JobTiger новини от месец юли 2008 г.:
 • JobTiger.bg с офис в Габрово
  В края на месец юли 2008 г., със среща на местния бизнес и специалистите по човешки ресурси в Габрово, JobTiger официално откри свой офис в града.
  Целта на колегите от Габрово ще бъде да оказват персонална помощ и да консултират търсещите работа, за да спомогнат за тяхната добра професионална реализация.
  Работодателите от региона, както и всички наши клиенти и партньори също ще могат да се възползват от услугите ни – подбор на персонал и консултации по управлението, мотивирането и задържането му.
  На откриването присъства кмета на Габрово, представители на местния бизнес и пресата.
  За контакти:
  JobTiger.bg Габрово
  Ул. Емануил Манолов 17, ет.3 (срещу входа на х-л Балкан)
  Тел.: 066 860 098
  Моб.: 0884 505 609
  E-mail: gabrovo@jobtiger.bg
   
 • Фондация на бизнеса за образованието стартира нов проект за развитие на конкурентоспособна и ефективна работната сила чрез услуги по кариерно консултиране
  От 1 юли стартира новата инициатива на Фондация на бизнеса за образованието (ФБО) "Услуги по кариерно консултиране – механизъм за създаване на конкурентоспособна и ефективна работна сила в България. Проектът надгражда досегашните дейности на ФБО в областта на услугите за кариерно консултиране и професионално ориентиране в България. Досега в резултат от инициативите на ФБО беше изградена мрежа на университетските кариерни центрове, както и капацитет за предоставяне на услуги по кариерно консултиране и информиране в средното образование и се разработиха множество полезни информационни и онлайн ресурси, свързани с професионалното развитие.
  Новият проект ще се фокусира върху утвърждаването на кариерното консултиране и подобряване качеството на кариерните услуги. Като резултат това ще допринесе за формирането на активни, мотивирани и конкурентоспособни човешки ресурси.
  Проектът се финансира по новия механизъм, създаден от USAID - фонд "България". Фондът се управлява от Джърман Маршал Фонд и има за цел да продължи подкрепата на различни инициативи, започнати от USAID, в различни приоритетни области – вкл. заетост, образование и конкурентоспособност. Вижте подробностите >>
   
 • Том Клоусън, президент и изпълнителен директор на NBCC, гостува в България
  В началото на месец юли в София, по покана на Фондация на бизнеса за образованието, гостува президентът и изпълнителен директор на най-голямата световна организация за сертифициране на професионални консултанти NBCC – Том Клоусън.
  На срещата присъстваха кариерните консултанти, сертифицирани по програмата GCDF от бизнеса и образованието. Бяха представени новите дейности и сертификационни програми, предлагани от NBCC, тенденциите в развитието на кариерното консултиране в световен мащаб и успехите на България до момента. Г-н Клоусън изрази задоволство от постигнатото от Фондацията в областта на професионалното ориентиране и консултиране. Според него опитът на България може да бъде много полезен и за останалите страни на Балканите, където Фондацията вече работи. Вижте подробностите >>
   
 • Стартира конкурсът за студентска стипендия JobTiger - 2008/2009
  За пета поредна година Джобтайгър ООД провежда конкурса за Стипендия JobTiger.
  Темата за тазгодишните есета е "Лоялност към компанията – защо и до кога".
  Началото на конкурса тази година е 1 юли 2008 г.
  Срок за изпращане на есетата: 1 септември 2008 г.
  В конкурса за стипендия могат да участват всички български граждани, студенти в български университет, редовна или задочна форма на обучение, за степен бакалавър или магистър.
  Подробности може да прочетете тук.
   
Предстоящи събития:
 • Офис на Джобтайгър и в Сливен
  На 12 август, от 17:00 ч., в Клуба на културните дейци в Сливен, официално ще бъде открит новият офис на Джобтайгър ООД в града.
  Целта на колегите от Сливен ще бъде да оказват персонална помощ и да консултират търсещите работа, за да спомогнат за тяхната добра професионална реализация. Работодателите от региона, както и всички наши клиенти и партньори също ще могат да се възползват от услугите ни – подбор на персонал и консултации по управлението, мотивирането и задържането му.
  За подробности и участие – Християн Петков, Джобтайгър ООД, тел.: 02/ 49180 21
   
 • 16 юли 2008 г., стартира българското издание на конкурса "Европейска награда за корпоративна отговорност 2008 – иновации за по-добър свят".
  Главната цел на конкурса е да подкрепи и окуражи развитието на корпоративната социална отговорност в компаниите и да ги мотивира да я възприемат като неразделна част от техния основен бизнес.
  В българското издание право на участие имат всички фирми, регистрирани в България, които отговарят на посочените в Правилника на конкурса критерии. Срокът за регистрация в конкурса е 31 август 2008 г.
  Победителят в България получава титлата "Носител на Националната награда за Корпоративна отговорност" и статуетка, символ на наградата. В международния финал участват първите трима номинирани от журито от националния тур.
  Подробности за конкурса може да получите на адрес http://www.mc-triton-bg.eu/csr2008 и и-мейл csr2008@mc-triton-bg.eu.
  Организатор на конкурса от българска страна е фирма М.С.Тритон, а партньори – БАУРЧР и Джобтайгър ООД. Медийни партньори на проявата са Капитал Кариери и Money.bg.
   
Полезно за вас:
 • Нови размери и цени за рекламни банери в www.JobTiger.bg
  От миналия месец Джобтайгър ООД Ви предлага нови размери на рекламните си банери, както и схема за отчитане на броя показвания на всеки банер. Вижте подробности >>
   
 • Услугите, осигуряващи повече свободно време на служителите на компанията, са сред най-популярните и търсени съвременни услуги в Европа
  В напрегнатото и забързано ежедневие на градския човек все по-популярни стават специализираните услуги, осигуряващи на всеки чист дом, изправен автомобил, добро медицинско обслужване, финансови и административни услуги, помощ в грижата за домашните любимци, гледането на деца и други.
  В България, единствени до този момент, такива услуги на корпоративно и индивидуално ниво се предлагат от TigerClub, част от бизнес групата JobTiger.net.
  Подробности може да видите тук.
   
 • TigerSelect Quick – единствената услуга по подбор на персонал на принципа "плащане при назначаване"
  Другите предимства за работодателите, които ТайгърСелект предлагат са:
  • съкратен срок за реакция – до седмица;
  • гаранция от JobTiger;
  • допълнителна безплатна реклама за вашата обява и компания.
  Ако искате и за вас да работят мотивирани и подходящи хора – обадете ни се.
  За контакти: TigerSelect, Т: 02/ 49 180 17

   
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец август 2008 г. може да публикувате безплатни обяви в www.jobtiger.bg за позиции в Габрово, Сливен, Шумен и Русе.
  Също така безплатни позиции може да публикувате в областите ресторантьорство, туризъм и хотелиерство.
   
 • Мобилните агенти и консултанти – добра възможност за допълнителни доходи, добра възможност за раздвижване на пазара на работна ръка
  Имате ли познати и приятели, за които може да кажете "Те познават почти целия град"? Или просто такива, които имат нужда от нова, интересна и добре платена работа, която да им дава свободата да работят когато искат, където й да са, да се срещат с нови хора и да им помагат да си намират по-добра работа – препоръчайте им да станат наши Мобилни агенти или Мобилни консултанти.

  Кой може да е мобилен агент или консултант?
  Всеки, който:
  • има желание;
  • обича да общува с различни хора;
  • в кръвта му е да помага и да прави живота на хората около себе си по-щастлив.
  Подробности може да научите като се свържете с нас или кандидатствате за избраната от Вас позиция.
   
 • Празници през месец август:
  • 6 Август (сряда) - Преображение Господне, работен ден;
  • 15 Август (петък) - Голяма Богородица /Мария, Мика, Мара, Маша/, работен ден
  За още информация за почивни и празнични дни през месеца, вижте календара.
   
Panta Rei ...
 • Милена Еврова е новият HR Manager в AstraZeneca Bulgaria. До скоро г-жа Еврова заемаше позицията „Директор развитие на човешките ресурси” в E.ON Bulgaria, гр. Варна.
  За контакти:
  Т: 02/ 971 25 33;
  Е: milena.evrova@astrazeneca.com
   
 • Десислава Георгиева е новият Директор „Човешки ресурси” на „Интерснак - България”. Тя е с магистърска степен по философия, специализации по психология, теология и педагогика от ЮЗУ „Неофит Рилски” и по управление на човешките ресурси от СУ „Св.Климент Охридски”. През последните четири години е била част от дирекция „Човешки ресурси” на „Софийска вода” АД, отговаряйки последователно за подбора, обучението и развитието на служителите, както и за стажантска програма, получила специалнатa награда на BBLF за 2007г. Преминала е през различни обучения в областта на психологията, груповата динамика и мениджмънта.
  За контакти:
  Т: 02/ 948 69 84;
  E: dgeorgieva@intersnack.bg