ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Business Leaders and HR Meetup
Едва ли има специалисти Човешки ресурси, компания или бизнес сектор, които не са се сблъскали с недостига на квалифицирани кадри през последната година. Директното привличане на специалисти от други компании е едно от решенията, които се използват широко в момента, но то може да реши проблема само краткосрочно и на сравнително висока цена. Какви са дългосрочните решения?

Точно на този въпрос ще дадем отговор по време на Business Leaders and HR Meetup!

В рамките на два дни ще съберем собственици и управители на компании от различни бизнес сектори и HR специалисти от бизнеса на едно място. Заедно ще обсъдим най-актуалните за годината теми от областта на Човешките ресурси, а именно: предизвикателствата пред намирането на подходящите кадри, как те да станат наши служители и как да се справим с липсата на квалифициран персонал.

Сред панелистите, които ще споделят своя опит са: Мартин Заимов - Societe Generale Expressbank, Елена Маринова - Musala Soft, Мария Шейтанова - Tokuda Bank, Христо Георгиев - Liebherr-Hausgeraete Marica, Светлозар Петров - JobTiger.
Може да видите всички панелисти тук: http://www.jobtiger.bg/meetup/#speakers

Освен да се включите активно в дискусионните панели, ще имате възможност:
  • да обсъдите различни идеи за справяне с недостига на кадри;
  • да научите как дългосрочно да елиминирате този проблем;
  • да обмените опит и знания с топ специалисти в бранша;
  • да чуете различни гледни точки по важните за вас теми и проблеми в неформална и приятелска среда;
  • да споделите добри практики с колегите си.

Събитието ще се състои на 30 юни и 1 юли в Парк и СПА хотел „Екзотик“, в близост до гр. Пловдив. Ще се радваме да посрещнем заедно July Morning сред прекрасната атмосфера в хотела!

За повече информация, моля, посетете: http://www.jobtiger.bg/meetup/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Предстои третото издание на конференцията Be IT!
Датата е 28 май, а регистрацията за събитието вече е отворена.


По време на Be IT ще може да избирате между разнообразни уъркшопове, по време на които ще се разискват реални казуси, с които са се сблъсквали лекторите, в процеса на работа и как са се справили с тях.

Посетителите ще могат да се запознаят лично с представители на едни от най-големите компании, работещи на българския ИТ пазар, които ще вземат участие в събитието, в неформална обстановка. Сред тях са: Codix, Adastra, IGSoft, PFSweb, UniCredit Bulbank, Flowminds, Methodia и Musala Soft.

Очакват ви много изненади, приятни емоции и нови контакти.

И за да сме сигурни, че доброто настроение и енергията ще се запазят през целия ден, сме осигурили ароматно кафе Baristo, крила от Red Bull и вкусни понички от Dunkin Donuts.

Регистрацията е напълно безплатна, но местата в залите са ограничени, така че побързайте и запазете своето място -
http://beit.today/#Registration.

Може да следите всичко ново около Be IT, като се присъедините и към събитието във Facebook на http://goo.gl/yPc8Fn.

Очакваме ви на 28 май в Suite Hotel Sofia, Студентски град, между 10:00 и 18:30 часа!
Голяма международна компания планира да разкрие нови работни места в три града в страната

Водеща световна компания проучва възможността да отвори нови офиси в Благоевград, Велико Търново и Пловдив.

В края на месец април стана ясно, че голяма международна компания проучва възможността да отвори свои офиси в три ключови града в страната. Компанията е с дългогодишен опит на пазара и си партнира с водещи фирми на световно ниво.

Изискванията към потенциалните служители са да владеят поне един от следните чужди езици: немски, френски, италиански, испански. Повече информация за новооткриващите се работни позиции можете да намерите на следните адреси:

  • за Благоевградhttp://goo.gl/RT9YsV
  • за Велико Търновоhttp://goo.gl/Kr6SLM
  • за Пловдивhttp://goo.gl/WX9Jnw

или като се свържете с екипа на JobTiger на тел: 02 49 18 014.
Младежи ще мерят сили на ИТ олимпиада в Пловдив

На 27 май в парк-хотел „Санкт Петербург“, в Пловдив, ще се проведе ИТ олимпиада, организирана от JobTiger, със спонсорската подкрепа на Televic и Demasys.

Състезанието е насочено към студенти (3 или 4 курс Бакалавър или Магистър), обучаващи се в специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ или близки до тях, както и наскоро завършили младежи. ИТ олимпиадата обхваща .NET технологиите и Quality assurance (QA), а участниците трябва да владеят английски език и да имат интерес и познания в програмирането.

По време на ИТ олимпиадата младежите ще решават казус изцяло самостоятелно, без да се съветват с външни източници на информация. Те ще разполагат с 90 минути за работа. Победителят ще спечели лаптоп, а най-добрите олимпийци ще бъдат поканени на разговор с представители на Televic и Demasys, за да обсъдят отворените позиции в компанията. Петимата участници, представили се най-убедително по време на тези разговори, ще получат предложение за работа.

За да вземат участие, желаещите е необходимо да се регистрират през официалната страница на събитието – http://it-olympics.bg/, като попълнят формата за кандидатстване и изпратят своето CV. Местата за участие са ограничени и само одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени да участват. Краен срок за записване 25 май 2016 г.
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.


Предстоящи дати за тренинга:
9 - 10 юни 2016 г.

За записвания и допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
 
Интересно от JobTiger.tv
SUPERлятна Академия 2016 ще се проведе между 26 август и 2 септември

За пета поредна година SUPERлятна академия ще търси най-амбициозните ученици и учители в областите: програмиране, дизайн, front-end development и мултимедия (видео клип и фотография). Инициативата е част от начинанието „Аз мога – тук и сега“.

SUPERлятна Академия 2016 г. ще се проведе от 26 август до 2 септември в Исмена – град Девин – СПА Хотел Исмена. Участниците ще се срещнат с едни от най-добрите специалисти в България в сферите на ИТ, маркетинга, креативното мислене, бизнес развитието, дизайна, визуалните и арт проекти, управлението на проекти, дисциплината и още много други, за да почерпят знания, практични умения и съвети от тях.

  • В 1 от 3-те направления: WEB, DATABASE и MOBILE ще се представят компаниите-участници в тазгодишното издание на BeIT
  • Applicant Tracking Systems – начин за подпомагане на подбора
  • Идеи за експерти: Как да подобрим процеса на интервюиране
  • Виртуалните служители – как да ръководим работата им най-ефикасно?
  • Какво щяхте да работите, ако парите нямаха значение?
  • ИТ рекрутърът като медиатор между кандидата и мениджъра
  • Предприемачество, бизнес харизма и успех
  • Как да назначите най-добрия кандидат според науката
  • BASSCOM: Периодът за наемане на софтуерен специалист е минимум 8 седмици