Съвременният начин на живот се характеризира с висока степен на обездвижване, неправилно хранене, напрежение, стрес и хронична умора, които изчерпват вътрешните ресурси на човек.

Част от хората се опитват да компенсират това със спорт, интензивно натоварване или епизодични, по-скоро развлекателни движения, но често откриват, че това ги изтощава още повече или травмира.

Идеята на следващите няколко реда е да ви запознае с важността движенията да се извършват правилно, осъзнато и контролирано, за да имат ефект върху цялостното функциониране на тялото и нервната ни система. Нещата са свързани, а в епохата на информацията нямаме оправдание за невежеството си на тема нашето собствено здраве.

Ако не вярвате – предлагаме ви да опитате! Сам или с колеги, а защо не и цялата фирма!

Упражнения за регулиране и хармонизиране на тялото


Защо упражнения?

Системата от упражнения за регулиране на функциите на тялото има за цел да повиши двигателната култура на хората, да създададе дълготраен интерес и навици за движение, хранене и самонаблюдение. Тя произлиза от теорията на източната традиционна медицина и практиката на бойните изкуства.

Основен фокус на упражненията са гръбначният стълб и начините, по които прешлените си взаимодействат с всички вътрешни органи и нервната система.

Упражненията НЕ натоварват сърдечно-съдовата система. Те комбинират движенията на гръбнака, ставите, мускулите и сухожилията с разтягане и дишане. Още след първата тренировка скелетната система започва да се намества в нормално положение. Стойката се изправя и тялото се чувства облекчено и леко.

И за да не си мислите, че рекламата тук е в повече, ще споделим, че съвсем скоро в София бяха направени тестове и изследвания на ефекта от тези упражнения върху хора с различни заболявания, които показаха и на самите лекари, тяхната полезност.

Конкретният комплекс от упражнения има изключителна роля за превенция на заболяванията, повишаване на работоспособността и качеството на живот на практикуващите, като:
 • подобрява метаболизма на тялото и намалява лошия холестерол;
 • подобрява снабдяването на кръвта, мозъка, нервите и тъканите с кислород;
 • поддържа ставите и прави сухожилията гъвкави, а мускулите здрави;
 • подпомага изхвърлянето на токсините и дава възможност на всички органи и системи постепенно да започнат да работят в оптимален режим;
 • спомага за преодоляване на стреса, подобряване на настроението и повишаване на работоспособността.
За голяма наша изненада се оказа, че тези упражнения могат да се правят дори с официални дрехи, без да привличат вниманието на околните. Възможно е дори да не се изпотите, а бързо да приведете тялото, енергията и вниманието си в оптимално състояние.

За кого са подходящи?

Упражненията са леки, приятни и могат да се практикуват дори от хора в напреднала възраст или с влошено здравословно състояние, навсякъде и по всяко време! За млади хора са задължителни!

Проведените медицински тестове показват положителното влияние върху хора с тежки или хронични заболявания.

Водещ:

Кирил Хинков е преподавател по бойни изкуства, самоотбрана и упражнения за регулиране на тялото към Българската Карате-до Шотокан Федерация и българския клон на Световната Джуджицу Федерация. Председател на УС и треньор на Спортен клуб за бойни изкуства Кьокутен, София. Провежда обучения по бойни изкуства, самоотбрана и двигателни упражнения за хармонизиране на тялото. Магистър по Международни икономически отношения от УНСС и докторант по специалност „Професионално и кариерно консултиране” в СУ „Св. Климент Охридски”. Работи с диабетици и пациенти с ендокринни заболявания, съвместно с ДКЦ с диабетен център „Св. Ев. Лука”.

Как и къде може да ги пробвате?

Информация за местата на провеждане на индивидуални тренировки, както и възможности за провеждане на фирмени тренинги може да получите от екипа на JobTiger на телефон 02 49 180 24 или на и-мейл office@jobtiger.bg.

ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ: Подарете на служителите си „Ден на здравето”

Ако мислите, че вашите служители и колеги имат нужда от разкършване и движение, можем да организираме за вас отделна тренинг сесия, в която да ви научим как да се движите правилно и как да наблюдавате и контролирате процесите, протищачи във вас.

Какво представлява тренингът?

Основната програма се състои от четири модула, които могат да се комбинират в зависимост от времето и желанието на практикуващите в следните варианти:
 • 1ви вариант: целодневно обучение, включващо четири модула (1 ден);
 • 2ри вариант: 2 пъти по 2 модула (половин ден в 2 последователни седмици);
 • 3ти вариант: 4 пъти по 1 модул (четири различни дни, в рамките на две седмици);
 • 4ти вариант: по ваш избор!
Съдържание на модулите:

Модул І. Упражнения за регулиране на тялото в изправено положение.
Модул ІІ. Упражнения за регулиране на тялото, изпълнявани на земята.
Модул ІІІ. Упражнения за регулиране на тялото в офиса, в ежедневния живот, при пътуване. Дишане, самомасаж, отпускане.
Модул ІV. Теория на упражненията за регулиране на тялото. Съставяне на индивидуална програма в зависимост от физическото състояние, работата, начина и режима на живот, личните предпочитания. Дискусия. Рекапитулация.

Освен практикуване на комплекса от упражнения за подобряване на метаболизма, структурата на тялото и самочувствието, обучението обхваща:
 • Усвояване на основни принципи и способи за поддържане на тялото в добро състояние;
 • Усвояване на основни принципи и начини за самопредпазване при извършване на физическа активност;
 • Усвояване на начини за насочване на собствените сили на организма към премахване на функционалните проблеми (травма, стягане, заболяване, болка, затруднение на движенията) чрез постоянна работа, грижа и внимание;
 • Изграждане на навици за самостоятелни занимания.
Тренингът е подходящ както за самостоятелно провеждане (еднодневно или на отделни модули), така и като част от тим билдинг или друго фирмено мероприятие.

Място на провеждане:
 • В наша зала;
 • В предпочитана от компанията зала;
 • В подходящо фирмено помещение, при наличието на такова.
За повече информация:
Джобтайгър ООД Кирил Хинков
Т: 02 49 180 24 М: +359 882 744 783
М: 0888 379 386  
office@jobtiger.bg