МИНАЛИ СЪБИТИЯ

 • Рени Попчева, управител на Embrioo.com, спечели конкурса Innovation Challenge 2012

  Рени Попчева с нейния проект Embrioo спечели голямата награда 100 % стипендия за обучение в Executive MBA програмата на University of Sheffield от първия конкурс за иновативни мениджъри Innovation Challenge. Инициативата е организирана от Маркет Тренд ООД и JobTiger със съдействието на University of Sheffield.

  До финалната фаза на първото издание на конкурса стигнаха 23 проекта, от които бяха селектирани 5-има финалисти. Идеята на Рени Попчева единодушно бе определена от журито за най-иновативна. Embrioo.com e онлайн платформа, която събира идеи и концепции от цял свят, които да бъдат разработени от бизнеса и в последствие реализирани.

  Научете повече за наградените и техните проекти в сайта на събитието.
   
 • Infragistics беше домакин на първата за България SQLSaturday конференция

  SQLSuturdayСофия, България – 29 септември, 2012 — Infragistics, софтуерна компания и световен лидер в разработката на инструменти за потребителски интерфейс, днес посрещна участниците в конференцията SQLSaturday в седалището си в София.

  SQLSaturday е еднодневно, безплатно събитие под акредитацията на Професионалната Асоциация за SQL Server (PASS), която таргетира SQL Server професионалисти. Провежда се в събота, защото много IT професионалисти имат трудности да отделят време за обучения. Всяка година има над 80 SQLSaturday конференции по целия свят и това беше първата конференция в България, където над 220 участници имаха шанс да посетят 20 сесии, проведени от експерти в IT индустрията дошли от САЩ, Великобритания, Дания, Австрия, Пошла и България.

  JobTiger бе партньор на инициативата.
   

ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

 • „Човекът, който ме вдъхновява“

  18 са финалистите до момента в инициативата на JobTiger и водещи медии, в която търсим новите будители. Вижте всички номинирани на www.jobtiger.tv/inspiration и предложете своята вдъхновяваща личност.

  Вижте в какво вярват и как вдъхновяват някои от финалистите:  
 • „ТОП ИКТ Работодател“

  Top ICT EmployerJobTiger и ICT Media имат удоволствоето да ви поканят на кръгла маса "Тенденции и нагласи в ИКТ бранша: достатъчно добри ли са „добрите HR практики“ и какво е влиянието им върху ангажираността на служителите?" на 10 октомври, сряда, 17ч., хотел Шератон, зала Роял последвана от церемонията по връчване на наградите в конкурса "ТОП ИКТ Работодател 2012" отново на 10 октомври, 19ч., в хотел Шератон, зала Роял.

  Акценти на кръглата маса ще бъдат:
  • Кои са най-приоритетните HR политики и практики според HR специалистите и мениджърите?
  • Кои от тях имат най-силно влияние върху ангажираността на служителите в ИКТ компаниите?
  • Оптимално ли са насочени усилията на HR специалистите и мениджърите към повишаване на ангажираността на служителите?
  Ако желаете да участвате в кръглата маса и да присъствате на церемонията по връчване на наградите може да се регистрирате на: http://topictemployer.bg/registration/
   
 • Стартира втората вълна стажове в държаваната администрация по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”

  Стажове в държавната администрация839 стажантски позиции за студенти, в 183 административни структури на държавната администрация, в 109 населени места в цялата страна са разкрити за втората вълна студентски стажове по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”.

  До 5 октомври всички студенти ще могат да кандидатстват за втората вълна стажове в държавната администрация, които ще се проведат от 29 октомври до 29 ноември 2012 г. Кандидатстването ще се извършва изцяло по електронен път – чрез специализирания портал за стажове в държавната администрация www.staj.government.bg, разработен по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на стажове в държавната администрация”.

  В стажантската програма могат да вземат участие всички български граждани – студенти в университети в страната и в чужбина след завършен втори курс. Проектът има за цел да предостави пълноценни стажантски възможности на талантливи български студенти в структури на държавната администрация в цялата страна.

  Стажантската програма включва едномесечен неплатен стаж с фокус върху придобиването на практически опит, нови професионални умения и запознаване с културата и атмосферата в държавната администрация.

  Научете повече за стажантската програма на www.staj.government.bg
   
 • Новини от Kosher-a

  Logo Kosher.bg На 4-ти октомври проектът на УниКредит Булбанк “Моята банка на бъдещето“ ще приключи с представяне на проектите на участниците и избирането на победител.

  Проектът стартира в началото на лятото, като участващите в него студентски клубове от Кошера имаха възможност да работят директно с представители на банката, както и да се включат в редица обучения, с които да повишат познанията си. Заедно те разработваха своите проекти, с които ще се явят на презентация, оценявана от представители на висшия мениджмънт на банката.

  Най-добрe представилите се  ще бъдат поканени в Стажантската програма на УниКредит Булбанк, за да започнат кариерата си заедно с професионалистите в банкирането.
 • Удължен е срокът за регистрация в БГ Сайт 2012

  Срокът за регистрация в BGSITE е удължен до 00.00 часа на 08 октомври 2012 г.

  JobTiger ще връчи специална награда на най-добрия корпоративен сайт за кариери.

  За повече информация посетете http://bit.ly/S6HEWe
   

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

 • ЕМВА програмата на Американския университет в България представя семинара: „Как да се справим с фундаменталните промени в ИТ индустрията?”

  AUBGМагистърската програма за ръководни кадри (ЕМВА) на АУБ представя семинар за мениджърски умения с участието на HR директора на „Хюлет-Пакард”, Швейцария.

  Семинарът ще се сътои на 4 октомври от 19 ч. в център за образование и култура „Илиев” на АУБ в София, а участниците в семинара ще се запознаят с най-новите тенденции в областта на стратегическите практики в сферата на човешките ресурси. И още, как „Хюлет-Пакард” стъпка по стъпка отговаря на предизвикателствата в сферите на: управление на промяната; управление на изпълнението; управленско развитие, управление на таланта; бизнес трансформация.

  За допълнителна информация, може да се свържете се с Албена Кехайова на тел.: 073 888 215
   
 • „Как да стартирам успешно ИТ кариера?”

  Logo Dni na KarierataJobTiger и Telerik ви канят на семинара „Как да стартирам успешно ИТ кариера?”.
  Семинарът ще ви предостави информация от кухнята какви стъпки да следвате при кандидатстване за работа, какво трябва да знаете преди да подадете документи и как да се представите в най-добрата си светлина по време на интервю.

  Очаквайте полезни съвети от експертите: Светлин Наков - ръководител "Технологично обучение" в Телерик, Павел Хаджиев - мениджър "Подбори" в JobTiger и Ивайло Христов - съосновател на Комфо.

  Семинарът ще се проведе на 06.10.2012 (събота) от 10:30 до 20:30 в учебната зала на Академията на Телерик.
   
 • Дни на кариерата
  Сектори: ИТ, Телекомуникации, BPO (Business Process Outsourcing)


  Logo Dni na KarierataНа 11 октомври 2012г. в Интерпред СТЦ – София, зала "София" ще се проведат традиционните "Дни на Кариерата", посветени на секторите IT, Телекомуникации, BPO.

  Във форума ще участват повече от 40 фирми-работодатели от секторите ИТ, телекомуникации и телекомуникационната и компютърна техника, както и кол центрове и агенции за подбор на персонал.

  Тази година много повече компании избраха да предствят своите продукти и позиции на форума, което наложи фирмените презентации да се проведат в две зали на "Интерпред - СТЦ София" паралелно - зала "Русе" и зала "Бургас".

  Целта на форума е да срещне студентите, младите специалисти и хората с опит, търсещи промяна в кариерата си с водещи компании, които предлагат възможности за развитие в секторите IT, Телекомуникации и BPO и по този начин да им предостави възможности за развитие и кариера.

  Очакваме ви!
   

ПОЛЕЗНО ЗА ВАС

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ:

4-5 октомври 2012 | DevReach 2012

Международната конференция за софтуерни разработчици ще се проведе на 4-5 октомври в София и вече има регистрирани участници от 20 европейски държави.

Научете повече за събитието на http://www.devreach.com/

 

12 Октомври 2012 | Конференция PMDAY BULGARIA 2012

„Институтът за управление на проекти” (PMI®) има удоволствието да Ви поканим за втора поредна година на конференция PMDAY BULGARIA 2012., която ще се проведе в Петък, 12 Октомври 2012.

Конференцията обещава един ден пълен с дискусии, презентации, споделяне на знания и създаване на контакти. Дайте си почивка от Вашите проекти за ден и се насладете на PMDAY BULGARIA 2012! Очакваме с нетърпение да Ви посрещнем на 12 Октомври 2012!

За да се регистрирате за конференцията или да получите допълнителна информация, моля посетете: http://pmday2012.pmi.bg/bg/Register/Register.aspx

12 октомври 2012 | MentorMate Academy

12 октомври, 18:00ч - ФМИ, зала 325 "Мусала"
  Представяне на проекта “MentorMate Academy” и курса iOs Application Developement, по който безплатно ще се обучават 20 души в разработката на приложения за iPhone и iPad. Вход - безплатен.

Научете повече в сайта на събитието: http://academy.mentormate.bg/

13 и 14 октомври | Дни на италианското образование: "Study in Italy 2012"

На 13 и 14 октомври в Интерпред София от 10.00 до 18.00 ч. и на 15 октомври в нотел “Тримонциум” в Пловдив от 11 до 18.00 ч. ще се проведе първото специализирано изложение “Дни на Италианското образование. Study in Italy".

Научете повече за условията за кандидатсване, стипендиите и специалностите в шест от най-добрите държавни и частни италиански университети с програми на английски и италиански език: http://bit.ly/StudyInItaly2012
 

22 октомври | HR Experience 2012

HR Experience 2012 е първото по рода си HR събитие в България, на което глобалните HR директори от Nokia, British Telecom, Beiersdorf, Telefonica O2, Газпром и Coca-Cola ще се срещнат в София, за да обсъдят новите предизвикателства и тенденции в постоянно променяща се HR индустрия.

Регистрирайте се с 10% отстъпка на http://www.thepworld.com/experiences/hr-experience-sofia.aspx

8 ноември 2012 | New Marketing Master Class с Дейвид Миърман Скот

Световният лидер в онлайн комуникациите и вирусните маркетингови стратегии - Дейвид Миърман Скот - ще разкрие новите правила в маркетинга, PR-а и продажбите на първия си семинар у нас. New Marketing Masterclass с американския специалист ще се проведе на 8 ноември 2012 в София.

За повече информация посетете http://marketingmaster.eu/