(Иновативен подход към разбирането ни за организационна структура и начина, по който управляваме хора)

Лекция: 18.01.2012, 19-21 | Семинар: 26–27.01.2012

Голямата организацията и малкото семействВсе повече организации по света и у нас полагат специална грижа и внимание за личностното развитие на своите мениджъри и служители. Познанието за самия себе си, способността да разсъждаваш върху причините и последствията от дадено свое поведение, да анализираш отношенията си с другите, да влияеш върху своите силни и слаби страни, позволява на всеки един човек да бъде лидер на собствения си живот и да е достатъчно успешен във всяка сфера от него, разбира се и в професионалната.

Изхождайки от идеята, че всеки човек е една система, чиито вътрешни механизми действат по сходен начин, независимо от външните обстоятелства, ние искаме да разгледаме темата за „лидерството” и управлението на хора по един специфичен начин, търсейки приликите и разликите между голямата организация и малкото семейство.

Всъщност, организацията и семейството са две основни системи в съвременния живот, към които всеки от нас принадлежи. Често обаче ги разглеждаме като нещо различно или като нещо отделно. От 9 до 18 часа ще съм „шеф”, „лидер”, „служител”, „подчинен”, след това ще бъда „родител”, „партньор”, „син/дъщеря”, „съпруг/съпруга”….

Замисляли ли сме се някога обаче по какво си приличат тези две части в живота ни? И в какво са различни? И даваме ли си сметка, че това, което ги свързва, сме ние самите като човешки същества?

Тръгвайки от тези въпроси, бихме искали да ви представим идеята за управление на организациите през призмата на системния подход и да се докоснем до психологическите фактори, които ни помагат да бъдем добри (и не толкова) в управлението на хора.

За всички, които се вълнуват от тези и подобни въпроси, сме предвидили лекция, на която да поставим теоретичните основи на темата. На нея ще дискутираме термини като система, промяна, йерархия и граници. Ще се вгледаме в образа на авторитета и отношението ни към него. Ще самоопределяме проявленията на грижата и качеството на посланията, които отправяме към другите. Ще търсим отговори на въпроси, свързани с признаците за успех и ефективност на една организация и ще проследим как личното влияе на професионалното и обратно. Ще изследваме как действаме при конфликт и как се намесваме по време на промяна. Ще се питаме може ли някой теоретично да ни научи как да сме лидери.

Планираният двудневен семинар, последващ лекцията, е насочен към персоналното и по-задълбочено изследване на тези теми. Ще анализираме влиянието на семейната култура върху уменията да управляваме хора и ще разглеждаме конкретни казуси от управленския опит на участниците. По време на семинарните занятия ще следваме максимата, че сме толкова по-успешни в живота си, колкото по-добре познаваме себе си, защото ние вярваме, че знанието идва чрез четенето, а истинското познание - чрез преживяването.


Кога: Лекция: 18.01.2012, 19-21 часа
         Семинар: 26–27.01.2012

Къде: Бест Уестърн Сити Хотел, ул. „Стара Планина” 6


Цени: Лекция: 20 лв.
          Семинар: 160 лв. при заплащане до 25.01.2012 и 190 лв. след това.

При участие на повече от един представител на една организация, цената до 25.01.2012 е 130 лв и 160 лв след това.
 

Плащане: Може да се извърши по банков път или на място
                  Банкова сметка: Юнионбанк,   IBAN: BG33CBUN91951000051184, BIG код: CBUNBGSF,
                 „Джи Ей-Ант” ЕООД
 

Екип от водещи: Наталия Николова, Георги Антонов, Анелия Василева


Телефон за допълнителна информация и записване: 0898 632 148; 0896 708 872
 
 
Организатор: ИПИГП „Бернхард Ахтемберг”, www.moreno-bg.com


Забележка: Семинарът ще се проведе при минимум 12 човека.