ако всички тези предизвикателства не ви плашат и искате да се възползвате от програмата, можете да се включите в обученията на JobTiger, които предлагаме: Чужди езици, Компютърна грамотност, Умения за учене, Обществени и граждански компетентности, Инициативност и предприемачество.

  Екипът на JobTiger предлага и фирмени обучения за компании, които съберат поне 10 и повече участници за дадена тема.
  Подробно описание на предлаганите обучения през 2011г. може да разгледате на адрес:
  http://www.jobtiger.bg/statia/aktualni-obucheniya-po-programa-az-moga-za-2011g-provezhdani-ot-jobtiger-ood-277-2

  За допълнителна информация: Джобтайгър ООД, тел.: 02 49 180 24, office@jobtiger.bg
   
 • Празниците през месец април:

  • 7 април – Международен ден на здравето
  • 12 април – Международен ден на космонавтиката
  • 16 април, събота – Лазаровден
  • 17 април, неделя – Цветница
  • 22 април, петък (неработен ден) – Разпети петък
  • 24 и 25 април – Възкресение Христово

ПЛАТЕНИ СЪОБЩЕНИЯ


Водещи бизнес университети от цял свят ще се срещнат в България с квалифицирани кандидати за MBA

На 27 април българските кандидати ще имат възможността да се срещнат лично с представители на елитни международни бизнес университети, за да направят една от най-важните стъпки в живота си.
Access MBA събитието ще се проведат в хотел „Шератон” и заинтересованите кандидати ще имат възможност да участват в:

- Индивидуални срещи и колективни дискусии с най-високооценените MBA програми;
- Интерактивни дискусионни панели, включващи представители на университетите;
- Индивидуални MBA и GMAT консултации.

Повече информация за събитията можете да намерите тук.
Регистрирайте се за участие.
Само регистрираните кандидати ще имат достъп до персонализираните срещите.
Регистрирайте се за събитието на www.accessmba.com
За регистрация и повече информация >>