СЪБИТИЯ ОТ МЕСЕЦ МАЙ

 • Резултатите от първата ИТ Олимпиада на JobTiger и Comptel

  IT олимпиадаНа 11 май, в офиса на Comptel, осемчленното жури от софтуерни инженери имаше нелеката задача да определи и излъчи най-добрите резултати от първата ИТ Олимпиада за млади софтуерни специалисти и студенти в дисциплините C, Perl, Java и SQL.

  Чипс и бира съпътстваха изчакването на резултатите, а наградата грабна второкурсникът Христо Георгиев от ФМИ към СУ „Климент Охридски”. Сред най-добре представилите се участници бяха и две дами, които доказаха, че ИТ браншът не е запазена територия само за мъжете!

  Вижте цялата информация и класирането от първата ИТ Олимпиада на JobTiger >>

  Очаквайте втората ИТ Олимпиада през есента на 2011г.!
   
 • Първият уъркшоп „Моята кариера 2011” на Варненски свободен университет и JobTiger завърши успешно

  Уъркшоп Моята кариераНа 11 май 2011 г. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, съвместно с JobTiger и с любезното съдействие на застрахователен брокер „TOGETHER” България, се проведе уъркшоп „Моята кариера 2011”.

  В мероприятието взеха участие фирми от IT сектора, туристическия бранш, финансови и застрахователни институции, консултантски и търговски фирми, неправителствени организации, както и представители на местната власт и др.

  Целите на проявата бяха разширяване възможностите за осигуряване на места за студентите за практики и свободни работни позиции, постигане на по-висока информираност на студентите, както и обединяване на усилията на Кариерния център, на факултетите и техните катедри за мотивиране на студентите за участие в подобни прояви.

  Вижте цялата статия
   
 • Среща на бизнеса с Ромската професионална мрежа (РПМ) към Младежка фондация "Арете" – България

  РПММладежката фондация “Арете” България и “Джобтайгър” срещнаха на кръгла маса търсещи работа млади специалисти от ромски произход с компании, готови да предложат възможности за професионално развитие. Сред темите на дискусията бяха: нуждата от равен старт в обществото за получилите образование роми, бариерите пред кариерното израстване в бизнеса и необходимостта от признаване на етническата принадлежност при търсенето и кандидатстването за работа.

  В срещата участие взеха и роми - представители на институции от държавния и частния сектор, които споделиха личните си истории за премеждията, постиженията и успехите по време на професионалния си път.

  Всички присъстващи бяха единодушни по отношение на две неща - различното отношение води до негативен резултат за цялото общество, а процесът по интеграция в работната среда се нуждае от двустранни усилия и осъзната взаимност.

  Вижте цялата статия
   
 • Тигърски награди, юни 2011 >>

  Тигърски наградиКонкурсът на JobTiger за история, свързана с работата, продължава с изненадващи обрати, награди и невероятни истории!

  Наградата през юни е цифрова видеокамера Sony DCR-SX65E silver!

  През изминалия месец отново не се мина без промени в името на справедливостта! Интересът, за наша радост, е все така голям и вярваме, че заедно ще намерим точната формула за честно участие в онлайн конкурси, свързани с „лайк” функции!

  И така, отличените истории за месец май са:
  Бонусът, или - за прекрасните дами! на Тимур и неговите командоси, който получи Netbook Acer Aspire от Bomba.bg!
  Как не станах крупие! на Стела Ангелова, която получи ваучер на стойност 50 лв!
  Вижте всички истории от месец май

  Играта продължава до края на 2011! Включете се и вие! А защо не и вашите колеги!

  JobTiger вече е на 10 години и празнува през цялата 2011.
  Разкажете ни вашата история, свързана с работата ви. Как сте я намерили, какво се е случило, как сте я напуснали или сменили! Със или без JobTiger. А ние ще изберем и отличим най-интересните!
  Историите ви ще публикуваме в нашия блог в раздел [stories].

  Вижте всичко за правилата и наградите
   
 • Крайният срок за кандидатстване в конкурса Награда EMPOWER 2011 е 30 юни!

  Empower Най-големият конкурс за млади предприемачи, предоставящ безвъзмездно бизнес финансиране в България, е в разгара си.
  Наградният фонд на конкурса, в размер на 200 000 лева, ще бъде разпределен между шест проекта за стартиращ бизнес. Най-добрият бизнес план ще получи 50 000 лева, ще бъдат раздадени и още пет награди по 30 000 лева.

  Критериите и документите за кандидатстване са публикувани на сайта на фондация Empower United. Всички кандидати ще получат обратна връзка как да подобрят своя бизнес план, а вторият и третият етап от оценяването ще преминат под формата на интервю с експерти и предприемачи. Документите за кандидатстване трябва да бъдат изпращани по пощата с обратна разписка от 1 май до 30 юни 2011 г.  Адресът, на който следва да бъдат изпратени документите е гр. София 1527, ул. "Чамкория" № 9, ет. 4.

  Вижте пълните условия за участие в конкурса Награда EMPOWER 2011 г.
   
 • Стажантска програма EMPOWER Intern 2011 привлече 341 млади хора, търсещи старт на професионалната си реализация

  Кандидатстването за Национална стажантска програма EMPOWER за развитие на млади лидери приключи на 29 май 2011 г. 341 кандидат-стажанти се борят за 40 позиции в 30 компании от над 10 икономически сектора. Тази година конкурсът излезе извън националната си рамка, защото, освен във фирми от цяла България, предостави на младите хора възможността за стаж и в Брюксел, Белгия.
  След първоначалния прием по документи, оценката на кандидатите ще продължи в още три етапа до края на месец юни, когато ще бъдат определени младите професионалисти, които ще започнат своя професионален път като част от клуб EMPOWER Intern. Преди шестседмичния стаж, Фондация Empower United ще осигури на стажантите уникален двуседмичен практически семинар на тема „Лидерство“, който ще се проведе в Благоевград.

  Вижте повече за Програмата и графика на провеждане.

  Стажантска програма EMPOWER Intern се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Партньори на проекта са JobTiger и Американския Университет в България.

АКТУАЛНО

 • Дни на кариерата „Знам и искам да го докажа” на Факултета по математика и информатика към СУ „Климент Охридски” и JobTiger
  2-3 юни, двора на ФМИ

  Дни на кариератаЗа втора поредна година JobTiger и Кариерният център на Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски” организират „Дни на Кариерата” под мотото „Знам и искам да го докажа”.

  Събитието беше открито в 10:00ч. на 2 юни и ще продължи до 18:00ч. на 3 юни 2011г. То се провежда на открито в специално построени шатри в двора на факултета, в които са разположени щандовете на 31 компании-участници. На специално организираните презентации представителите на компаниите запознават студентите с дейността им и предлаганите професионални възможности.

  Вижте списъците с компаниите и реда на техните презентации

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

 • 15-ти уикенд на HR екипите в България
  17-18 юни, х-л „Дипломат Плаза”, Луковит

  HR срещаЗа 15-ти пореден път, JobTiger кани вас, практици, специалисти и мениджъри по Човешки ресурси, да се съберем отново, да обсъдим опита си и всички въпроси в сферата на човешките ресурси, които ни вълнуват.

  Някои от темите, които ще бъдат разглеждани и дискутирани по време на събитието са: „Професионално развитие на служителите (кариерни пътища, обучение и развитие на компетенции)”; „Как да се осигури бъдещето на човешкия капитал?”; „Проблеми на средния мениджмънт”.

  Ще бъдат представени програма за практическо и професионално обучение „Придобиване на талантите“, както и уъркшоп “Управления на знанията като съпътстващ фактор на израстването”.

  15-тият HR Уикенд се провежда с финансовата подкрепа на Сожелайф България ЗАД

  Кога: 17-18 юни
  Къде: х-л „Дипломат Плаза”, гр. Луковит

  Повече информация >>

  За връзка с екипа на JobTiger: Т: 02 49 180 22/23 | E: office@jobtiger.bg
   
 • GCDF – международна сертификационна програма за специалисти по човешки ресурси за кариерно развитие и консултиране
  1-2 Юли 2011 г.
  Global Career Development Facilitator За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.
  Основен фокус на тренинга: Усвояване на умения за консултиране, коучинг, развитие на потенциала на служителите.
  Научете повече за сертификата Global Career Development Facilitator!

  За записване и подробности може да се обръщате към екипа на Джобтайгър или да пишете на и-мейл: gcdf@jobtiger.bg

ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:

ПЛАТЕНИ СЪОБЩЕНИЯ:

Сожелайф България ЗАД

Сожелайф България е дружество, основано през май 2007 г. и е част от групата "Сосиете Женерал Застраховане", която вече е представена в повече от 15 страни по света и е бързо разрастваща се в Средиземноморския басейн, Източна Европа и Азия. Сожелайф е в топ 10 на животозастрахователите в България, с повече от 150 000 клиента.

Сожелайф България предлага гъвкави застрахователни решения свързани със защита, здраве, спестяване, както и специализирани пакети за управляващия персонал, в зависимост от нуждите на служителите. Продуктите са адаптирани както за малки и средни предприятия така и за Корпоративни компании, които искат да повишат лоялността на служителите си, предлагайки им допълнителна социална придобивка.

Клиентите могат да избират от широка гама застрахователни пакети или персонализирани предложения, с различни нива на обезщетение. За да улесни своите клиенти, Сожелайф оказва съдействие по оптимизирането на данъчните и социални политики на фирмите стъпвайки на богатия опит на Групата Сосиете Женерал.

За допълнителна информация:
Седрик Шо
Изпълнителен Директор, Сожелайф България
Т: +937 05 80 | M: +359 896 88 51 89 E: sogelife.partnerships@socgen.com |
София, бул.”Александър Стамболийски” 73
www.sgeb.bg/bg/sogelife.html